Top kočárky.com- jde o podvod?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.12.15 12:32

Trochu pozdě, ale přece. Nelo10 a ostatní.

Co se praktické stránky týče(tj. možnosti navrácení peněz) nedá se dělat vůbec nic. Peníze už na 99.997proc. nikdy neuvidíte. Osoby internetových podvodníků nejsou žádní blbci. Stránky založí v cizině, bankovní účet včetně karty na bílého koně atd. A i kdyby se stalo, že budete mít za několik let v ruce rozsudek, že vám to musí zaplatit, tak to zkuste vymoci z někoho, kdo bydlí na úřadě a nemá žádný majetek…

Co se formální stránky týče. Oznámení na podvod můžete podat na jakékoliv služebně PČR. Vezměte si sebou všechny podklady(čísla účtů, jména e-mailů atd.) I když to nebude ve vašem případě víc jak 5 tis., tak si to zjistí sami dle názvu toho e-shopu, nebo č. účtu. Databáze mají propojené, takže když zjistí, že je to celkově přes 5tis. tak to sami zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.15 14:06

Tak mi to nedá nereagovat na e-varovače, bude asi novou místní celebritkou. Sice jsem jedna z těch hloupých, co se chytli, ale zablokovat účet na který byly peníze poslány jsem dokázala, takže peníze nikdo nevybere. Čí je účet mě popravdě moc nezajímá - bílý kůň nebo kdokoliv, peníze na něm jsou moje a dostanu je zpět. Trestný čin už to je, tak mamky nebojte a hlaste se na policii, ať se peníze vrátí, kam mají. Hezké předvánoční dny všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.15 23:46

Paní priso, bez jakékoliv ironie, či osobních urážek, prosím upřesněte mi, co si mám představit pod: „zablokovat účet na který byly peníze poslány jsem dokázala“. Chápu správně, že jste peníze zaplatila tj. převedla na účet. Následně jste zjistila, že jde o podvod a u banky jste před datem splatnosti provedla storno příkazu? Jinak máte s tou celebritou pravdu. Mým snem je, aby si každý kdo někomu posílá peníze řekl: hele co když je to podvod, nejdřív si ten eshop aspoň vygooglím, zvážím rizika, přeci se nenechám napálit a nebudu za blbce, abych potom nemusel poslouchat ty blbé keci e-varovače :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák