Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řekla bych, že je to dost typem postavy. Spoléhat se na to, že to člověk shodí, protože jiným to šlo taky, fakt nejde. I když u tebe bych řekla, že nebudeš mít problém, jsi hubená a evidentně to máš „od přírody“. Já extra hubená před těhotenstvím nebyla, spíš silnější, ale ani ne tlustá a přibrala jsem 25 kg. Shodila jsem jen 10 kg a to už to budou 3 roky. Prostě jsem zůstala tlustá. Takže samo to fakt nejde… Ani kojením, v porodnici si pamatuju, že jsem nechala asi 3-5 kg.
Jim zhruba stejne znamena co? Mela jsem stejne do 48 kilo a na konci navic asi 10, nabirala jsem spise ke konci, to jsem vic jedla. A shodila jsem to bez cviceni asi po pul roce pri kojeni. 10 ve 4m tehotenstvi se mi zda fakt dost, na to, jak je plod maly, lehky. Asi se mene hybete?
Edit, blbost. Nazacatku 46 a ke konci 8 navic.
@QueSi No ja te moc nepotěším
před těhotenstvím jsem vážila 47kg, nakonec se to vyšplhalo na +25kg, moje doktorka mi to odůvodnila tak, že mi „vychrtla“ hold musíme nabrat víc, aby to tělo vůbec takovou zátěž sneslo..ale po porodu to šlo zas rapidně dolů a úplně samo..takže klid ![]()
Kdy se vážíš? Já mám třeba ráno snad o 3kg méně než večer. V prvním trimestru jsem hodně rychle nabírala, protože jsem nesnesla čistou vodu, a tak jsem vesele sladila sirupem. Teď jsem taky ve 4m. a od prvniho tr. se držím na +5kg. Večer se váze obloukem vyhýbám. Spíš bych dotaz směřovala na mamku, tety a babičky. Možná to tak máte v rodině ![]()
Každá jsme jiná…
před těhu jsem měla 47kg 160cm a ted jsem v 9 měsíci (37tt) a vážím 55kg.. Takže jsme přibrala 8 kg a jsme z toho celkem špatná a mám obavy kolik mě zbyde po porodu abych neměla ještě mín než předtím…Tak jsme se těšila že konečně něco přiberu (měla jsme vždy problém mám to dědičné) a ono nic… Čekám první miminko..
@beruska9 píše:
@QueSi : cim nizsi BMI, tim vetsi vahovy prirustek je v tehotenstvi „normalni.“ Kdyz jsem byla tehotna, dostala jsem v poradne I tabulku, ale uz ji nemam…ja mam BMI nekde pri horni hranici normalu a bylo tam tusim14-16kg, pri nizsim BMI muzes klidne nabrat 18-20. Tehotenstvi a pece o novorozene je energeticky hodne narocna cinnost, telo neni blbe a zasobuje se
Jinak ja osobe mela po prvnim postaveni na vahu od porodu (coz mi trvalo tusim tak 2-3 mesice) nahore pouze 3kg, aniz bych delala cokoliv specialniho, takze klid
To bych neřekla, v prvním těhu jsem měla 164/47 kg a nabrala jsem 9 kg. Ted jsem v 11.tt a mám nahoře půl kila a to jím mnohem víc, před těhu jsem jedla zdravě, ted tlačím samé hnusy, ale nemůžu si pomoct
Ale jasně, můžu ještě těch 20 nabrat ![]()
@Terez001 jo? tak to jsme ráda že nejsem jediná to jsme měli tak stejně..Když se mě někdo zeptá kolik mám kg a já to řeknu tak se na mě dívají jak na blbce
..Přitom žádnou dietu nedržím jím všechno cpu se sladkým, mase za půl hodiny co se najím tak mám zase hlad…jen teda nevím kam to mizí ![]()
Jím podobně
taky si kařdý myslí, že se hlídám
co za den spořádám, to by mi nikdo nevěřil. V prvním těhu jsem takovou potřebu pořád jíst neměla, ale ted mám rok a půl dítě a naběhám se za ním až až, tak asi to tělo vyžaduje. Budme rády, že to tak máme ![]()
@Terez001 nejsem ráda chtěla jsme aby mi aspon těch 55 kg po porodu zbylo no a to já mám teprve ted tak to asi nezbyde fakt mám hrůzu abych neměla ještě mín než jsme měla