Těšíme se na naušničky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12870
26.10.11 17:33

Mě by spíš zajímalo, proč mají mít malý holčičky naušnice?? Já totiž nikoho jiního v okolí, kdo by je nenechal miminku dát, neznám.

A že nastřelení nebolí? Když mi udělají díru kamkoliv, tak to prostě bolet musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
26.10.11 17:37
mag píše:
Mě by spíš zajímalo, proč mají mít malý holčičky naušnice?? Já totiž nikoho jiního v okolí, kdo by je nenechal miminku dát, neznám.A že nastřelení nebolí? Když mi udělají díru kamkoliv, tak to prostě bolet musí.

kámoška nechávala nastřelovat 6ti letý dceři a ta sama říkala, že nic necítila… :nevim:

jinak někdo se ptá, proč by měly holky náušničky mít a já se ptám a proč ne?? někdo se prá, proč zbytečně do dětí píchat všechna ta očkování a někdo se ptá a proč ne? :kytka: světový mír :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.10.11 17:41
dvojmatka píše:
mag píše:
Mě by spíš zajímalo, proč mají mít malý holčičky naušnice?? Já totiž nikoho jiního v okolí, kdo by je nenechal miminku dát, neznám.A že nastřelení nebolí? Když mi udělají díru kamkoliv, tak to prostě bolet musí.

kámoška nechávala nastřelovat 6ti letý dceři a ta sama říkala, že nic necítila… :nevim:

jinak někdo se ptá, proč by měly holky náušničky mít a já se ptám a proč ne?? někdo se prá, proč zbytečně do dětí píchat všechna ta očkování a někdo se ptá a proč ne? :kytka: světový mír :pankac:

Samozřejmě, ale mně to přijde jako značkování :mrgreen: Holka, šup, uděláme jí cejch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
26.10.11 17:43
mag píše:
dvojmatka píše:
mag píše:

jinak někdo se ptá, proč by měly holky náušničky mít a já se ptám a proč ne?? někdo se prá, proč zbytečně do dětí píchat všechna ta očkování a někdo se ptá a proč ne? :kytka: světový mír :pankac:
Samozřejmě, ale mně to přijde jako značkování :mrgreen: Holka, šup, uděláme jí cejch :mrgreen:

možná jo…je to stejný, jako růžový a modrý oblečky…když jsem holkám oblíkla námořnický tričko a gatě, tak mi chválili krásný chlapečky a když jsem řekla, že jsou to holky, tak se mě překvapeně ptali, proč jsou obečený jako klucí?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
26.10.11 17:47
mag píše:
Naše malá naušnice nemá, já tenhle zvyk moc nechápu, prostě jsem jí nechci způsobovat vědomě žádnou bolest. Až je bude chtít, tak je dostane a na to se těším, až je spolu budeme vybírat.

No vidíš, mně ted dcera vyčítá, že náušnice nemá, chtěla by je, ale má strach…Já jsme ji dala píchnout ouška, ale měla problémy, náušnice jsem musela vyndat a dírky nechat zarůst......
Ted druhé dceři jsme náušnice píchnout nechala, ale počkala jsem si až jí byl téměř rok a dobrý, krásně se to zahojilo.....Já jsme pro to, aby si to každý dělal jak chce, rozhodně ale nepovažuji porpíchnutí oušek kvůli nášnicím za týrání!

• Citovat
  • Upravit
3839
26.10.11 17:59

nechápu, jak to může někdo takhle prožívat…
naušnice u malých holčiček mi vadí hned z několika důvodů:

• zbytečná bolest
  • rozmar matky (s trvalými následky)
  • co když je v dospělosti nebude chtít??
  • z hlediska čínské medicíny - v uchu je spousta akupunkturních bodů, co ty víš, do kterého se trefí…a jaký to bude mít následek?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
26.10.11 18:05

dobrej doktor ví, kde jsou a kde nejsou akupunkturní body…to byla jediná věc, co mě zajímala…nenechala bych nastřelit někde v salonu, ale u doktora… :wink:

nechala jsem si kdysi píchnout další dvě dirky a když jsem je nechtěla, nechala jsem je zarůst a není po nich ani památky :nevim:

že je to rozmar matky? možná jo…u nás se rozdílnýma barvama rozlišily jednovajky, tak , aby je babičky, dědové a tak poznaly na první pohled…tak to možná jo :mrgreen: nicméně já jsem za dírky vděčná…ráda nosím naušnice a jinou parádu!!

ale jinak si myslím, že se zakladatelka neptala jestli píchnout jo nebo ne… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
26.10.11 18:25
mag píše:

Zkoušela jsi to na sobě? Já jo a nebolí to vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
26.10.11 18:29
Black_Orchids píše:
  • zbytečná bolest
  • z hlediska čínské medicíny - v uchu je spousta akupunkturních bodů, co ty víš, do kterého se trefí…a jaký to bude mít následek?

Když je v dospělosti nebude chtít, tak si je vyndá. :roll:
A rozmar matky to není, je to prostě zvyk a neznám nikoho, kdo by naušnice holčičce nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.10.11 18:32
Sumaya píše:
Black_Orchids píše:
  • zbytečná bolest
Když je v dospělosti nebude chtít, tak si je vyndá. :roll:
A rozmar matky to není, je to prostě zvyk a neznám nikoho, kdo by naušnice holčičce nedal.

Třeba já :mrgreen:
Náušnice jsem sundala hned v 18ti letech a už nenandala, je mi 25 a díry mám furt :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.10.11 18:32

Já to taky zkoušela, bolelo to trochu pár dní a pak se mi to ještě maličko zanítilo.
Já jsem usoudila, že malé nechám nastřelit náušnice, až se pro to sama rozhodne. Není to zas taková bolest, aby to třeba ve 4 letech nepřežila. A bude vědět, že kdo chce parádu nosit, musí něco zkusit :)
Krom toho když mně píchali coby mimču náušnice, tak mi je píchli do každého ucha jinak (asi jak jsem se mlela). A pochybuju, že by naše dr měla nastřelovadlo, spíš to vidím na tu jehlu. Nebo bych musela malou znehybňovat v klenotnictví na pultě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.10.11 18:36
Sumaya píše:
A rozmar matky to není, je to prostě zvyk a neznám nikoho, kdo by naušnice holčičce nedal.

Tak to já jo - třeba svoji babičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.10.11 18:44
slonikova píše:
jasný,že nastřelit,normálně jehlou už se to asi myslím ani moc nedělá ne?

To víš, že se to dělá. Zrovna naše doktorka píchá a je to celkem běžné. Ono někdo říká, že píchané jehlou se lépe hojí. Ale taky se chystám na nastřelení. Malá má 11 měsíců, na jehlu je prý už moc velká, neudržela by ji doktorka. Nastřelení - na ORL - bude jistější.

Příspěvek upraven 26.10.11 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.10.11 18:45
Sumaya píše:
mag píše:
Zkoušela jsi to na sobě? Já jo a nebolí to vůbec.

Riskovat to nehodlám, třeba bychom měly každá jiný práh bolestivosti, až je bude chtít, bude srozuměná s tím co to obnáší, pak je dostane :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
26.10.11 19:36
dvojmatka píše:
nastřelení nebolí…holkám jen vadilo, že jim někdo držel hlavu a tím je omezoval…to se bouřily, ale jinak to nic nebylo. píchat bych nenechala! nic nehnisalo, vše hned zahojený… a byla jsem u toho…byla to rychlovka! :palec:jako týrání by mi asi píchání přišlo…zkusila jsem na vlastní kůži coby dospělá a hnus…nastřelení fakt oproti očkování nic nebylo :wink:

taky jsem zažila píchání a není to vůbec příjemný,rozhodně necháme natřelit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky