Poradna duly
Jana Čurdová
@Týnka 96 děkuji.
No já myslela jako potvrzení kolik jsem brala mateřskou, na tom dopise od socky je dokdy mateřská bude a kolik je denní dávka.
Ahoj holky, kolik vam pribyraji prcci ted po 4.mesici? Maly ma ted 19tydnu a za poslednich 5tydnu pribral jen 300g. Nevite zda je to jeste ok? Neni to zadny drobecek, ma 6,5kg a nezda se, ze by nejak stradal, ale trapi me, ze prestal pribyrat. Mate nekdo zkusenost, prosim?
@Buljina nevím kolik muj syn přibírá, má 4 měsíce a 10 dní, ale na 4měsíční kontrole měl 7,8kg
a od 4měsíců dávám zeleninové přikrmy, ale váhu doma nemám abych ho převážila. ![]()
@Buljina my jsme měli na 4mesicni 6.1kg, za týden nám bude 5 měsíci a nevím kolik má 😊
Od 3,5 měsíce je na prikrmech teď už ji hodně věcí no…
My mame 4 mesice a tyden, porad jen plně kojíme a mrňous má teď cca 7,2kg… na 4mesicni prohlidce ktera byla pred 2tydny mel 6,78kg…
@Buljina Ahoj, náš malej měl ve 4m 6,3kg - je plně kojený. Za týden bude mít 5m ale kolik váží nevím, zkusím ho od oka zvážit na normální váze se mnou. Určitě je ale normální, že se už přibírá méně, nemůže to pořád stoupat tak jako na začátku. Však se případně poraď s doktorkou, ale pokud nestrádá a neřve hlady, nedělala bych si s tím hlavu.
@Buljina já nevím kolik má malá taky má 4 měsíce a 5 dní ale do poradny jdeme až v pátek měla jsem jít dneska ale mám angínu tak jdeme až v pátek ve 3 měsících měla 5600g byla na UM a teď dneska 6 den zkoušíme pomalu příkrmy
Moc vam vsem dekuju. Vidim, ze to je opravdu individualni, tak pockam, co rekne Dr.
Z jakeho duvodu jste zacaly prikrmovat?
Holka má za týden 5 měsíců s teď mi za tři týdny přibrala jen 60g. Je plné kojena. Takže už taky pojedeme sklenicky
@Buljina nestačilo mlíko, pořád pozorovala co jí ostatní atd tak jsme začali přikrmovat 😊 hlavně nekojim tak nebyl důvod čekat
@Buljina já taky nekojim a na doporučení paní doktorky kvůli refluxu že máme ve 4 měsících začít
@Buljina vypil víc jak 1000ml za den (je na UM) a chtěl by víc
Tak jsme začali s přikrmy…
hladovec jeden ![]()
@Postižená_princezna
Ahoj, ja zacala s kasemi tak tyden po zavedeni prikrmu. Doktorka mi rekla, at davam a at zavadime pomalu kase s lepkem, ale pomalu. Zezacatmu treba 3-4 lzicky a postupne navysovat.😊
Takze obcas dam tu s lepkem vecer na lzicku a pak UM a skoro kazdy vecer delam do flasky male ryzovou kasi.😊
Takze tech kasi se neboj.. pomalu, postupne.