Tip na oblečení na malou silnější postavu

Anonymní
8.2.25 08:46

Tip na oblečení na malou silnější postavu

Jsem malá 160 cm. Hodně jsem přibrala a nedaří se mi zhubnout. Je mi 47 let. Váha přes 70 kg. Vždycky jsem věděla, co mi nesedí, i když jsem byla hubená. Ale teď se necítím v ničem. Ať jdu do obchodu s oblečením kamkoliv, tak se mi nezdá nic vhodné. Buďto to je oblečení, které se hodí pro mladší generaci a nebo pro staré báby. Pokud se mi už zda něco vhodné, tak mi to vůbec nesedí. A když mi to náhodou sedí, tak mě to dělá ještě starší a vypadám v tom divne. Mám velké břicho, silná stehna. Nikdy jsem nemohla mít dlouhou sukni nebo šaty. Sukni je kolenům taky ne. Vypadala jsem v tom vždycky hrozně - potvrdí to všichni, když mě v tom vidí. Jenže teď nosím pár trik pořád dokola - a cítím se v tom opravdu hrozně. Určitě nemůžu mít vrstvení, protože jsem docela horkokrevna - akorat mívám studené ruce a nohy. Každé ráno, když se oblékám, tak vím, že nemám nic na sebe. Povedlo se mi koupit akorát hezké zimní bundy, ale ani ty nejsou ideální, když se pak někde zahlednu ve vyloze. Potřebuji mít pohodlné oblečení. A už nebudu nosit podpatky, které mi sice optický pomůžou, ale mám problémy s jednou nohou a chodit s bolestma nechci. Co mi poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.2.25 08:52

Ještě musím napsat, že spousta věcí na mne vypadá divne. Mám třeba takové šaty, spis na léto a doma, ale do města bych v nich nemohla jít. Jednou jsem si je teda vzala ve velkém horku a hned to bylo okomentovano, jestli jdu na plaz. Souhlasím s tím, že v tom tak vypadam. A teď jsem viděla paní o generaci starší v podobných a vypadala v tom fakt dobře.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
8.2.25 08:53

Připíchnu se. Jak kdybych to psala já.

Už jsem z toho zoufalá. Točím pár kousků dokola. Přitom skříň plná a i pěkných věcí. Ale buď už mi nejsou, nebo v tom vypadám děsně

Radu nemám. Jen že v tom nejsi sama :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 08:56
@bedrisek píše: Více

Děkuji. :hug: Taky něco ve skříni mám. Už jsem fakt zoufalá. Ať jsem kdekoliv, tak nikdy nic nekoupím. A postupně se tenčí i to, co mám doma. Na jednom triku se udělaly fleky. Další nesnáším od začátku a už to odmítám nosit. Už mám asi jen 3 trika a necítím se dobře ani v jednom. Jedno jsem si koupila a ohrnuji rukávy. Hrozný. Chtěla bych se cítit dobře, aspoň v rámci možností, ale bohužel.

• Citovat
  • Upravit
9319
8.2.25 09:15

Mám věk i váhu vyšší a hader plnou skříň, trička, různé kalhoty, ale hlavně šaty, celé léto je nosím :nevim:

Nevidím problém v sortimentu ani nákupu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
8.2.25 09:17
@Anonymní píše: Více

a co tedy nosis? v cem se citis dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.25 09:22

Takže všechno je špatně. Oblečení pro mladé je „moc mladé“, oblečení pro starší je „moc staré“, delší sukně nesluší, kratší sukně nesluší, vrstvení nefunguje, podpatky bolí, trika jsou nuda, a když už se něco najde, stejně se ti to nelíbí.

Problém není v oblečení, ale v tvém nastavení. Nikdy v historii nebylo tolik střihů, materiálů a možností kombinací jako dnes. Jestli automaticky zavrhuješ všechno, tak se v ničem cítit dobře nebudeš. Nejde o postavu, jde o přístup. :nevim:

• Rovné kalhoty nebo lehce zúžené (skinny vynech).
  • Vysoký pas = zpevní břicho.
  • Delší sako nebo cardigan (ale ne beztvarý pytel).
  • Topy s výstřihem do V nebo lodičkovým výstřihem, aby zvýraznily krk a obličej.
  • Šaty do áčka nebo zavinovací střih.

Jestli si pořád říkáš, že ti nesedí nic a že vše vypadá špatně, tak je to tvůj pohled na věc, který ti to ztěžuje. V obchodech je dneska tolik střihů a stylů, že je až ostuda to nevytěžit. Jen si to musíš umět vybrat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 09:51
@Venett píše: Více

Fakt? Mne šaty fakt nejdou. A není to jen můj pocit, ale shodnou se na tom všichni, když mě v tom vidí. Když jsem dlouho žádné nezkoušela, tak chytnu odvahu, že nějaké chci a ať si zkusím cokoliv, tak to na mne dobře nevypadá. Vypadám v nich starší a silnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 09:54

Dáte mi sem nějaké fotky pro inspiraci?

Už jsem fakt zažila i bezradnost prodavačky známé, která uznala, že už mi nemá co nabídnout. Žádné střihy mi neseděly - buďto moc úzké přes prsa nebo moc široké, nesedělo to přes ramena, přes bricho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 10:01

Vrstvení nemůžu mít, když je mi pořád horko. Krátké sukně nemůžu mít, když jsem přibrala, tak to dobře nevypadá. A dlouhé mi neslušely nikdy a ani teď mi nesluší. Moje mamka taky nikdy nemohla nosit sukně, protože ji neseděly. Vypadala v tom o hodně silnější. Ale má úplně jiný typ postavy než já. Když jsem byla hubenější, tak jsem měla krátké šaty a sukně. Ale dlouhá nesla nikdy - kvůli tomu, že jsem malá a ještě typ postavy. Potvrdí to každý, kdo mě v tom uvidí. Přitom někdo jiný se stejnou výškou to mít může. Známá je menší, nosí dlouhé sukně a sluší jí. Já když si to vezmu, tak vypadam o 20 kg silnější. Nevím, čím to je. Ale fotku sem dát nechci, abyste mi to věřili.
Když vidím haleny a trika, která bych oblékla na 60+, tak si to nekoupím, protože bych se v tom nikdy necítila dobře. Halenky na mne taky vypadají divne. Sehnat košili, která by mi seděla, je nadlidský výkon. Naposledy jsem si jednu zkoušela a koupila. Nebyla ideální, ale říkala jsem si, že to půjde. Musela jsem to vrátit, protože doma jsem zjistila, že to fakt nejde. I mi to potvrdili, že ne. Ale to bylo Pepco. Tam mi nikdy nic střihove nesedělo. Tak už to asi ani nebudu zkoušet. Dej mi sem fotku něčeho, co by mi tak mohlo sedět. Tip, kam jít. Jsem v tom dost omezena, tady v okolí nic moc není.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
8.2.25 10:03

Pár pěkných kousků měla moje maminka z Bonprixu, jeden hezký top F&F a paradoxně nejlíp padnoucí kousky si vždy nakoupila na pouti či na trzích ve stáncích. Ač já nejsem úplně fandou stánků, ona byla menší postavy a s věkem pak taky nabrala a ve spoustě případů ty stánkový kousky byly fakt hezké a slušely jí daleko víc, než běžné řetězce.

Ale taky trochu vidím problém v tvém přístupu. Ty opravdu zhaníš vše. V čem teda chodíš do práce, nakupovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 10:11
@Asta135 píše: Více

Chodím teď v kalhotech a nosím pár trik pořád dokola. Nedaří se mi nic vybrat. Některé prodavačky nechtějí prodat za každou cenu, tak mi kolikrát řeknou, že tohle mi fakt nesluší. Když jsem byla s mamkou a zkoušela si x trik, tak sama uznala, že v tom vypadám hrozně a nesedí mi to (Kik, Takko, Pepco). Bonprix je na objednávku a to nechci zkoušet - když vidím, že mi to často opravdu nesedí, tak si to chci vyzkoušet. Příští týden zkusím někam zajít a něco vyzkoušet. Takhle to dál nejde. Jednu dobu mi seděla trika že Samu, ale pak jsem ještě přibrala a vůbec mi to nesedí - vypadám v tom ještě širší.

• Citovat
  • Upravit
879
8.2.25 10:19

A jaký máš typ postavy? Našla bys třeba na netu obrázek někoho s podobným rozložením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.25 10:21

Podívej, přeháníš to. Jestli ti Pepco a místní obchody nic střihově nevyhoví, udělej si výlet do většího obchoďáku, kde je opravdu široká nabídka. Nejde o to, že bys nemohla mít vrstvení, krátké nebo dlouhé sukně – jde o to, že si sama vnucuješ, že ti nic nesedí. Pokud se ti něco nelíbí, neznamená to, že to tak je. Možná si musíš prostě rozšířit obzory a zkusit jiné obchody, kde najdeš střihy, které ti opravdu padnou. Takže si zkrátka udělej výlet, experimentuj a přestaň se neustále omezovat vlastním předsudkem a nějakou známou prodavačkou, která sama kritizuje, ale evidentně nemá cit a vkus na oblečení, když nedokáže sama poradit.
Jinak na Pinterest je toho spousta, hlavně v angličtině stačí zadat klíčová slova outfit short overweight women a vyhodí ti to spoustu rad a obrázků, jak se obléknout…
Problém je v tvém sebevědomí, ostatní ti taky napomáhají ti ho zvednout.

• Citovat
  • Upravit
879
8.2.25 10:24

Souhlasím s tebou. Ještě tedy většina žen čeká, že oblečení udělá z velikosti 46 najednou 36. Tak to nefunguje a je potřeba si to srovnat v hlavě. Ale i větší dáma může být šik a krásně oblečená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková