Touha po dítěti - potraty, rozvod a strach

31.10.24 21:13

Touha po dítěti - potraty, rozvod a strach

Ahoj, před rokem jsem sem psala svůj příběh. Ve zkratce, dva roky snažení se o miminko, 7/ 23 mimoděložní těhu, odstranění jednoho vejcovodu, naznačení, že přirozeně to asi nepůjde, po 6ti nedělí znova těhu a samovolný potrat. Rozpadlo se mi manželství, protože se na mě manžel v obou případech vykašlal (raději byl v hospodě). Teď jsem rozvedená a začínám nový vztah. Jenže jsem hrozně moc nejistá snad ve všem. Moje touha po dítěti je enormní. Chtěla bych být mámou. Mám úžasné synovce, nejmladší se mě i v 10 letech skoro nepustí, když jsme spolu. Chci mou lásku dát i svému dítěti. Ale zpochybňuju vše. Zda jsem už s tím správným, zda jsem v životě tam, kde chci, apod. Ale největší strach je nemít děti. Jsem v koncích, nevím, jak se s tímhle strachem vyrovnat. Nikdy jsem se asi nebála tak, jako teď. Měl to někdo z vás třeba podobně? Je mi 30, relativně zajištěná, rozjetá kariéra, dodělala jsem i doktorát a celkově jsem úspěšná. Ale dala bych vše za to mít rodinu. Na oko říkám, že hlavně dítě, ale není to jen o něm. Moc si přeju rodinu. Přítel se zatím jeví jako ideál. Stál po mém boku, když jsem zažívala nejtěžší období po rozchodu s ex-manželem. Podporuje mě, řeší se mnou mé pocity, i možnost rodiny. Ale mě občas tak moc přepadají negativní myšlenky. Už nevim, co s tím. :( Děkuju za vaše příběhy nebo reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.10.24 22:23

Držím ti palce a velmi tě chápu. Co na to tvůj přítel? Mluvíte o dítěti? Já mám jednoho syna a druhé roky nepřichází. Už je mi 39, synovi bude 9, pomalu vzdávám, nevyrovnám se s tím, že mám jedináčka, asi nikdy. Chtěla jsem větší rodinu. Partner to nijak řešit nechce, nějaké centrum apod., takže chápu tvoji frustraci a bolest.
Ty máš ještě čas. Můžeš stihnout klidně dvě tři děti. Být tebou, pokud to s přítelem klape a on si taky přeje dítě, nečekala bych na nic. Po 35 už jsou šance o dost nižší a čas letí.

• Citovat
  • Upravit
5098
31.10.24 22:30

Podle me je tezke verit zivotu a vztahu, kdyz ses tak moc zklamala. Prisla jsi o miminka, chlap se na tebe vykaslal :srdce: Ja verim, ze pokud budes chtit, cesta se vzdy najde. I kdyby nic jineho, porad lze vyuzit treba nahradni materstvi. Jistotu ve vztahu nemas nikdy, i ta nejuzasnejsi manzelstvi se rozpadaji, lidi se meni…Nekdy tak nahle, ze jim doslova hrabne pres noc. Jediny, co muzes delat, je byt si jista ted a tady. Vestit budoucnost nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
31.10.24 23:36

Ja bych ti doporucila prestat se bat, protoze jsou veci, co ovlivnit proste nemuzes a je zbytecne se jimi stresovat. Znamy takhle s zenou deti taky moc chteli a nakonec jsou obe dve postizene a kdyby si mohl vybrat jeste jednou, vubec do toho nejdou. I tak ta touha po rodine muze dopadnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
3.11.24 16:31

Přijměte, že se tohohle všeho bojíte. Neodporujte tomu a neperte se s tím. Jinak vás to bude pořád drásat. Prostě to vezměte jako fakt. Nejste o nic horší než ostatní jen proto, že se bojíte těhle věcí, kterých se jiní třeba nebojí. A jakmile to budete mít přijaté, už vám samo dojde, že i když máte strach, pořád můžete mít všechno, co chcete. Ale dokud se tomu strachu budete vzpírat a budete se ho chtít zbavit, budete se motat v kruhu a bude vám z toho akorát zoufalo a úzko. Klidně si ho nechte, není vůbec nic špatného na tom se bát a věřte mi, že stačí ho vidět jako svou součást a ne jako překážku. A změní se hrozně moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.24 09:03
@Zmatka píše: Více

Děkuju moc za zprávu. Určitě máte pravdu, je třeba řešit to, co je teď a ne co by kdyby. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.24 09:04
@Afrikana píše: Více

Takhle se to snažila brát. Že s ex-manželem to nevyšlo z nějakého důvodu. Za každou cenu to nechci, ale touha po miminku prostě je :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.25 09:39

Ahoj všem, řekla jsem si, že doplním svůj příběh, abych případně někoho pozitivně naladila. Nakonec jsem zjistila, že moje,,deprese,, souvisely se skutečností, že jsem byla už těhotná. S novým přítelem jsme se nesnažili, ale prostě se to stalo. Asi se opravdu některé věci dějí ve správný čas. Jsem ve 22tt a zatím vypadá vše ukázkově :srdce: a přítel je zatím pořád ideál. Tolik péče, lásky a jistoty jsem snad měla naposledy v dětství. Všem moc děkuji za vaše říjnové reakce. Dost mi pomohly 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí