Test z excelu na pohovru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7862
7.10.15 13:34

Vzhledem k tomu, co by se tak na této pozici mohlo dělat, tak bych ten test viděla nejspíš tak, že dostanete velikou matici dat, a úkoly budou udělat si z toho kontingenční tabulku a z ní udělat grafy, spočítat třeba trendy (forecast), přehledně to zobrazit…oblíbený dotaz bývá - navrhnětě podle výsledků příslušná opatření (např. posílení směn v nějakých dnech, hodinách…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 21:23

Ahoj oživuji diskusi. Čeká mě pohovor na pozici spojenou s účetnictvím a součástí bude i test v excelu. Nemáte někdo prosím tipy, na co se tak mrknout, osvěžit? V současné práci excel moc nepoužívám, a když tak úplné základy jako sumu, násobení, dělení nebo lehčí formátování. Např. kontingenční tabulky neumím a nevím zda se dají zvládnout aspoň trošku za 2 dny…
Anonym, nechci aby mě tu kolegyně odhalily.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.24 21:46
@Anonymní píše: Více

to by mělo asi stačit, a kontingenční tabulky stačí umět využívat, nemusíš je umět tvořit

• Citovat
  • Upravit
10461
19.8.24 00:35
@Anonymní píše: Více

Tak to je dost individuální, já třeba kontingenční tabulky umět tvořit potřebuju. Pak taky aspoň některé funkce (já nejčastěji používám vlookup, if, sumif, countif, concatenate, left, right, middle), umět třeba naformátovat čísla bez desetinných míst s oddělovačem tisíců, text to columns, podmíněné formátování, styly tabulek, styly buněk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3551
19.8.24 13:16

Na youtube jsou videa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.24 14:02

Díky moc za tipy :palec: