Chtěli bychom Thajskou kočku - zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
11.2.15 12:53

Nezničil nám prakticky nic, lákaly ho záclony a sedačka, ale je to mimčo a dá se vychovat, jak dítě :-) takže kromě pár mini nitek povytáhlých ze sedačky máme byt v původním stavu. Opravdu záleží, jak si ho vychováte.:-) a hlavně drápky domácím kočkám stříháte, takže nejsou skoro vůbec ostré. doporučuju si pořídit nějaké knížky o výchově koček, hned budete vědět, jak na něj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
11.2.15 13:12

Super, moc děkuji!
Jste zlatá, my jsme původně koukali po britské modré, ale jak jsem objevila thajku, tak jsem se zamilovala :-D a moc lidí ji nemá, tak jsem ráda, že jsem na vás narazila a mám přímý zdroj informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.2.15 13:52

Určitě budete spokojení, britky šíleně línají a navíc nemají dobrou povahu, nejsou přítulné, některé se nedají ani pochovat, jsou to takové lady.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
11.2.15 14:06

No právě, to jsem od hodně lidí také slyšela, že to je kočka s velkým „K“, jen dle nálady se kamarádí a neskutečně líná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
18.2.15 14:55

Taky máme kocourka od paní veterinářky a mohu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.2.15 15:00

JÉ, TO JSEM MOC RÁDA, JÁ UŽ JSEM SI U NÍ KOŤÁTKO TAKY REZERVOVALA ;-)
ALE CHTĚLA BYCH KOČIČKU, BOJÍM SE U KOCOURKA, ABY NEZNAČKOVAL.
JAKOU MÁTE ZKUŠENOST?
@Malajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.2.15 15:02

A JEŠTĚ SE ZEPTÁM, KDY JSTE NECHÁVALI KASTROVAT, NEBO UŽ KASTRUJE PANÍ VETERINÁŘKA PŘED PŘEDÁNÍM?
JÁ SE K NÍ TEPRVE POJEDU NA KOČIČKY PODÍVAT A PLNO OTÁZEK MĚ NAPADÁ TAK V PRŮBĚHU A NECHCI JI POKAŽDÉ S NOVÝM DOTAZEM OTRAVOVAT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
19.2.15 13:01

Toho značkování bych se tolik nebála..kastraci plánujeme, až mu bude tak půl roku, sedm měsíců.. asi by se dalo domluvit s paní veterinářkou, aby vykatrovala už před předáním, ale asi by bylo lepší počkat, až bude starší. Řekla bych, že tou kastrací by se měl problém se značkováním vyřešit. My jsme brali kocoura, protože se nám povahově zdá lepší, než kočka. Badyán je velký mazel, máme doma dvě děti(4,5 a 1,5), je k nim perfektní! Nevytahuje na ně drápky, blbne s nima, je to fakt pohodář :). Máme ho teprv dva týdny, ale už jsme si ho zamilovali :). Nebojte se na cokoli paní Martiny zeptat, je velice ochotná a určitě poradí. Já jsem ji psala fakt celkem často a vždycky ochotně odpověděla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.2.15 18:02

thajské kočky

Dobrý den, můžete mi prosím poslat kontakt na dobrou chovatelskou stanici thajských koček v Polsku? Děkuji. J. Hubáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 19:51

thajská kočka

Žije s námi v bytě a dobře si počíná i v přírodě, kde tráví víkendy. Jakmile vyběhne do přírody, je z něho šelma, která nás nosí dárečky, nebojácný lovec. V týdnu se převtěluje do pohodového kocoura domácího. Thajské kočky hodně mluví, napodobují lidskou řeč, náš kocour je hodně upovídaný. Měli jsme koček hodně - které k nám chodívaly na návštěvu a jaksi patřily i do rodiny. Mohu tedy porovnávat : thajské kočky jsou hodně chápavé, přizpůsobivé, pevná vazba na majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
23.2.15 21:58

A ještě se zeptám, jaké kdo máte zkušenosti s tím, jaké koupit škrábadlo?
U některých se často dočítám, že jsou nestabilní a prd vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.3.15 16:25

zkušenost s kočkou z thai mystery

Dobrý den,
nedá mi to nepřidat zde příspěvek. Kočičku máme z Thai mystery, brzy jí bude rok. Povahu kočičky si jenom chválíme, je to úplný mazánek, lidí se nebojí (když přišel pan opravář, šla mu očichat kufřík a nechala se i pohladit) a k páníčkům je velmi přítulná, zejména ráno a večer. :-) Je hezká, i když drobnější. Ráda si hraje se vším, co objeví a oblíbené má hlavně kartonové krabice.
Když jsme pro kočičku do Pardubic přijeli, tak jsem byla docela zděšená, jak hrozně byla plachá všechna koťátka, co tam v místnosti byla. Ani jedno se nenechalo pohladit, schovaly se za přehoz na piánu a ani jedno nevykouklo. Kočičku jsme museli násilím ( :-) ), kňourající nandat do přepravky. Naštěstí to bylo opravdu jenom tím, jak říkala chovatelka, že jsme cizí a jsme tam jenom krátce. Protože doma po snad ani ne třech dnech se nám kotě otrkalo a je naopak velmi společenské, takže je vidět, že se mu jako malému dost věnovali. (Říká se, že asi 90 % socializace kočky proběhne do 3 měsíců věku, takže hodně záleží právě na chovateli, jak kočku zvyká na lidi, jiná zvířata). Naše kočička má ráda návštěvy a i když přišlí známí s pejsky, tak se o ně velmi zajímala.
Kočička uměla hned na záchůdek, byla zvyklá na škrabadlo, doma nám nic neničí. (zatím :-) ) Měla naočkované kvalitní vakcíny, stejně tak byla milá tašku plná věcí, které dostala na cestu (hračky, krmení, pelíšek, který voněl po její kočičí mamince aby jí nebylo v novém domově smutno).
Každému, kdo by uvažoval o kočičce z této stanice ji mohu za sebe doporučit. Jenom si nechte zaslat před zaplacením zálohy konečnou kupní smlouvu. Já z ní byla v Pardubicích při odběru kočičky dost zaskočená. (možná proto, že jsem kočku s rodokmenem nikdy nekupovala). A divím se, že ji paní chovatelka sama nezasílá rovnou, než se zaplatí záloha a podepíše předkupní smlouva. Třeba jenom na mail, aby se kupující mohl rozhodnout, zda se smlouvou souhlasí, aniž by mu potom hrozilo propadnutí zálohy. Myslím si, že každý by s takovou, dle mého názoru „přísnou“, kupní smlouvou souhlasit nemusel.
Koho by zajímalo, tak za kočičku jsme dali 12000Kč a máme ji na mazlíka.
Ještě jenom potvrdím, co psal někdo výše, že na maily chovatelka opravdu odpovídá s delším prodlením, zatím jsme nic akutního nepotřebovali, ale kdyby, tak je asi lepší telefonovat. A kdo by měl zájem o fotky svého budoucího koťátka, tak holt musíte chovatelku dost uhánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.3.15 16:26

Škrabátko mohu doporučit třeba toto: http://www.zoohit.cz/…strop/121840 mám ho v béžové, složili jsme ho sami a drží i bez horního držáku (máme moc vysoký strop), i když ze strany od zdi jsme na podstavec postavili raději ještě činky. Jinak je pěkné, bytelné, kdyby bylo s rozpěrou tak se určitě ani nehne. Každopádně škrabadlo bych doporučovala pro kočku co nejvyšší, naše kočka využívá na ležení použe nejvyšší lehátko, z nižšího pouze kouká z okna. Od známých, kteří koupili nižší škabadla vím, že je kočky na ležení a šplhání vůbec nepoužívají. Tak snad dobře pořídíte a bude se kočičce líbit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
10.3.15 17:09

Nemám zkušenosti s Thai mystery, ale vím, co o ní říkala naše chovatelka, že koťata bydli úplně někde jinde než zbytek rodiny, to by taky vysvětlovalo to, proč se vás kotě bálo.. Když jsme si přivezli našeho Badyho domů, tak vyběhl z přepravky, začal očichávat a všude rejdil, žádný ostych… Dali jsme za něj 10tis a paní veterinářka, u které jsme pro něj byli, byla naprosto skvělá a bylo vidět, že kočky vyrůstají s celou rodinou a ne zavřené někde mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.3.15 17:23

Mě to právě taky překvapilo, že měli dole v domě speciální místnosti pro koťata. Když jsme chodili jako děti hladit koťátka po sousedech a známých, nepamatuji si že by se nás nějaká koťata kdy bála. No naštěstí z toho ustrašenectví ta naše potvůrka rychle vyrostla.. Ale taky si myslím, že je lepší když jsou pořád v kontaktu s lidmi. Jak se jmenuje ta paní veterinářka (nebo její stanice), od které máte kočičku vy? V době, kdy jsme koťátko sháněli, jsem vůbec netušila, že je tu chová ještě někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný