Tip na knihu

150
10.7.11 00:27

tip na knihu

Ahoj holky, poraďte mi nějakou dobrou knihu. Dočetla jsem teď poslední díl Milénia od Stiega Larssona a vůbec nevím, po čem bych sáhla:) co dobrého jste četly v poslední době? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23033
10.7.11 03:22

Citadelu, neco od Wilbruse Smitha a od prof.Matejcka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.7.11 04:20

Jeee toho by bylo…

Klasika: Den trifidů, Egypťan Sinuhet, Hoří už Paříž? ( i když je to válečná, stejně je napínavá…), cokoliv od Ludmily Vaňkové, Jarmily Loukotkové, Vlastimila Vondrušky.

Jinak historizující próza (od nějaké anglické autorky, nepamatuju si…) - Hudba meče. Něco mezi Harlequinem a historickým románem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
10.7.11 05:46
Jura007 píše:
Jeee toho by bylo…

Klasika: Den trifidů, Egypťan Sinuhet, Hoří už Paříž? ( i když je to válečná, stejně je napínavá…), cokoliv od Ludmily Vaňkové, Jarmily Loukotkové, Vlastimila Vondrušky.

Jinak historizující próza (od nějaké anglické autorky, nepamatuju si…) - Hudba meče. Něco mezi Harlequinem a historickým románem.

Stejne jako Jura doporucuju Jarmilu Loukotkovou-moje oblibena je Navzdory basnik zpiva .
Pak mam taky strasne rada Simmela- Laska je jen slovo- ta kniha me dostala.
A dalsi moje srdecni zalezitost je Marie Antoinetta od Stefana Zweiga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
10.7.11 06:56

Od Simmela taky doporučuju Nechte prosím kytky žít. Ovšem Láska je jen slovo - to překoná máloco.
Jo míň deprimující od něj je taky Nemusí být vždycky kaviár - na dovču ideál.

Moje oblíbené je taky Jméno Růže - Umberto Eco a Quo Vadis od Henryka Sienkiewicze. oboje jso uale celkem bichle.

A i pro nemilovníky sci-fi doporuču povídky od A.C. Clarka - Zkazky z planety Země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
10.7.11 07:48
zuzuleta píše:
Ahoj holky, poraďte mi nějakou dobrou knihu. Dočetla jsem teď poslední díl Milénia od Stiega Larssona a vůbec nevím, po čem bych sáhla:) co dobrého jste četly v poslední době? :roll:

Podobný styl jako Milénium je Hypnotizér od Larse Keplera.
Lovec draků se čte taky dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
10.7.11 09:37

Já jsem teď dočetla knihu Egypťan Sinuhet a to je bomba :palec:
Jinak moc vtipné jsou knížky ze série Merde! od Stephena Clarke, mám doma všechny! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
10.7.11 09:51

Třeba něco okolo dětí od Jordánové?
Já čtu Tvoje dítě, jako šance pro tebe.
 http://www.kosmas.cz/…vysledek.asp?…

Nebo co jíme, pijeme…
http://www.kosmas.cz/…doba-jedova/

Nebo něco spíš pro duši, od Foučkové
http://martafouckova.wz.cz/Knihy.html

Nebo krapet scífa od Součka
http://www.srovname.cz/…edat/katalog?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.7.11 09:55

Pebo diky za tip, to si zkusim pujcit v knihovne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alca a danik
10.7.11 10:36

taky díky ta tip, taky zrovna řešim dilema, na co v knihovně sahnout…už mám sepsáno a můžu vyrazit do knihovny… :palec:

• Citovat
  • Upravit
161
10.7.11 11:06

Holky, tak jsem sem zabloudila pro inspiraci ale jestli ještě někdo něco máte, sem s tím. To jsou staré tipy, Egypťana Sinuheta jsem četla snad před dvaceti roky, to samé Loukotková a Simmel..nějaká nová, moderní literatura, jako Stieg Larsson??

Jinak, já doporučím Na věky věků..od Kenna Folleta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
10.7.11 11:21

Cit slečny Smilly pro sníh od Petra Hoega :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
10.7.11 11:30

Přidávám se k řadě navrhujících. J.M.Simmela taky zbožňuji, všechny jeho knížky jsou vynikající, nejvíc se mi líbila kniha Ve tmě jsou jen temný stín.

Potom třeba od Stefanie Meyerové Hostitel. Naprosto super.

Pak jsem tady zahlídla Den Triffidů, rovněž doporučuju a taky Noc Triffidů.

A pokud něco napínavého, doporučuju Robina Cooka. Nedávno jsem četla Mutace.

Je toho hodně, záleží na vkusu a zálibě.

Tak příjemné čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
10.7.11 13:28
werryjane píše:
Cit slečny Smilly pro sníh od Petra Hoega :)

Mám doma a už přečteno, děkuju ale… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.7.11 15:47

Když už tu někdo zmínil A.C.Clarka, tak bych rozhodně doporučil „Setkání s Rámou“. Ta první kniha je vynikající. Je to sice sci-fi, ale aspon si nad tím člověk uvědomí, čím je vnímání světa okolo nás ohraničené.
A taky „Nepřemožitelný“ od Stanislawa Lema - pěkná ukázka toho, co dělá člověka člověkem (myslím jako živočišný druh…) Ale je to polská sci-fi ze šedesátých let, takže prosil bych brát to jako produkt doby.
Ještě mě napadly dvě související knížky (sci-fi romány) od Ivana Jefremova - „Mlhovina v Andromedě“ a „Hodina Býka“. Bezvadná sonda do hloubky lidské společnosti - setkání (a střet) dvou různých společenských uspořádání. Jen bych prosil odmyslet si u toho ty kecy o komunismu jako nejlepším společenském řádu na světě. (Bez nich by ta knížka tehdy asi nemohla vyjít.) Ale myslím si, že Jefremov byl sociologem už v době, kdy o žádné sociologii nepadlo ani slovo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí