Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vyskočila na mě reklama s oblečením a něco se mi libilo, tak jsem tam mrkla. A napadla mě diskuze s názvem To se dneska nosí? Něco mě totiž opravdu zarazilo a nelíbilo by se mi to ani před 20 lety. A tak třeba sem někdo vloží něco zajímavého. A třeba mi vysvětlíte, že je to hezké.
Chtěla jsem vložit obrázky, ale z nějakého důvodu se mi to nepovedlo. Tak zkusím aspoň jeden odkaz.
https://www.floryday.com/…try-m1284815
A já jsem si myslela, že zastaralé jsou tyhle nazory
…Když se to někomu líbí, ať to nosí. Když ne, ať to nenosí. Mě se například nelíbí velká část Haute couture modelu a přitom miliony žen by je chtělo nosit a vrnely by u toho blahem.
Jestli to dokážou levně vyrobit, tak se to dneska nosí. 90% hadrů jsou laciný věci, tenhle svetr je asi možný vyrobit i strojově, takže se to nosí. Fotka však vypadá staře, už jenom ty perličky na ruce. Jak 80. leta. Někde něco vyhrabali, tak to zkouší prodat. V sekci svetry mají více retro kousků - viz ten modrý s perličkama. Eshop má sídlo v různých místech na světě, o zpáteční adresu na vrácení zboží jim máš říct, čili se jí třeba ani nedozvíš, takže zasílají… cokoliv.
Pro mně nevěrohodný eshop.
Zase někdo provádí nekromancii na 80. letech. Úplně to vidím na obézní paničce se špatnou trvalou.
A jak je to polyester, tak se to strašně rychle propodí a načuchne to a ten smrad nepůjde vyprat.
Proklikla jsem na ostatní svetry - to někdo vzal starý katalog neckrmana ne. NA co to takhle před spaním koukám. Teď mě ty hnusnosvetry budou strašit ve snech ![]()
„floryday se sídlem v Hong Kong dodává do více než 100 zemí po celém světě za pomoci zámořských skladů a lodní dopravy. Vždy jsme odhodláni přinášet vám stylové módní trendy, ať jste kdekoli.“
Aha - tak asi fakt obšlehli staré katalogy a ušili to s čínskou precizností při tradiční výrobě levných šuntů pro bílé barbary, co to koupí.
A na facebooku mají projistotu zakázané hodnocení.
A ani levné to není.
Veškerá móda se točí ve vlnách dokola, o tom jste nikdy neslyšeli? Moc dobře si pamatuju, jak jsem jako malá žabka nosila legíny, tenkrát se tomu říkalo elasťáky, anebo rifle pěkně nad pupík, někde ještě mám fotky.. a děti se mi ve škole strašně smály, co to nosím za hrůzy. Narodit se před pár lety, co bych byla za hvězdu.. ![]()
@LaPaloma píše:
Jestli to dokážou levně vyrobit, tak se to dneska nosí. 90% hadrů jsou laciný věci, tenhle svetr je asi možný vyrobit i strojově, takže se to nosí. Fotka však vypadá staře, už jenom ty perličky na ruce. Jak 80. leta. Někde něco vyhrabali, tak to zkouší prodat. V sekci svetry mají více retro kousků - viz ten modrý s perličkama. Eshop má sídlo v různých místech na světě, o zpáteční adresu na vrácení zboží jim máš říct, čili se jí třeba ani nedozvíš, takže zasílají… cokoliv.
Pro mně nevěrohodný eshop.
Perličky na ruce se ted zase hodně nosí, má to kdekdo, minulý týden jsem to viděla i na chlapovi, jestli byl hetero nebo gay, nevím… ![]()
@Yves6511 píše:
Veškerá móda se točí ve vlnách dokola, o tom jste nikdy neslyšeli? Moc dobře si pamatuju, jak jsem jako malá žabka nosila legíny, tenkrát se tomu říkalo elasťáky, anebo rifle pěkně nad pupík, někde ještě mám fotky.. a děti se mi ve škole strašně smály, co to nosím za hrůzy. Narodit se před pár lety, co bych byla za hvězdu..
Ty elastáky, to se vrátilo, to je pravda, osobně jsem to nenosila nikdy, přijde mi to, že to nemůže slušet nikomu ![]()
A není to jedno, co se zrovna nosí? Každý ať si nosí, co se mu líbí. Nechápu tohle sledování módních trendů a oblíkání se podle nich, i když dané věci člověku nesluší nebo naopak vyřadí slušivé oblečení, protože není zrovna in.
Ten svetr mi přijde celkem v pohodě, klidně bych si ho vzala.
Znám jednu, co přesně takový styl miluje, takže minimálně někdo to nosí
nosí se všechno.. třebas koukám, když vodím děti do školy, že mezi osmáky, deváťáky se vrátily osmdesátky s kalhotama s vysokým pasem zavázaným jak pytel a nohavicema jak když čekají velkou vodu.. to mi přišlo hnusné už když to bylo v módě tenkrát ![]()
@Sára 1
Tak ta paní v tom jak maškara nevypadá, ale řekla bych, že cílovka je starší generace. Vypadá to tak na začátek devadesátek. Mně bábi pletla svetry podle Praktické ženy. K tomu pěkně manžestráky a šlo se
Dnešní holka by to na sebe nevzala. Nebyly by jí vidět vnady. Ale já je tenkrát úspěšně schovávala.
@sinapis.alba píše:
Znám jednu, co přesně takový styl miluje, takže minimálně někdo to nosínosí se všechno.. třebas koukám, když vodím děti do školy, že mezi osmáky, deváťáky se vrátily osmdesátky s kalhotama s vysokým pasem zavázaným jak pytel a nohavicema jak když čekají velkou vodu.. to mi přišlo hnusné už když to bylo v módě tenkrát
Já hodně vídám holky s kalhoty až do pasu, spíš na tělo, k tomu jednoduché triko a takový ten drdol halabala. A nejlépe výrazné brýle.
Moda se porad toci dokolada prece ![]()
Co takove zvonace? To byl hit 70. let, pak se to vratiko, kdyz jsembyla v 6.tride takze nekdy asi 2000 rok a dneska bych nesla ani s kosem, kdybych je mela. A ze jsem mela zvony, ze to uplne vlalo ![]()
Ja moc s modou nejdu, kupuji si, co se mi libi a v cem se necítím jak blazen, coz v tomto svetru bych se asi citila ![]()