První kaše - kdy?

1618
25.10.11 21:02

První kaše kdy?

Ahoj holky,
potřebuju radu,v každé knížce je něco jiného.
Malá ukončuje 6.m, prospívá, kojíme.
Začnu se zeleninkama k obědu, mrkví, atd. Poté kašičku k večeři? Taky v tom 7 měsíci? A mám začít nemléčnou bezlepkovou? Můžu místo vody dávat MM? Nebo můžu začít už mléčnou bezlepkovou?
Díky, ještě se zeptám, jakou stolici mají miminka po zavedení mrkvičky? Malá má totiž teď prasklinku v zadečku, tak bych jí to nerada zhoršila tužší stolicí nebo mám počkat, až se jí to zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
25.10.11 21:15

ahoj, každý říká něco jiného, tak u nás to bylo takhle :-P začínali jsme zeleninou, pozvolně přidávali druhy, cca po dvou týdnech bylo maso a po dalších cca dvou týdnech ovoce..kaši jsem zaváděla myslím brzo po první zelenině, mléčnou bezlepkovou, ale akorát dělala zácpy, takže jsme znovu nasadili za cca dva měsíce, ale jen občas a ne večer (momentálně na svačinu na střídačku s jogurtem :wink: )..my začali přikrmovat před pátým měsícem, jelikož byla plně na UM, takže lepek přišel až později, ale tak od sedmého měsíce bych začala zavádět i ten..
co se týče stolice, tak bych zrovna s mrkví vážne počkala, ta naše cácora zase trpí na průjmy, ale jakmile jí dám mrkev, tak má tuhou stolici.. 8-)

• Citovat
  • Upravit
1618
25.10.11 21:19

A jakou zeleninou mám teda začít, pokud nechci, aby měla zácpu? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
25.10.11 21:27

já myslím, že můžeš třeba brokolici, dýni, pastiňák :think: ale to radši ještě pohledej na netu, co staví a co ne :wink:

• Citovat
  • Upravit
1816
25.10.11 21:52

a nebo se zeptej u svýho pediatra,pokud máš tak super doktorku jako mi,tak ti určitě ráda poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.10.11 21:53

V tvém případě bych spíše zkusila ovoce - švestky, hrušky - jen jako šťávu - dělá DM :think: opravdu to nehroť a jestli má malá zácpu, tak mrkev je ve všem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
25.10.11 22:14

poraď se s pediatričkou, to máš nejlepší. Mrkev opravdu zacpává, kaše taky. Můžeš začít třeba s brokolicí, a hlavně dávat vydatně zapíjet. Ovocné šťávy nevím, na zácpu možná dobré, ale nedoporučuje se začínat sladkými chutěmi, mohou pak odmítat zeleninu. Navíc ohledně pití bych dítě na sladké taky moc nezvykala, spíš jen vodu nebo slabý čaj (ale bacha, některé taky staví).
Jinak zmíněný pastinák - podle naší dr. by se neměl do roka vůbec dávat. No babo raď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
25.10.11 22:50

Tak co se týče mrkve, zaprvé ji malý ani nechce, a zadruhý má potom tak tuhou stolici… snažim se jí vyvarovat, ale přece jen občas prostě musim. Dávam brokolici, brambory… Mám 6ti měsíčního chlapečka a ani nevím jak na to došlo, jíme ovoce snad všeho druhu bez problémů, zeleninu s menšími problémy a kaše máme na noc, mám nemléčnou osmizrnou od Nestlé. Malému chutná a nemá zácpy. A v noci spinká nádherně… Zkoušela jsem i mléčnou od Hami, chutnala, ale malý se dost budil. Víc než normálně… Nevim jestli to bylo kaší nebo čím, ale dávam ji přes den na sváču a spokojenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.11 23:09

Ahoj, já jsem to tak myslím dávala. Na oběd zeleninku, maso. Večer kašičku. Od 4měsíce. Začala jsem mléčnou,pak jsem zahustila Nutrilon aby měl radši víc mlíka, pak nemléčnou do normálního mléka. Ale to o dost později. Nemáme ale žádné alergie. A s příkrmy měl pravidelnou stolici - žádnej problém. S brokolicí pozor na prdíky, ale už ste velký. Co špenát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
25.10.11 23:25

Brokolice nadýmá?? To jsem nevěděla :lol: Ale tak malý nemá problémy…Jen mě to překvapilo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
26.10.11 09:06

díky holky, ještě nemáte zkušenost s tou trhlinkou v zadečku, kdy se vam to zahojilo? jsem vyplašená prvorodička a už vidím katastrofické scénáře, že se to nezahojí, atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí