Tipy do jídelníčku, zdravé a ne drahé jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Doe_Jane
2.1.17 17:09

Super holky díky za příspěvky, chci se ještě zeptat na čem to jídlo připravujete? já mám teda plynovou troubu, sporák, dělám na pánvi na oleji nebo sádle, másle… friťák nemám a nechci raději ale uvažovala jsem o nějakém grilu nebo tak něco… ráda dělám tortily tak by byl super nějaký co se dá přivřít aby se to přitisklo..

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
2.1.17 17:11
@holkaZ píše:
Prosím Vás a jak vaříte (pečete) bez lepku? Kde nakupujete (co a cena) mouky či alternativy na pečení? Dík za tip :kytka:

to by mě taky zajímalo, nemáme dietu ale možná bych mohla začít i něco bezlepkového a zkusit to… ale nejlépe ať mě to nezruinuje ale zároveň ať mi to chutná

• Citovat
  • Upravit
598
2.1.17 17:17
@Doe_Jane píše:
to by mě taky zajímalo, nemáme dietu ale možná bych mohla začít i něco bezlepkového a zkusit to… ale nejlépe ať mě to nezruinuje ale zároveň ať mi to chutná

No já používám třeba rozmixované oves vločky… Taky nevylučuji lepek úplně (jednou za čas knedlíky a pod…), ale omezuji pro běžné dny na minimum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.1.17 17:24

@holkaZ Vařím vlastně úplně obyčejně z prvosurovin.
Pokud už zahušťuji pak moukou tak třeba rýžovou, kukuřičnou, jáhelnou atd. Je jich moc.
Využívám přirozeně betlepkové potraviny, jako je rýže, brambory, kukuřičný kuskus, luštěniny (některé). Testoviny kukuřičné. A samozřejmě různé úpravy zeleniny a ovoce.
Nejvíce nakupuji v Globusu a Kauflandu. Pak zdravá výživa. Ceny se různí. Třeba 400g rýžové mouky stojí kolem 25 kč. Když už obaluji a smažím, tak kukuřičná strouhanka.Nebo hraška.
Peču za pomoci právě bezlepkové mouky a nebo bez mouky. Různé raw dobroty nebo pečení, kde jsou banány, jogurt, kefír.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.1.17 17:28

Prostě, to co jde nahradím bezlepkovou variantou. Když dělám guláš, tak ho zahustím trochou rýžové mouky. A dáme si k němu rýži. Když smažený kěták, tak v těstíčku z hrašky.
Je to celkem snadné. jen pečivo je na pečení náročnějčí a nákladné. Navíc, ne moc chutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.1.17 17:32
@janoma píše:
Prostě, to co jde nahradím bezlepkovou variantou. Když dělám guláš, tak ho zahustím trochou rýžové mouky. A dáme si k němu rýži. Když smažený kěták, tak v těstíčku z hrašky.
Je to celkem snadné. jen pečivo je na pečení náročnějčí a nákladné. Navíc, ne moc chutné.

Tak např na chleba čerpám inspiraci na w w w c o n o v e h o n a k o p c i c z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.1.17 17:33
@janoma píše:
@holkaZ Vařím vlastně úplně obyčejně z prvosurovin.
Pokud už zahušťuji pak moukou tak třeba rýžovou, kukuřičnou, jáhelnou atd. Je jich moc.
Využívám přirozeně betlepkové potraviny, jako je rýže, brambory, kukuřičný kuskus, luštěniny (některé). Testoviny kukuřičné. A samozřejmě různé úpravy zeleniny a ovoce.
Nejvíce nakupuji v Globusu a Kauflandu. Pak zdravá výživa. Ceny se různí. Třeba 400g rýžové mouky stojí kolem 25 kč. Když už obaluji a smažím, tak kukuřičná strouhanka.Nebo hraška.
Peču za pomoci právě bezlepkové mouky a nebo bez mouky. Různé raw dobroty nebo pečení, kde jsou banány, jogurt, kefír. ;)

Díky za tip, kaufland mám nejblíž (30km :mrgreen: ) tak se tam porozhlédnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
2.1.17 21:25

@janoma Ahoj, zaujalo me zahustovani jinou moukou nez klasickou psenicnou. To treba z te jahlove, ryzove atd. udelas normalne jisku nebo jak? Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.7.17 14:13

Já jsem nanejvýš spokojená s buněčnou výživou. Vím, že mám vyvážené jídlo, které mě stojí 25,–kč. Takže nadšeně baštím se synem(2 roky),kdykoliv nás napadne, a zrovna nemáme 100%naplánovaný jídelníček. Ale bez naší snídaně se už neobejdeme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí