Tlačítkový mobil 2024

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
AloeVera285
4.4.24 18:44

Tlačítkový mobil 2024

Ahoj, používáte někdo ještě tlačítkové mobily? Co si myslíte o dnešní době, kdy každý jen čumí do telefonu? Je mi z toho smutno a přemýšlím, že si obstarám starý tlačítkáč bez internetu, ale mám pocit, že nás doba a společnost k používání smartphonů vlastně nutí… Co si o tom myslíte? Řešíte něco podobného? 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
4.4.24 19:08
@AloeVera285 píše: Více

Proč řešíš vůbec druhé? Nech druhé žít a žij si taky po svém. Mám v mobilu vše - banky, různé knížky, aplikace atd. Často si potřebuji něco vyfotit a poslat do e-mailu. Promítnout na větší ploše. Ani nevím, jestli nějaký tlačítkový umí, co vyžaduji. Zjišťovat to nebudu.
Moje nemocná mamka měla tlačítkový chvilku. A zas má dotykáč. Přestože má na jedné ruce špatnou motoriku, tak tlačítkový nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64911
4.4.24 19:14
@AloeVera285 píše: Více

pro sebe řešíš top fitness hodinky a jiným vyčítáš mobil? Kdo chce tlačítkový, tak si koupí. Kdo nechce, má dotyčkáč. Tobě je po tom kulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
4.4.24 19:41

Nepoužívám, ale zas mám jenom mobil, nemáme doma počítač, tablet apod, takže to používám třeba na komunikaci se školou, emaily, bankovnictví, atd atd. Hele ex má třeba tlacitkovy mobil (kolikrat mě to štve, protože mě to nutí si plácat kredit, když mu chci napsat :D ) ale pak drepi půl dne u počítače :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.4.24 21:33

Nedávno jsem ještě měla svůj první mobil Nokii3310, 18let. Čím kdo telefonuje, je mi jedno. Je pravda, že mi iphon dost usnadňuje život. Pořizovat si tlačítkáč na protest tomu, že všichni koukají do telefonu, to mi teda přijde jako hrozný pozérství. Nečumět můžeš přece i do toho smartphonu. To je přece jen na tobě. Proč se zbytečně připravovat o ten komfort?

• Citovat
  • Upravit
631
4.4.24 22:21

Přemýšlím, jestli jde internetový bankovnictví vůbec používat bez chytrého telefonu. To pak na ověření chodí stále smsky? Upřímně, pokud si myslíte, že moc koukáte do telefonu, že vám mobil řídí život a potřebujete se zbavit pokušení, tak směle do tlačítkového :-) pokud to děláte, abyste se vymezila vůči ostatním, někdo to tu už hezky nazval pózérstvím. Za sebe bych se asi nedokázala vzdát toho komfortu, na druhou stranu jako detox by to mohlo být fajn :-) mi přijde, že člověk už nemusí moc přemýšlet, když ví, že má v kapse kalkulačku, encyklopedii a přítele na telefonu v jednom. Každému by čas od času prospělo si dát pauzu od technologií :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
4.4.24 22:37

Mám, ale moje milovaná Nokia 3510i už to není, nějaký od kamarádky, tam už je foťák, ale dotykový nechci, by mě zabilo na tom psát a trochu i z principu, jak mi to někdy lidi vnucují, neb jim to přijde, že mám soc telefon. Nejvíc to řeší bohatý strýc, toho to strašně pálí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
4.4.24 22:38
@EmmaFrost píše: Více

Na počítači nebo ntb, tam zadám přihl. údaje, heslo a pak přilítne smska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13715
5.4.24 00:18

Svůj mobilní telefon miluju a určitě bych se ho nevzdala. Nevadí mi, že lidi okolo (třeba v MHD) koukají do telefonu, co mají dělat jiného? Koukat okolo sebe? Já teda ráda i koukám okolo sebe, ale svůj mobil kvůli tomu nezavrhuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
5.4.24 03:48

To je běžný pokrok. Kdo ho nechce, může platit v hotovosti, chodit podle turistické mapy, jezdit podle autoatlasu a kupovat noviny v trafice. Účet není nutný ani pro podnikání. Mnohem horší je, že telefon je jediné zařízení, které neumožňuje přeinstalování systému, takže po několika málo letech je potřeba koupit nový, třebaže starý je v pořádku. Za nucení považuju to, že když neudám své pravé jméno, nemohu si koupit aplikace a bez nastavení, které nemusí každý ovládat, se odesílají soukromá data do neznámých úložišť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
12.4.24 08:17

Smutná doba. Na druhou stranu - já dřív všude chodila s knížkou a četla, tak teď koukám do mobilu a čtu.
Dotykac mám místo pc, bez něj bych neměla přístup do účtu, nic. V dnešní době bohužel nutnost.
A navykovost, ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
12.4.24 08:27
@AnastazieB píše: Více

Tyjo zrovna v MHD paradoxně nepotkavam skoro nikoho, kdo by celou dobu koukal do mobilu :D sama ho tam vytahuju max když mi třeba pipne zprava a musím odepsat, případně poslouchám hudbu a mobil mám schovaný v tašce. Asi jinej gang, ale lidi většinou mají sluchátka a koukají po okolí, nebo si spolu povídají, občas si i čtou, což dělám při delších cestách taky, když jedu sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
12.4.24 12:35

Nemám sice tlačítkový mobil, ale nemám do mobilu připojený internet. Nechci přijít o peníze z účtu, abych měla přístup jen z mobilu. Takhle se to stalo známé, že měla všechno jen v mobilu a přišla o peníze z účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
12.4.24 12:51

Rodice maji (58 let) a maji zlate :lol:.aspon ba to porad necumi.jen se snazi mamka tim mobilem fotit, takze kvalita zadna.
Manzelovi doma obcas rikam, ze mu koupim tlacitkovy, visi na tom porad :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák