Tetanie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
20.2.13 21:48

@Bibík13 jo jo nervíky jsou svinstvo…fakt sem netušila jak člověkem dokážou zamávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 22:08

Užíváte některá i ten vápník, já jsem dostala Calcium chloratum a mám brát 3× 1 lžíci a mají tam být odstupy min. 3 hodiny mezi jednotl. dávkami, ale mám brát i ten hořčík 300-500mg denně, no jo, ale kde ho zařadit, když se nemá kombinovat s vápníkem??? poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žanet26
1.5.13 11:40

Holky, a na tetanii se dělají krevní testy specilní nebo se to pozná z běžných testů krve???

• Citovat
  • Upravit
žanet26
1.5.13 11:40

Holky, a na tetanii se dělají krevní testy specilní nebo se to pozná z běžných testů krve???

• Citovat
  • Upravit
Nutelka 16
21.5.13 23:56

Ahojky řika se ze by jsme neměly pit pivo že to odvadí víc hořčíku než dá. každopádně jsou vyborne hořčíkove injekce, ale to je na domluvě s tvou neuroložkou. pak mužeš dělat skoro cokoli je to lepši než tablety atd…předem se omlouvam za gramaticke chyby

• Citovat
  • Upravit
Nutelka 16
21.5.13 23:58

Mě to nezjistily z krve, ale až na emg

• Citovat
  • Upravit
469
22.5.13 09:48

Na tetanii se dělají speciální, jako normálně to vezmou při klasické obběru, ale je to na ionty v krvi (vápník, hořčík), podle toho se to pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.14 19:37

Mám dotaz, moc bych prosila, kdo mně může dát nějakou informaci. U mé dospělé dcery máme dle příznaků podezření na tetanii /je na neschopence, ale od lékaře o tom nepadlo slovo, je to náš dojem/. V týdnu jde na kontrolu. Jaké vyšetření by měla podstoupit? Případně - je hodně blbé, aby doktorovi o vyšetření přímo řekla?

• Citovat
  • Upravit
10639
7.5.16 20:29

Obnovuji toto téma…Zjistili mi tetanii ted v úterý z EMG vyšetření. Beru magnosolv 1 sáček denně zatím, neurolog se se mnou domluví dál na léčbě. No a chci se zeptat někoho, kdo má zkušenosti s touto nemocí, jestli začal brát kalcium dřív bez doporučení lékaře.
Jdu k němu na kontrolu 18.5. a ty hnusné stavy jsou častější…
a Magnosolv jestli se může navýšit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
7.5.16 21:17

@kkaattkkaa jakou tetanii? Latentní??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
9.5.16 04:18

@Mexie jj přesně tu. Záchvaty jsou čím dal častější. Byl celkem klid na 14 dní a koncem minulého týdne začaly. Někdy i třikrát denně, to je pak síla. Některý den nic a pak si to vyberou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
9.5.16 09:29

@kkaattkkaa Jo tak to znám moc dobře. Rychlá mě vozila docela často, navíc u mě ty byly i ztráty vědomí a jiné hrůzy :roll:
Jinak já jsem kalcium neužívala vůbec. Záleží čeho máš nedostatek, ale nejdůležitější je ten hořčík a hlavně klid. Nesmíš se nervovat a myslet na to. :) Já jsem brala ještě Calium (draslík), toho jsem měla málo při záchvatech já, ale není nezbytný pokud dodržuješ pitný režim. Hlavně ten hořčík. Já mám nejraději Magnerot, ale je dražší a už se moc neprodává. Navíc je na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
9.5.16 15:20

@Mexie a už se ti to srovnalo? no mám nízký hočík a draslík-oboje beru a sestřička-kámoška :lol: -mi říkala že se se mnou dr chce domluvit na léčbě. Tak jsem si myslela že bych i to kalcium začala brát :lol:
a to jsem zobala vitamíny už před tím, než jem poprvé zkolabovala…jím banány, oříšky, sušené merunky na doporučení je to horší.
Jo, musím být vklidu, tělo si o to říká, ale děti to nějak nechápou :lol:
mě právě předepisují ten magnosolv. A ten Magnerot je ve formě léku nebo taky do vody šumivý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
9.5.16 15:21

Dnes od rána od 3h vzhůru, šílený křeče do nohou a ted mě bolí jak čert :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
9.5.16 15:42

@kkaattkkaa jsou to tabletky, ale v lékárně jsou většinou na objednávku. Tak ono je to nelečitelná nemoc. Musíš se s tím naučit žít a pokud máš jen křeče tak buď „ráda“ :D Já se teďka snažím držet. Jsem těhotná a pokud bych dostala jeden z těch záchvatů, které mám, tak bych prcka udusila :( ale držím se statečně. :palec: :lol: jinak mi pomáhá dýchat do sáčku, ale někdy nepomohlo ani to :lol:
Já sebou občas švihu nebo dostanu záchvat tak mě odveze rychlá, ale nijak to neřeším. Prostě se to občas stane :) Latentku má kde kdo, ale každý jinak. Draslík klidně nasaď, to Ti neublíží :) a hořčíku si můžeš vzít taky kolik chceš, toho se nepředávuješ. Jinak ať Ti napíše doktor nějakej silnější hořčík. Některý stojí za houby a musela by jsi snít celé plato, aby jsi do sebe dostala tolik co má jiný v jedné tabletě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí