Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pudloslava Ona moc nevetra, ale tak by se jí to vysvetlilo. Mám známou a ta má v koupelne 13 stupňů, je otuzila a nikdy není nemocná. Ale chápu, že nekteri staří lidé jsou jiní.
@tzipora a když to zapne má knoflík na jakém číslu? My to vždy dal na max a pak snížili tak na č 4-5 a ok ![]()
@Markéta80 To vlastně nejsou vafky, ty jsou plynove, ale vypadají podobne. ![]()
@Markéta80 Vždy na maximálni stupeň.
Jsem ji říkala, ať si když tak zatopi troubou.
Tak to dělala mamka v kuchyni, když jsem byla malá.
@tzipora
Měla v bytě 18 stupňů v zimě, i když se topilo. Byt byl ale v poslední patře a měl špatně izolovanou střechu, tím to bylo. Nižší patra byly spokojený. V tom bytě byla prostě vždycky zima, to si pamatuju i z dětství. Později tam po urgencích dali větší radiátory a zlepšilo se to.Bylo to ústřední topení s plynovým kotlem pro tento dům.
Si myslim, ze pokud bude ohrivat vzduch elektrikou, tak to bude podobny naklad, bez ohledu na zarizeni (trouba, foukátko…). Akorat ty infrapanely setri, protoze neohrivaji vzduch, ale primo toho cloveka - me by to tedy nepripadalo moc komfortni - pocit, jako kdyz sedis na slunicky, ale na odvracene strane ti je zima.
@tzipora píše:
@Markéta80 To vlastně nejsou vafky, ty jsou plynove, ale vypadají podobne.
A nemůžete tedy ty „kamna“ vyfotit? Nějak mi není jasné, co to je zač. Vedou do toho trubky od vody? trubka od plynu, elektřina? Těžko něco poradit s takovou informací od vás.
Tu teplotu asi spíš měřit, když se topí. Když se netopí, tak na co by to bylo dobré vědět???
Jde o to zjistit, jestli je tam opravdu zima (třeba pod 20°C při topení), nebo jestli je tam třeba 24°C a paní je prostě i tak zima.
Pokud je problém v „průvanu“ od okna, pak by velmi pomohl třeba závěs… Najít průvan lze i rukou, možná svíčkou podle pohybu plamene (ale s tím OPATRNĚ).
Když je to věžák, nejspíš půjde o ústřední topení teplou vodou.
Důležitá je naměřená skutečná denní teplota, ne pocitová. A pak to probrat se správou domu. S pocitovou nízkou teplotou těžko co, přitápět něčím, nabalit se.
@Ivan PPZ Ano, vyfotím a pošlu. Taky změřím teplotu, to bude důležitý ukazatel. Nejsou tam závěsy ani záclony, to by mohlo pomoci. Děkuji za tipy. ![]()
Ok. Jestli je to normální „ústřední“ topení, pak zjistěte, jestli je ten radiátor dost teplý. Protože třeba voda může být dost teplá, ale je malý/ má málo článků a to taky dělá problém.
Nebo- zaplaťte ji hodinového manžela, třeba to bude nějaká kravina- on to zjistí. Na dálku je to složité. Nebo se prostě obrátit na majitele bytu, že tam je zima a on by měl řešit co a jak.