Tlustá mamina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
5.9.05 21:45

Tlustá mamina

Vždy jsem byla smířená s tím, že těhotenství zkrátka přináší nějaké to kilo navíc.
Ale, no. Přece jenom mě mé tělo po porodu trochu překvapilo. A jednoho dne jsem se přistihla, že mne ty stehniska a pupek fakt dost štvou.
V zápětí na to se k nám přiřítila máma, a že prý ať se sebou něco dělám, že vypadám jak těhotná atd.atd., a že má stejně stará spolužačka se stejně starým mimískem je štíhlejší něž před těhotenstvím, a že bych tedy
měla asi vypadat jako ona. Štíhlejší, krásnější a štastnější.
No, a mám na talířku každý den.
A říkám si. Sakra !!! Nežeru nic nedietního, neřku-li, že na jídlo ani nemám čas. Cvičím pozdě večer, když mimísek usne. ( ne že bych neusínala taky, ale ta touha po lepším těla, je zatím silnější). A stejně mi to nepomáhá.
A pak příjde zase máma, že ať ze sebou něco dělám …
A manžel, že ty kila ze mne brzo vyžene…
A už mne to opravdu začalo štvát. Aa říkám si, sakra jsem tlustá, s břichem vesnické tetky a zadkem bojovníků sumo.
No a co ? Šak je ze mne aspoň správná mamina, a ne nějaký ždiblík co vypadá jako že ten kočárek musel někde ukrást.
No, ne ?
A nějak vám na to začínám být hrdá. Na špeky !!!
Co byste tomu řekli ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
5.9.05 22:03

Tlustá mamina

Ahoj Kalino,

myslím, že každá z nás je od přírody jiná - některá může sníst, co chce, a neztloustne, jiná se podívá na zákusek a hned je o půl kila těžší. Sice patřím k těm, co po porodu zhubly (o 5 kilo proti váze před otěhotněním), ale v podstatě nic pro to nedělám, v těhotenství jsem byla smířená s tím, že mi dítě „zničí“ figuru (která je konec koneců stejně nic moc). A i kdyby - mám dítě, to snad stojí za milión zničených figur, nebo ne? A komu se nelíbím, ať se na mě nekouká (včetně manžela)! Ono s tím cvrčkem je až moc práce na to, aby si člověk ničil nervy přemítáním, že nevypadá zrovna jako ze žurnálu. Člověk se má přijmout takový, jaký je. Spokojená máma je přece pro dítě to nejdůležitější.

Špekům zdar, chmurám zmar!

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
5.9.05 22:13

Ahoj,
schvaluju!!!!!!!!!§ Všemi deseti!!!!!!!!!!! :D

Sice nemám úplně velkej problém s váhou, ale jsem krátce za sebou těhotná, takže to tělo taky není to, co bývalo :? .
Chvilku jsem to řešila, ale není nic horšího (i na hubnutí), než výčitky a pozorování se.
Jsi dobrá, že jsi našla něco pěknýho na svým těle. Je na co být pyšná :) .

Ani tvoje mamka ani manžel nevidí, že ta štíhlá známá má třeba problém úplně někde jinde. Co když jim to v manželství úplně neklape? Co když si je sama s sebou nejistá úplně v jiných směrech? Musí třeba vstávat ¨20× za noc k plačícímu mimču nebo má problém se svými rodiči.............nebo naopak přibrat nemůže..................a pak jsou ještě stovky žen, co by daly všechno za to, aby vůbec mohly otěhotnět.

Nemyslím to špatně, ale tohle mě vždycky vyléčí a pomůže ve chvilkách, kdy mám pocit, že nejsem 100% matka nebo žena „in“.
Přestala jsem se o to snažit a je to lepší :D .

Takže fandím všem, co se dokáží ocenit a jen nad sebou nepláčou.

A navíc, pořádná ženská má taky něco do sebe :oops: :D .

Hodně sil a sebedůvěry přeje Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
5.9.05 22:21

Ahojky,
souhlasím s tebou i se Světlanou. Člověk je od přírody takový jaký je. Já jsem taky od malinkata nebo spíše od puberty slýchávala jak jsem tlustá a jak bych ze sebou něco měla dělat. Že si nikdy nenajdu kluka, že se nikdy nevdám. A vdala.Mám toho nejlepšího muže na světě - taky silnějšího. A vůbec mu moje špeky nevadí. Naopak.
Teď čekám miminko. Mám 95 kilo. A vůbec mě to nevadí. Zhubnu snad trochu po porodu. Vždycky jsem měla kolem 80 kil. Mám jenom strach, jak to moje tělo zvládne po zdravotní stránce.

A co se týká těch lidí, co se každé ženě, která má pár kilo navíc smějí ty jsou hloupý. A dokážu se jim jen zasmát.

