Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, poraďte mi nějakou dobrou knihu. Dočetla jsem teď poslední díl Milénia od Stiega Larssona a vůbec nevím, po čem bych sáhla:) co dobrého jste četly v poslední době? ![]()
Jeee toho by bylo…
Klasika: Den trifidů, Egypťan Sinuhet, Hoří už Paříž? ( i když je to válečná, stejně je napínavá…), cokoliv od Ludmily Vaňkové, Jarmily Loukotkové, Vlastimila Vondrušky.
Jinak historizující próza (od nějaké anglické autorky, nepamatuju si…) - Hudba meče. Něco mezi Harlequinem a historickým románem.
Jura007 píše:
Jeee toho by bylo…Klasika: Den trifidů, Egypťan Sinuhet, Hoří už Paříž? ( i když je to válečná, stejně je napínavá…), cokoliv od Ludmily Vaňkové, Jarmily Loukotkové, Vlastimila Vondrušky.
Jinak historizující próza (od nějaké anglické autorky, nepamatuju si…) - Hudba meče. Něco mezi Harlequinem a historickým románem.
Stejne jako Jura doporucuju Jarmilu Loukotkovou-moje oblibena je Navzdory basnik zpiva .
Pak mam taky strasne rada Simmela- Laska je jen slovo- ta kniha me dostala.
A dalsi moje srdecni zalezitost je Marie Antoinetta od Stefana Zweiga
Od Simmela taky doporučuju Nechte prosím kytky žít. Ovšem Láska je jen slovo - to překoná máloco.
Jo míň deprimující od něj je taky Nemusí být vždycky kaviár - na dovču ideál.
Moje oblíbené je taky Jméno Růže - Umberto Eco a Quo Vadis od Henryka Sienkiewicze. oboje jso uale celkem bichle.
A i pro nemilovníky sci-fi doporuču povídky od A.C. Clarka - Zkazky z planety Země.
zuzuleta píše:
Ahoj holky, poraďte mi nějakou dobrou knihu. Dočetla jsem teď poslední díl Milénia od Stiega Larssona a vůbec nevím, po čem bych sáhla:) co dobrého jste četly v poslední době?
Podobný styl jako Milénium je Hypnotizér od Larse Keplera.
Lovec draků se čte taky dobře.
Já jsem teď dočetla knihu Egypťan Sinuhet a to je bomba ![]()
Jinak moc vtipné jsou knížky ze série Merde! od Stephena Clarke, mám doma všechny! ![]()
Třeba něco okolo dětí od Jordánové?
Já čtu Tvoje dítě, jako šance pro tebe.
http://www.kosmas.cz/…vysledek.asp?…
Nebo co jíme, pijeme…
http://www.kosmas.cz/…doba-jedova/
Nebo něco spíš pro duši, od Foučkové
http://martafouckova.wz.cz/Knihy.html
Nebo krapet scífa od Součka
http://www.srovname.cz/…edat/katalog?…
taky díky ta tip, taky zrovna řešim dilema, na co v knihovně sahnout…už mám sepsáno a můžu vyrazit do knihovny… ![]()
Holky, tak jsem sem zabloudila pro inspiraci ale jestli ještě někdo něco máte, sem s tím. To jsou staré tipy, Egypťana Sinuheta jsem četla snad před dvaceti roky, to samé Loukotková a Simmel..nějaká nová, moderní literatura, jako Stieg Larsson??
Jinak, já doporučím Na věky věků..od Kenna Folleta
Přidávám se k řadě navrhujících. J.M.Simmela taky zbožňuji, všechny jeho knížky jsou vynikající, nejvíc se mi líbila kniha Ve tmě jsou jen temný stín.
Potom třeba od Stefanie Meyerové Hostitel. Naprosto super.
Pak jsem tady zahlídla Den Triffidů, rovněž doporučuju a taky Noc Triffidů.
A pokud něco napínavého, doporučuju Robina Cooka. Nedávno jsem četla Mutace.
Je toho hodně, záleží na vkusu a zálibě.
Tak příjemné čtení.
werryjane píše:
Cit slečny Smilly pro sníh od Petra Hoega
Mám doma a už přečteno, děkuju ale… ![]()
Když už tu někdo zmínil A.C.Clarka, tak bych rozhodně doporučil „Setkání s Rámou“. Ta první kniha je vynikající. Je to sice sci-fi, ale aspon si nad tím člověk uvědomí, čím je vnímání světa okolo nás ohraničené.
A taky „Nepřemožitelný“ od Stanislawa Lema - pěkná ukázka toho, co dělá člověka člověkem (myslím jako živočišný druh…) Ale je to polská sci-fi ze šedesátých let, takže prosil bych brát to jako produkt doby.
Ještě mě napadly dvě související knížky (sci-fi romány) od Ivana Jefremova - „Mlhovina v Andromedě“ a „Hodina Býka“. Bezvadná sonda do hloubky lidské společnosti - setkání (a střet) dvou různých společenských uspořádání. Jen bych prosil odmyslet si u toho ty kecy o komunismu jako nejlepším společenském řádu na světě. (Bez nich by ta knížka tehdy asi nemohla vyjít.) Ale myslím si, že Jefremov byl sociologem už v době, kdy o žádné sociologii nepadlo ani slovo… ![]()