Tiramisu - jak na něj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3929
22.11.11 22:31
Vera111 píše:
hlavně ne z pomazánkového másla! :D

proč pak néé z pomazánkového másla - u nás to mají rádi a kyž jsem to dělala poprvé tak si každý myslel že je to mascarpone - pane a jak si čvachtali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
22.11.11 22:35

tak ja delam tiramisu z mascarpone navod zde
400g dlouhych italskych piskot, 500g mascarpone, 3male panaky amareta, 4 vejce, 4 lzice krystal cukru, 200/250ml instatni kavy…
cukr se zloutky vysleham do peny, pridam mascarpone a pak z bilku uslehany snih…
piskoty namacim v kave s amaretem pokladu jednu vrstvu, naleju krem, dam druhou vrstvu piskot a pak zaleji zbytkem kremu a posypu kakaem a dam do lednicky, otazka 15min, ovsem sezrani je jeste kratsi doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.11.11 22:38
Lendík27 píše:
Vera111 píše:
proč pak néé z pomazánkového másla - u nás to mají rádi a kyž jsem to dělala poprvé tak si každý myslel že je to mascarpone - pane a jak si čvachtali :mrgreen:

Mně to taky chutná :oops: :lol:
Ale uznávám, že tiramisu to moc nepřipomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 22:52
rosslyn píše:
to se tak stydíš za to, co si myslíš o pomazánkovém máslu v tiramisu? 8oTiramisu miluju :srdce: Přikláním se k receptům s mascarpone, s tím pomazánkovým máslem se to, s prominutím, nedá žrát :zed:

Nestydím, ale zas si uvědomuju, že ten můj příspěvek nemusel vyznít zrovna hezky, a já bych chtěla, aby mi tady ještě někdo v diskuzích občas na něco odpověděl :oops:

• Citovat
  • Upravit
3929
22.11.11 22:54
chuanitka píše:
Lendík27 píše:
Vera111 píše:
proč pak néé z pomazánkového másla - u nás to mají rádi a kyž jsem to dělala poprvé tak si každý myslel že je to mascarpone - pane a jak si čvachtali :mrgreen:
Mně to taky chutná :oops: :lol:
Ale uznávám, že tiramisu to moc nepřipomíná.

samozřejmě že je to jenom náhražka - ale dobrá a laciná pro velkou rodinu :mrgreen: nééé že bych je chtěla šidit - ale jednou jim to neublíží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
22.11.11 22:56

já neříkám, že to nemůže být dobrý, ale prostě je to barbarství. Něco jako nalít si do výběru z hroznů Colu, nebo dělat pizzu z listového těsta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
22.11.11 22:57

Jestli jste viděli dnešní Prostřeno, tak tam dělala prý výborné tiramusu. Recept je na stránkách iprima/prostreno, tak ho podle ní zkusím udělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
22.11.11 23:22

ja myslim, ze je mensi ‚hrich‘ to pomazankove maslo, nez instantni kava, to bych opravdu nedelala, radej kdyzuz tak prekapavana, rozhodne silna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
22.11.11 23:34

já dělávám toto, je vynikající
http://www.sitalemvkuchyni.cz/…pt/Tiramisu/

z pomazánkového másla dělává moje mamka, chutná mi, ale jakmile jsem ochutnala z mascarpone, nechci jiné :lol:

dělávám ho radši do skleniček, je to takové efektnější, člověk není zapatlaný, když to krájí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
22.11.11 23:41

jinak to amaretto se muze i vypustit, ne vsichni italove ho tam lejou…i kdyz uznavam, ze je dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
23.11.11 00:48

pravé tiramisu- žloutky s cukrem ušlehat ve vodní lázni(voda nesmí vařit jinak budou žmolky)
bílky vyšlehat s cukrem a špetkou soli(možo přidat vanilku.
Vše opatrně smíchat dohromady s přimíchat mascarpone, cukrářské piškoty namáčet do kávy s amaretem nebo jiným mandlovým likérem, naskládat po vrstvách do mísy, posypat kakaem. Ten krém má být jasně nažloutlý, kdo tam nedává vajíčka anebo jich dává málo nikdy nebude mít tu správnou chuť a barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.11.11 20:46

takže je důvodem,že mě osobně to nejede a můžskýmu taky né,to pomazánkové máslo,odkaz na recept jsem dostala v práci,že je to lehký a moc dobrý,no ale moc mi to teda nejede,tak proto se radim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.11.11 20:51

Když to budou papat raraši,tak to se tam nedává,né? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.9.14 22:20

Napadá vás varianta bez kafe a bez alkoholu? jakoby falešné tiramisu pro děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
23.9.14 22:23

Tak to pak už tomu neříkej Tiramisu, ani falešné, ani žádné. Pokud tam nedáš klasické suroviny co tam patří, tak to nenazývej Tiramisu. Nemá to s tím totiž nic společného :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii