Toxoplazmóza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12864
7.2.12 21:17

Mně ten test dělal dr. při prvních odběrech krve, mám protilátky, tudíž jsem toxo prodělala, asi vím i kdy. Kočku jsem nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.2.12 21:20
pavlisk píše:
mikitaa píše:
prenasecem toxoplazmozy jsou pouze vajicka…a vajicka jsou ve vykalech..prenos je mozny pouze „oralne-fekalni“ cestou…tzn ze vzdy za to muze nedostatecna hygiena…at uz nemyte ruce po manipulaci s fekaliemi…nebo nemyta ovoce zelenina ktera mohla byt zasazena apod…kote jako takove nic nezpusobi!
týká se to jen koťat nebo i dospělých koček ?

dle studii jsou fekalie kotat nejrizikovejsi ale neznamena to ze vsechny…a prenaseci nejsou pouze kocky! moznost nakazy od doma chovane kocky je pri dodrzovani zakladni hygieny temer nemozna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.2.12 21:56

Shodou okolností je na toto téma celkem obsáhlý článek v jednom týdeníku, v čísle, které vyšlo tento týden… Mám ten časopis doma, ale ještě jsem se k tomu nedostala, takže podrobnosti nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.2.12 14:21

Tak jsem dnes byla v poradně, na testy jsem se ptala. Doktorka říkala, že je zbytečné je nabírat, že pokud člověk žil jako dítě mezi kočkami, je z skoro pokaždé promořen. Říkala, že pracuje v oboru už 15 let a setkání s toxou je prý rarita. Hlavně se to dá dobře léčit rovamycinem, takže to nemá fatální následky. Důležité je dodržet základní hyg. pravidla. Takže budu své doktorce věřit, myslím, že ví, co říká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.2.12 15:07
Brontik píše:
Shodou okolností je na toto téma celkem obsáhlý článek v jednom týdeníku, v čísle, které vyšlo tento týden… Mám ten časopis doma, ale ještě jsem se k tomu nedostala, takže podrobnosti nevím…

jo…prave! a pisou tam jednu hovadinu za druhou…sice je tam maly odstavec od obornika ktery uvadi vec na pravou miru…ale v te snusce vymyslu co tam pisou aby se dobre prodavali se to temer ztrati! radim to ani necist…uz na ne nekolik OS podalo zalobu za sireni blabolu a vyvolavani paniky…snad lidi kvuli tomu clanku nezacnou ve velkem zabijet a vyhazovat kocky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
8.2.12 20:58

Jak píšu, nečetla jsem to, jen jsem zaregistrovala, že to tam maj jako velký téma.
V každém případě, nikdy by mne nenapadlo kvůli tomu utratit našeho kocoura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
11.2.12 08:17

ahoj holky abych se zapojila. ja jsem se na zadne testy nehlasila delaji je automaticky vsem tak mi to rekli na genetice. kdyz vyjdou dobre tak vam ani nic nereknou. ja mela vysledky zvysene tak se lecim na infekcnim a po nedeli me ceka odber plodove vody. dnes vam ale nikdo nic nepotvrdi ani nezaruci mluvila jsem s doktorem o toxoplaz. sam rikal ze se o to velmi zajima a nikde neni 100% prokazano ze ikdyby jste byla nakazena bude dite postizene.,je to asi tak samo jak kdyz mate ukazkove tehotenstvi a narodi se dite postizene ikdyz testy vam vysli dobre. tri doktrori tvrdi ze mam starou nakazu,ale pro jistotu podstoupim odbery. sam doktor mi rekl ze by bylo nemoralni teh.ukoncit protoze neni jiste ze dite bude mit postizeni. se zviraty jsem od malicka jsme rodina chovatelu ;) takze na ne nezanevru ani po toxoplazme. taky jsem se docetla ze zenam nakazenym se rodi vice kluci,ale i to mi geneticka vyvratila - ale uz jiste vim ze to bude kluk nas maly kocicak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.2.12 08:47

Jani, tak hlavně, ať všechno dobře dopadne a vy jste s malým zdraví. Ono zřejmě co lékař, to jiný názor :nevim: , takže těžko soudit. Snad i nám, kterým testy vyvracejí se narodí zdravé děti. Opatrujte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
11.2.12 09:21

ano to je pravda kazdy rika neco jineho a nikdo vam v dnesni dobe nerekne nic na jisto,protoze se boji aby nemeli problemy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.15 18:36

Ahoj vespolek, jsem ve 25tt a mam velky strach z toxoplazmozy..v pondeli jsem byla na nákupu a omylem jsem k porku, na kterém bylo trochu hlíny dala a bageta..az kdyz jsem pečivo dojedla, došlo mi, ze jsem se mohla nakazit toxoplazmozou? Myslíte, ze je na místě se znepokojovat?..porek byl koupen v supermarketu..

• Citovat
  • Upravit
1726
15.1.15 18:38
@Anonymní píše:
Ahoj vespolek, jsem ve 25tt a mam velky strach z toxoplazmozy..v pondeli jsem byla na nákupu a omylem jsem k porku, na kterém bylo trochu hlíny dala a bageta..az kdyz jsem pečivo dojedla, došlo mi, ze jsem se mohla nakazit toxoplazmozou? Myslíte, ze je na místě se znepokojovat?..porek byl koupen v supermarketu..

V klidu, urcite se nenakazis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
15.1.15 18:39

Nemyslím že možnost je nulová, musela by jste být ve styku přímo v kontaktu s trusem, venkovní kočky, která se živý třeba myšmi..třeba… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
15.1.15 18:40

Oprava…myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.15 18:50

@Andy27 @kokomo děkuji za uklidnění…to víte, chorý tehotensky mozek.. :)

• Citovat
  • Upravit
6257
15.1.15 18:57

Jojo, já k vůli ní taky plašila+ k vůli dalším nesmyslnostem :D :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí