Tipy a rady na první dovču s dětmi u moře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Simod
25.6.25 20:20

Tady je zase nevyžádaných rad :lol: Klasika :lol:

Celé to stojí na tom, že jsme rozežraní a jinou dovolenou než all inclusive moc neuznáváme… ale proč? Vždyť i hotel pouze se snídání je naprosto v pořádku. Člověk není fixovaný na resort, může se pohybovat kde chce… každý den klidně jinde, najíst se kde chce… proč ne… já v tom vidím i pozitiva :nevim: A že se v restauraci na jídlo čeká? Tak to je snad normální.
Proč děti už od mala učit, že budou mít všechno okamžitě a že zmrzlinu dostanou, když mávnou na obsluhu…? :nevim:

Zrovna jsme se z jedné all inclusive dovolené vrátili a bylo šílené, jak každé druhé dítě bylo usazeno ke stolu s tabletem a maminka mu nosila jídlo až pod frňák. Hrůza.

• Citovat
  • Upravit
305
25.6.25 20:26

@Simod nemusí, ale pak volíme apartmán přes airbnb, kde si uvaříme…o tom to bylo, vždyť tady si na hotelovém pokoji nenakrají ani ovoce, pokud si nevezme prkýnko a nůž vlastní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
25.6.25 20:37

Holky díky za rady k tématu, k ostatnímu se nehodlám vyjadřovat, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9190
25.6.25 21:09

@Simod
Počkej. Když budou chodit kdekoli jinde, tam taky bude mít dítě jídlo přineseno pod frňák. Jen místo matky bude ten posluhovač číšník. Taky řekneš hrůza?
Mi tohle hodnocení přijde poněkud zbytečné. Příště si nekazit dovolenou tím, že zkoumáš druhé. Zas furt lepší, když jde o dítě, že matka přinese, co ví, že její děti jí. Než aby to malé dítě vše ohmatalo. Bralo bez rozmyslu, co ani neumí vyhodnotit, jestli to jí a pak se obsah talíře vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
25.6.25 21:17
@Kelsey1 píše: Více

přesně, malé děti ponechané bez dozoru u švédských stolů je katastrofa, pletou se dospělým pod nohy, vyrážejí hlavou talíře a člověk se bojí, že je akorát opaří, pak něco z jídla shodí na zem, druhý se po tom sklouzne a spadne s plným talířem - zlaté děti, které hezky sedí u stolu a čekají, co jim matka přinese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4698
26.6.25 06:00

Tak nechat děti bez dozoru úplně ok není, na druhou stranu, proč jim nedat možnost si za asistence rodiče vybrat a vyzkoušet něco nového.
Poprvé jsme byli na dovolené s ALL, když bylo synovi dva a půl, vzala jsem ho do náruče, koukal, říkal, co chce zkusit, jak doma nejedl. skoro nic, tak tam měl vymeteny talíř včetně mořských plodů, ryb, jakékoli přílohy, olivy jedl jak třešně.
Dostal toho na talíř trochu, když mu to nechutnalo, tak jsme si vyměnili talířky.
O dva roky později jsme byli v Řecku, tam stál s námi v řadě a normálně si na talíř s dopomoci dal dle svého uvážení běžnou porci jídla a tu si pak donesl ke stolu a snědl. Ono kde jinde se mají s pomocí dospělých děti naučit, jak se chovat u rautu, v restauraci, ve společnosti. Jediné tak, že si to vyzkouší na vlastní kůži.
Na tenhle typ dovolené ( tedy ALL ) nejezdíme často, ale nevidím důvod, proč by dítě mělo sedět u stolu a čekat, co mu rodič donese :nevim:
Pokud se rodiče chovají jak hovádka, tak se asi tak budou chovat i děti, ale běžné je naučit děti společenským pravidlům, aby z nich nebyla dívá zvěř..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.25 06:22
@stinga píše: Více

Tak tam dáš prodlužku a postavíš jí na zem :nevim: No big deal.

Jinak na destinaci jsem se zakladadatelko ptala kvůli tomu, že časově by to mohlo být Chorvatsko a tam bych doporučila ještě boty do vody, bez nich by mi takto malé děti do moře nechtěly. A klidně i to tričko s UV filtrem, zvlášť pokud jedete v sezoně v největších hicech. Zjistit si, jestli mají na pláži lehátka a ručníky k zapůjčení, pokud ne, vzít si alespoň deku a na místě koupit slunečník (to je hodně odvislé od té lokality). Užijte si to! Závidím nerozežrané děti :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.25 06:23
@stinga píše: Více

A pak je taky zlatá střední cesta - rodič jde ke stolům s dítětem, to si ukáže, co by si dalo a rodič asistuje při nandavání. Tohle jsme s dětmi zvládli bez potíží už od dvou let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9190
26.6.25 06:35
@unuděná píše: Více

Ano, samozřejmě. Je to možnost. Taky jsme to takhle dělali. Ale není špatně ani varianta, že si něčí děti sednou a jídlo jim rodič přinese. Nevidím důvod, aby se druhý pohoršoval a označoval za šílené. Ono je to spíš zas takové honění egíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.25 06:50
@Kelsey1 píše: Více

Jasně. Prostě místo vybírání z pěti nejistých jídel na jídelním lístku (nikdy nevíš, jak to zrovna bude uvařené, dochucené, pálivé apod.), nabere rodič batoleti misku těstovin, zeleninu a kus melounu. Otázka tří minut a je klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
26.6.25 07:20

@unuděná přesně tak nebo jim třeba ještě něco donesu, co by ještě chtěli, když už jedí a není třeba je furt tahat sebou a když dojí děti a jim já, tak mi zase starší dcera klidně něco ještě donese :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
26.6.25 09:51

Zakladatelko většina tipů už tu padla - já bych ještě dodala tip na letiště, k odbavení si vzít prázdné lahve na vodu a po odbavení si do nich vodu napustit.
Jinak na pláž UV trička, ať nemusíš tolik mazat. A do pokoje nějakou rozdvojku do zásuvek, kdyby bylo málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
20.7.25 15:06

Ahoj holky, dnes jsme se vrátili z té dovolené a bylo to super. Moc jsme si to užili, moře bylo skvělé, čisté, hotel paráda, spousta vyžití pro děti hned naproti v parku, jídlo do ruky nebo i v restauraci, nikde jsme na nic dlouho nečekali, prostě si to všechno sedlo. Moc děkuji za rady.
Vyšlo nás to cca o 18 000 levněji než all inclusive v last minute. Hotel měl i mnohem lepší polohu než ten s all inclusive, poznali jsme okolí, jeli jsme na celý den na výlet, prostě paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí