Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulinky, mám takový dotaz, má někdo tiky v břiše?? Jako vůbec nevim jak lépe to popsat, než prostě tiky v břiše tak cca 5-10 cm pod pupíkem a spíše na pravé straně. Nevíc jsem to cítila večer, když si lehnu. Hodně lidí mi řiká, že to jsou pohyby, ale jsem prvorodička a navíc nazačátku 14tt. Divné, neměl to někdo taky?? Děkuji
Tiky jsem měla taky kolem 15 týdne. Ale fakt jsem nevěřila tomu, že to byly pohyby- jsem totiž i dost při těle. A první ofiko kopaneček byl v 19+3 myslím. Takže kdo ví ![]()
no fakt by mne zajímalo jestli to jsou pohyby, to by bylo hustý
. Já jsem štíhlá, takže bych to mohla i cítit dřív, chjooo já nevííím ![]()
@RadulkaZ píše:
no fakt by mne zajímalo jestli to jsou pohyby, to by bylo hustý. Já jsem štíhlá, takže bych to mohla i cítit dřív, chjooo já nevííím
Měla jsem to samé a doktor mi řekl, že to způsobuje roztahování dělohy a přemisťování střev. Prý hlavně pohyby těch střev jsou často zaměňovány s pohyby mimi
jooo, s tou roztahování dělohy a že by měla pak třeba tiky do svalů bych chápala, ale tohle fakt střeva nebyly, protože to bylo dost povrchově, to spíš asi ty svalíky no..
mně se tohle stává po porodu běžně.
taky to cítím a připadá mi jako pohyby. Jinak já v tom tt co jsi ty cítila akorát motýlí křídla, takové jemné dotyky zevnitř.
u mě teda pohyby byly ne jako motýlci, ale jako tiky (jen nepravidelné a ze začátku mírnější), ale teď už jsou to jasné kopance a přitom to je cítit pořád stejně, jako tik, ale o dost silnější (pro změnu
. ale už je to cítit i z venku a je vidět i „rejdění“ pupíku a to mám na břiše slušný mišelinek ![]()
@Hmarilla jo to je fakt. Taky mám kolikrát pocit, že se mi tam vrtí mimčo ![]()
@Hmarilla
Dobrý no přesně tohle poslední dobou řeším taky. Jednou mě to až vyděsilo, že bych byla tak dlouho těhotná a nevěděla o tom? Manžel na mě koukal jak na magora když sem mu o tom říkala, že to je tak silné jakoby tam opravdu bylo mimi ![]()
@Dadulina znám znám… já u chlapa taky byla za debila.
je fakt že od té doby co si ženská jednou porod prožije, tak už pak to svoje tělo více hlídá.
stávalo se mi to půl roku po porodu. ted ani ne, ted mě spíše bolívá břicho a spodní část zad, ale MS se ne a ne dostavit.
těhu nejsem určitě, mám jen rozházený cyklus kvůli injekci
Tak to moc dekuji za uklidneni… Ja jsem presne pulrok a tyden po porodu a cuka mi vlevo niz od pupiku
taky me to zarazilo… Rikala sem si, ze bez MS se snad ani otehotnet neda ![]()
Tak já musím zase být při tobě jsem ve 14tt a taky to za den párkrát cítím i když všichni mi říkají že to jsou střeva, ale já si zase myslím uplně něco jinýho!!!
Může být to i to já jsem 14+2 je to druhé těhu a občas též něco pocituji ![]()