Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Tak po měsíci jsem tu zas, chápu vás všechny že tato diskuze vypadala buď jako výmysl nebo jako by to psala 15ti letá holka. to jak jsem psala na čem se ti dva dohodli ohledně toho času 3 měsíců, dozvěděla jsem se že to byl manželův výmysl a že, přítel mu chtěl dát šanci aby se snažil, jelikož chtěl mít jistotu že z mé strany to není jen jakési, pobláznění a že mě to po chvíli nepřejde a já pak nebudu litovat že jsem do něčeho skočila po hlavě a bez rozmyslu, ptaly jste se jestli ho znám natolik dobře abych mu věřila a ano znám i když jsme se neviděli 4 roky, nijak moc se nezměnil je to pořád ten hodný a upřímný člověk jakého jsem ho poznala před 8 lety. Jen zodpovědnější, nakonec sice odjel ale není tam 3 měsíce v kuse jezdí každý týden domů a shání práci tady aby už jezdit nemusel, myslím si že kdyby jeho city nebyly stejné tak by odjel a už by se neozval… on není člověk který by se do něčeho nutil nebo dělal něco co sám nechce, ohledně manžela sice jsem psala že si neumím představit zůstat sama s dětmi jenže člověk míní život mění, s manželem to nebylo vždy úplně nejhorší ale když se ohlédnu zpět, tak to bylo věčně bez práce, bylo to tam nemocenská tamto a ono a v podstatě nebyl jediný rok který bychom mohli někam vyrazit s dětmi ať už zoo bazén nebo cokoli nikdy s námi nikam nešel, vždy si našel výmluvu ale já i přes to zůstávala ve vztahu v domnění že se něco změní nebo že ho snad přemluvím k větší aktivitě ohledně dětí nebo rodiny, bohužel se nepovedlo pak pak jsme si skřížili cesty s nynějším přítelem a v podstatě mi ukázal že to může být i o něčem jiném než jen sedět doma na zadku a dětem nic neukázat jasně mohla jsem jet s nimi sama někam, ale tohle jsem nechtěla chtěla jsem aby měly společné zážitky jako rodina a né jen maminka a my. možná to všechno vypadá neuvěřitelně nebo divně, ale ono se tohle všechno ve zkutečnosti odehrává, manžel o děti po tom co odešel přestal mít zájem i když spolu komunikujeme normálně, nebudeme si dělat peklo navzájem, vždy si najde nějakou výmluvu aby s dětma nemusel být, to mluví samo za sebe vymluvu typu že musí prát prádlo nebo uklízet atd neberu. mimo jiné bydlí s rodiči, chtěla jsem že si může děti brát každých 14 dní na víkend nebo kdykoliv je bude chtít vidět bránit mu nebudu za celý ten měsíc se na ně ani nezeptal jak se mají, prostě mi přijde že ho vůbec nezajímají. Když tady byl naposled asi před dvěma dny jen proto aby mi dovezl Rp který mi ještě teď přišel na jeho účet sotva je pozdravil, myslím si že by s ním nikdy žádné pořádné dětství neměly, otec na baterky… S přítelem jsme spolu a k dětem se chová naprosto ukázkově je na něm vidět že je má rád a i ony jeho, asi to zní celé úplně divně ale já prostě nejsem dobrý pisatel natož vypravěč, jsem ráda za to že to dopadlo takhle, jistě některé z vás řeknou že společné výlety atd nejsou všechno ale pro mě je tohle důležité já jako dítě seděla doma a nikam se nedostala, a tohle pro děti nechci a vím že zůstat s manželem nikdy by nic neviděly ani nezažily.(podotýkám že finance na nějaký malý výlet by se vždy našly). Potřebuju vedle sebe aktivního člověka který má rád výlety atd. a tím manžel bohužel nikdy nebyl, přítel je jeho opakem a mám pocit jako bych našla svoji druhou polovinu, děkuji všem co dočetli až do konce snad to není moc zmatené nebo příliš nepochopitelné…
@piskotek11 krásný zvrat. myslím žes udělala dobře. hodně štěstíí
Přeju ti hodně štěstí, ale po měsíci je ještě brzo dělat nějaké závěry, že on je ten pravý ![]()
@piskotek11 píše:
Takže předem vás všechny zdravímJen tak na okraj potřebuju se trochu vypovídat a i slyšet co co tom myslíte vy které, jste nestranné. Jsem vdaná a mám s manželem dvě děti. Víceméně jsem s ním byla už jen kvůli dětem ta láska se postupně vytratila a zbyla jen přátelská náklonnost z mé strany. Byli jsme spolu s manželem 6 let ale teď jsem potkala svoji první lásku přeskočila jiskra a já se postupně zamilovala znovu vím že je to oboustranné ale ten důvod proč vám to píšu je mnohem složitější, doma jsem se přiznala že miluji jiného a shodou náhod se ti dva znají takže jsme se s manželem rozhodli že pujdeme od sebe, jenže se stalo něco co by mě v životě nenapadlo ti dva si celkem padli do noty ani mi to nijak nevadí ale nejhorší na tom všem je že se dohodli spolu že mi teĎ prostě dají volnost, Martin (1 laska) jede pracovně pryč na 3 měsíce podle něj nebo tedy poje jich obou je to dlouha doba a nevydržím být sama se dvěma dětma aniž bych si někoho našla, prostě mi nevěří že to zvládnu ale já jsem si jistá že to zvládnu protože chci s Martinem být a on se mnou taky, jinou práci tady v okolí teď hledat nemůže je zavázán pracovat ještě 2. roky tam kde teď je. Jak byste to pobraly vy? Vím že ať už se rozhodnu jakkoli tak si pujdou navzájem z cesty, má někdo z vás s touhle situací zkušenosti? Nevím jestli jde o zkoušku nebo jak to nazvat ale pravidlo je jednoduché během těch 3 měsíců co bude pryč nebude mezi námi žádný kontakt prostě nic a uvidíme se až po těch 3. měsících až se prostě vrátí mezitím si pánové usmysleli mi pomáhat manžel musí platit na děti a mě a Martin to tak prostě chce prizpívat mi na děti atd. nemám tušení co si o tom myslet co si tom myslíte vy? Stalo se tohle některé z vás? Budu ráda za každý názor či jiný úhel pohledu děkuji že jste do´četli až sem.
mezi vámi nebude 3 měsíce žádný kontakt? to tě asi moc nemiluje, když nemá potřebu o tobě 3 měsíce vědět, to je mu jedno, jak to budeš sama zvládat s dětmi???
@piskotek11 Já tvůj příběh beru, že jsi se zamilovala atd. Ale proč podle jiných diskuzí z toho vyplývá, že toho nového máš teprv 14 dní? Myslíš si, že za blbých 14 dní ho znáš natolik dobře, že mu vše věříš?