Je lepší být mamina při těle,než propadat všelijakým dietám a trpět Bulimií nebo Anorexií a léčit se na psychiatrii.

Prostě máme být takové jaké jsme. A vůbec, všimly jste si, že s lidma při těle je mnohem víc legrace ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.9.05 22:24

kalino, jen klid!
Naprosto nechápu, co je to tady v těchhle zeměpisných šířkách za přístup: „hezká (sexy, upravená) ženská je jedině ta, která má na 180 cm 45 kg živé váhy a míry 90-15-15“ :roll: - paradoxně to pak nutí nás prostorově náročnější jedince, abychom na péči o vzhled víceméně rezignovaly, protože to stejně nemá cenu, dokud nezhubneme… Takže v důsledku jsou baculaté osoby většinou skutečně trošičku zanedbanější, než ty štíhlé a vyzáblé. Žila jsem nějakou dobu pod rovníkem a tam platí zá:,–(ní a důsledně dodržované pravidlo, že „ženská má být hezká“. Bez ohledu na rozměry.
Takže je obvyklé potkávat na ulici krásné sebevědomé sexy ženy všeho věku, tvarů a hmotností od pětatřiceti do stopadesáti kilo. Skoro na všech je vidět, že si připadají krásné a taky skoro všechny krásné jsou. Těžko se to popisuje, ale je to tak.

Takže, kalino a další baculky, pamatujte, že každé vaše kilo je krásné a chovejte se k sobě tak.

A abyste nezáviděly nám, které jsme po porodu ubyly: já jsem v těhu přibrala hodně přes dvacet kilo a už už se smiřovala s tím, že mi zůstanou. Po porodu šla ale váha tak rychle dolů, že jsem skoro nocovala v ledničce, aby se „do mateřského mléka nevylučovaly odpadní látky“, jak se prý stává při rychlém hmotnostním úbytku. Za tři měsíce bylo i tak dvacet kilo dole… No a co myslíš, jak vypadá kůže po takových rychlých změnách? :( Takže buď ráda, hubni si pěkně pomalu anebo vůbec, a hlavně, buď „hezká ženská“ za všech okolností. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
6.9.05 08:36

Ahoj,
taky s tim bojuju. Nejsem sice nijak zavratnych rozmeru, ale po porodu mi zustalo 5 kilo nahore a ja, i kdybych se zblaznila, je nemuzu shodit. Jsem ten typ, co se podiva na zakusek a pribere pul kila, bohuzel. Stale kojim a docela dost se omezuju v jidle, ale nic, kila se me drzi jako kliste. Nejvic mi vadi, ze jsem po porodu musela obnovit uplne cely satnik, nemela jsem prakticky nic na sebe a protoze porad doufam, ze se ke sve vaze vratim, mam ted skrin narvanou k prasknuti ( ovsem nositelnych hadriku jen par :) Taky pohled ma sebe v zrcadle me prilis netesi.
Strasne zavidim tem, ktere vsechno shodily jeste v sestinedeli, jak jste to dokazaly? Ja nechala v porodnici 7 kilo a od te doby jsem stejna. A to jsem si jeste v sestinedeli prodelala moc pekny zanet prsu se ctyricitkami, asi tri dny jsem nejedla, ale na me vaze se to nijak vyrazne neprojevilo.Nedostatkem pohybu netrpim, naopak, manzel je dlouhudobe v zahranici a ja se staram o nasi dceru vlastne sama.
Jinak taky nechapu, proc jsou u nas in otekle vyzable prsate nite a vsechny ostatni se maji citi jako tlustoprdky. Nijak me netesi, ze kdyz prijdu do obchodu typu Terranova, Jannis, nemaji vubec nic v me velikosti(ani pred porodem a to jsem vazila nijak zavratnych 62kg). Nechapu, proc se trh neprizpusobi lidem (nasim slovanskym postavam, ne chlapeckym) a mame se prizpusobovat my?
Taky jsem nejaky cas pobyvala v Anglii a pripadala jsem si tam krasna a stihla. Za 1. tam vahu nikdo neresi a kazdy vypada, jak vypada (vetsinou o dost hur nez vetsina nasich zen a divek), za 2. skoro kazdy i supermoderni hadrik koupite do velikosti na slona bez problemu ( ja mela druhou nejmensi velikost) a za 3. vsechny zeny jsou o dost sebevedomejsi nez u nas(asi proto vahu tak neresi).

A tak doufam, ze se tohle casem zmeni i u nas a my si pro kazde kilco navic nebudeme rvat vlasy z hlavy. Snad je dulezitejsi byt stastna a mit zdrave miminko, ne?

Mroe

PS: Doufam, ze si to bude myslet i manzel, az se za tyden vrati :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
6.9.05 09:03

čau holky,

Mroe jakoby to napsala za mě! Já taky měla 62 kg před těhotenstvím a těď 5 měsíců po porodu pořád 70 (fuj :oops: ) a to mám jen 163cm.Taky jsem kompletně musela změnit šatník a první měsíce jsem chvíle volna trávila běháním po obchodech (vždy někdo se mnou chodil a hlídal kočárek) a sháněním oblečení, ve kterém bych aspoň trochu vypadala a zároveň nevypadala jako těhotná. A co mě nejvíc dostalo byla velikost XS :x !
Cvičím (ale moc se nepředřu :wink: ), nijak zvášť se necpu (ale taky nehlídám každou kalorii jako před těhotenstvím), hodně chodím pěšky, ale od porodu už nehubnu.
Asi budu muset až přestanu plně kojit zase začít s počítáním kalorií.
Už jsem si na své tělo zvykla,ale když vidím jak manžel chodí 2-3 x týdně hrát squash, tak mě to docela taky nutí něco s těmi špeky dělat :oops:
Mimi právě uslo, tak se jdu konečně pořádně nasnídat,ať ten den zvládnu :wink:
 Hela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.9.05 09:05

Ahoj - Světlana a další to napsaly výborně. Je potřeba brát kilča po porodu s nadhledem. Já mám zase zkušenost z Anglie a tam taky platí že každá ženská je hezká a taky narozdíl od naší republiky tam žádná neřeší jestli si může to či ono obléct. Silnější ženská si klidně dá minisukni a hlavně - neexistuje že by chlapi to dali nějak najevo! Jsou jakoby vychovaní k tomu být gentlemani vůči ženským za každou cenu. Kdežto u nás každý „buran“ sám vypadající příšerně si kdykoli dovolí poznámku…
Je to holt výchovou.
Já jsem malá, takže od puberty slíchávám jak mám přibrat a přitom to není pravda. V těhu jsem nasbírala 14 kg a díky císařskému řezu a dvou dnech na kapačkách a třech dnech bez jídla jsem tam nechala 12!!!
Ale pak jsem přišla domů, nekojím no a teď mám stále 4kg nahoře, jenže na mojí postavě jsou 4 kg dost. Na nejhorších místech stehna a zadek.
Moc mě potěšilo že jsem se asi za dva měsíce vlezla do svých riflí a teď ta kila jaksi neřeším.......Ale budu se muset nějak donutit. Jenže celý den se věnuji mimískovi(mnohem teda raději než nějakému cvičení) a večer už nemám sil.
Zase znám několik ženských které po porodu zhubly tak, že to fakt až není hezké. Všechno na nich visí a vypadají že jsou příšerně „uhnané“.

Důležité je jak se sám kdo cítí. Pokud ti kila nahoře nevadí, tak na koho by ses vlastně měla ohlížet? Manžel snad bude raději když doma bude mít spokojenou, usměvavou ženskou místo nervózní „dietářky“. Daleko důležitější než postava je aby ženská vypadala dobře, byla upravená, učesaná, nechodila doma ve vytahaných teplácích a ven jako že si nestihla při dítěti ani umýt hlavu a pak je vše OK. (I když i tohle je těžké s mimčem, známe to! :cry: ). Až tě dítko přestane potřebovat 24h denně třeba pak budeš mít chut cvičit pro zhubnutí nebo jen tak pro radost z pohybu.
Takže ať se máš fajn!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.9.05 09:18

Tloušťka

Ahoj Kalino,

teda úplně jsi mě ohromila. :D Je opravdu příjemné vědět,že v tom nejsem sama…taky jsem dost přibrala a dolů to jde pomalu..Bohužel já na svém těle nic pozitivního nepozoruji…Naopak mám z toho depky,že se do ničeho nevejdu atd.Už i manža do mě šije,ať to sundám :cry: ..Je to pro mě velmi nepříjemné a stresující..držím ti palce,ať ti ten humor a nadhled vydrží.. 8) Papa Kokhina a Véna 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
6.9.05 09:39

HUBNULKY

Ahojky holky,

se stejným problémeme je nás tady spousta.

My jsme se včera v našem deníčku P.S.T.M. domluvily, že si na rodině založíme stránky http://rodina.cz/hubnulky.

Pokusíme se tam společně hubnout, dodávat si inspiraci, pevnou vůli a tipy, jak ta kilča alespoň trochu sundat.

Začínáme dneska tím, že si tam navzájem zveřejníme fotky, jak právě vypadáme (já jsem jí tam hodila ve spodním prádle - až jsem se sebe lekla) a kolik měříme a vážíme.

Není to o tom, že chceme být modelky, ale o tom, že nám naše kilča vadí, v mým případě vadí manželovi a nepřispívají k rodinné pohodě.

Je ale dobré vědět, že v tom nejste sami a že se jiné trápí stejně jako vy.

Pokud by vás zajímalo víc, napište mi na e-mail bauerova1@tiscali.cz, nebo na ICQ.
Pokud se chcete přidat, zažádejte si o přítele.

Pokud byste měly nějaký nápad, jak by nám ony stránky mohly fungovat a co by na nich mělo být, tak se mi taky ozvěte.

Markéta a Markétka - 23.9.2004

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
6.9.05 09:56

Jé holky,to jsem ráda,že nejsem sama.Taky podle mně patřím k těm tlustším,ale …Před těhotenstvím jsem měla střídavě 52 - 55 kilo,při výšce 171 cm.Pak jsem nabrala 17 kilo a po porodu zhubla jen 5 a takže teď mám pro mě příšerných 65 kilo.Všichni mi říkají,že teď konečně vypadám jako pořádná ženská ,a že mám taky konečně prsa.Jenže já si připadám jako slonice,na sebe mám asi tři věci,který nosím pořád dokola.A když si chci něco nového koupit,tak mi to všechno připadá jako na panenku.Nejhorší je,že sama se pořád cítím jako před tím.Ovšem do té doby,než se podívám do zrcadla.Sice stále kojím,ale to přeci nemůže být důvod k tomu,že kila dolů prostě sami nejdou.NO jo,taky mi už není dvacet a mám třetí dítě,ale i to jako důvod mi nějak neleze do hlavy.Asi se přes zimu budu muset donutit do nějakého cvičení ( bože,jak já to nenávidím ),nic jiného mi nezbývá.Naštěstí to mému manželovi nevadí,naopak říká,že vypadám líp než před tím.A na zhubnutí mám jen jeden recept a tím je nešťastná láska a o to fakt nestojím.No nic,asi už trochu plácám.Jsem fakt ráda,že nejsem sama,i když vím,že Vám ostatním to moc nepomůže. :(

Mějte se VLAĎKA a MARTÍNEK 1 rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.9.05 10:32

Karkule, podle toho, co tu píšeš, bych řekla, že to spíš trápí tebe osobně. Sice jsem tě neviděla, ale podle těch čísel soudím, že jsi tak akorát. Počítala sis někdy BMI? Víš, že cca ideální váha je výška - 100? A navíc manžel říkáš, že si tě chválí a naopak i víc. No, já bych asi byla spokojená…
Velkou většinu z nás, co máme něco navrch (a to natom nejsem zdaleka tak špatně, říkám si vždycky, může bejt hůř), s tim však někdo „otravuje“. Šijí do nás manželé, maminky, přátelé, někdy to až působí manželské problémy. Nechci tu nijak rozpoutat hádku či něco takového, jen si myslím, že by ses měla zamyslet nad tvými důvody a vůbec celou tvou situací. Jak říkám, zdá se mi, že jsi na tom váhově v pohodě, nikdo do tebe nešije, spíš jde asi o tvůj pocit. Uvidíš, když si přečteš čísla ostatních, že si zas tak moc nemusíš smutnit:)
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
6.9.05 10:47

...

Ahojky,

no teda, že by byl ideál váhy pro ženu výška - 100, to asi úplně není pravda… :?

NICMÉNĚ! Taky stále nejsem zdaleka na své váze (+4kg)a je mi to vcelku fuk (hlavně, že už se vlezu alespoň do nějakého oblečení). :lol:

Jen mne vytáčí dotazy ostatních lidí typu : Tak co, malému už jsou 3 měsíce, už jsi zase štíhlounká jako dřív? … Už jsem na to dost alergická… :evil:

Mám přeci krásného chlapečka, kojím, rozhodně se neflákám, tak co bych řešila takovýhle detail. :roll:

Takže se holky držte, hlavní jsou přece zdravá miminka :)

Peťula + Pavlík

http://tickers.TickerFactory.com/…f4c1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
6.9.05 11:00

Ahoj všechny, mám ještě tři měsíce do porodu a musím říct, že se mi podařilo během jednoho měsíce přibrat 4 kg (dohromady mám navrch 6 kg). Možná, že to někomu příjde málo, ale když jsem viděla tu váhu, tak jsem se zhrozila a to mi kamarádky říkaly, že nejvíc přiberu v posledních měsících 8O Včera jsem byla na 3D ultrazvuku a i kdybych přibrala 15 kg, tak by to stálo za to. Viděla jsem našeho krásného chlapečka a v tu chvíli mi bylo úplně jedno, že vypadám skoro jako velryba :lol: Jestli vše shodím nebo ne, to mě zatím nezajímá, ale mám jeden recept, který mi vždycky pomohl a to: nemyslet na hubnutí a prostě žít-ono to potom většinou jde samo.
Přeju všem krásná miminka a kdo, stejně jako já, čeká, tak tomu pohodový porod.
Klára 28tt/chlapeček Peťulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
6.9.05 11:03

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...