Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím Vás, předepsal Vám někomu dr na cestovní nevolnost v autě léky TORECAN v těhotenství? máme jet Chorvatsko, jsem na začátku těhu a dr mi napsal tyto léky, ale příbalový leták mě vyděsil, prý těhotné ženy nemají užívat. takže co teď? dr by měl asi vědet co dělá snad, ne? ![]()
Já bych věřila dr. Třeba u ascorutinu je taky psáno že ho nemaj brát tehotny a přitom ho dostane pomalu každa druhá tehule, když se objeví nějaké krvácení apod.
Tak je to doktor, nejspíš nebude úplně blbej a ví, co ti muze napsat.
Snad u většiny léků je, že je těhotný nemají užívat
bys nemohla ani kapky do nosu
Torecanem jsem se cpala celý první 4 měsíce co mi bylo zle a zvracela jsem. Nepomáhal, ale měla jsem alespoň pocit, že něco pro to dělám
syn je úplně zdravý kluk ![]()
@bibianka Napsali mi ho taky, přímo v caru, takže věřím, že vědí, co dělají. Já ho nakonec nebrala kvůli tomu, že mám extrémně nízký tlak a lékárnice říkala, že by mě to odstřelilo. Ale i když mi bylo hodně zle, nebylo to k nepřežití, jinak bych ho riskla…
@bibianka A Tobě je nějak hodně špatně už teď? Mně na nevolnost pomáhalo mít pořád něco šťavnatého v puse (třeba hroznové víno) a požužlávat si. A voda se zázvorem. Jasně, že když je fakt zle, tak to člověka nevytrhne, ale zkus to jako první pomoc. Šťastnou cestu! ![]()
@Ba-stet píše:
@bibianka A Tobě je nějak hodně špatně už teď? Mně na nevolnost pomáhalo mít pořád něco šťavnatého v puse (třeba hroznové víno) a požužlávat si. A voda se zázvorem. Jasně, že když je fakt zle, tak to člověka nevytrhne, ale zkus to jako první pomoc. Šťastnou cestu!
je mi vždy špatně v autě z cesty, a pojedeme min.14 hodin, takže se mi to nevyhne, těhu nevolnosti ZATIM nemam ![]()
@bibianka Jojo, v autě se mi dělá blbě doteď. Minule jsme uvízli v zácpě a vypočítaná dávka mrkve došla půl hodiny před cílem, katastrofa
Tak uvidíš. Nejdřív zkus to jídlo a Torecan jako poslední záchranu ![]()