Toxoplazmoza od králíků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1351
28.12.18 12:28

A hlavně, i kdyby jsi se toxou náhodou nakazila, nemusí nutně dojít k poškození plodu. Mrkni na toxo.eu tam se k tématu vyjadřuje tým předního českého odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.12.18 12:28
@_sovinka123_ píše:
Ahoj holky, jsem blbá :zed: , celou dobu si dávám pozor a pak toto :,( . Byli jsme na návštěvě a mě spadl kousek jídla na zem a já ho sebrala a snědla. Mají zakrslého králíka a on občas běhá i v místnosti kde jsme byli. Teď pořád přemýšlím nad nákazou toxoplasmozy. Jsem ve 24tt. Co myslíte, je nějaké riziko?
Děkuji za odpovědi

Tak to už je schíza. Neboj se nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
28.12.18 12:29

Riziko je nulové. Jediný způsob, jak chytit toxoplazmózu od králíka je ho sníst a to ještě špatně tepelně opracovaného (nebo se dá nakazit při manipulaci se syrovým králičím masem). Králíci nevylučují toxoplazmu trusem, je pouze v jejich mase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
28.12.18 12:31
@Kriss Tina píše:
Jestli je to domácí očkovaný králík tak je riziko nulové.Sama jsem v těhotenství měla doma králíka, volně běhal po bytě, s jinými zvířaty do styku nepřišel. Kolikrát sem jedla a on mi seděl na břiše a nenapadlo mi řešit nějakou nákazu…

Proti toxoplazmóze se neočkuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
28.12.18 12:37

@Jahru no vidíš já už si nepamatuju proti všemu to očkování bylo, králíka už pár let nemám, ale co sem chtěla říct je to, že od domácího mazlíčka prostě nic nechytne. Takový králík je nebezpečný na přenos toxoplazmozy asi jako pes a kočka (pokud ho nebude jist syrového jak bylo psáno výše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.18 16:34

@SlečnaDahlia Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.18 16:37

Moc Vám všem děkuji :D už mi z toho hrabe, raději budu myslet na něco pěkného, díky všem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí