Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, co se tyce dokrmovani.. doktorka mi rekla, ze pokud mi mala sni tu malou sklenicku prikrmu, tak nemusim dokrmovat.😊
Moc vam vsem dekuji. Ja prave plne kojim. Maly nerve, pribira (sice uz pomalinku, jen 360g za 5tydnu, ale pribira). Doktor rekl at od 5m (to je za 14dni) zacneme prikrmovat, kazdy den pr lzicek zeleninky, az se dostaneme na sklenicku k obedu. Me to prijde brzy a hlavne skoda, kdyz muze byt jen kojen. Chtela jsem plne kojit co nejdele to jde ![]()
jestli plne kojis tak nespechej
taky plne kojim a pribirame uz o hodne min jak zezacatku (to pribral treba 380g za tyden, ted tak 110g tydne) pokud ti neplace a nevzteka se ze ma hlaf tak bych byt tebou jeste vydrzela… neni nad ten komfort kojeni, zadne vyvarovani a mixovani… taky chci vydrzet do toho pul roku jen kojit..
Já jsem z toho taky trochu špatná, když mi za měsíc přibrala jen 60g, ale dítě vypadá fakt spokojeně, tak moc nevím co s tím…
Zdravim vsechny ve skupině
mela bych mit taky termin 3/2020. V patek jsem byla na 1. kontrole, podle MS 7+0 tt. Doktor videl jen gestacni a žloutkový vacek, pry muze byt tehotenstvi mladsi a proto jeste neni embryo videt, mam prijit za tyden. Uklidnoval me, ze to bude urcite dobre, ze se to stava, ze za tyden uz tam urcite vsechno bude, ale mam spatny pocit
TT mi ukázal 2. čárku taky pozdeji (asi tyden po meskani ms), tak si rikam, ze se mi opravdu treba jen posunula ovulace. Nemate s tim nekdo zkusenost?
@urbaník ano já mě se narodila dcera přesně v březnu tohoto roku a taky ze začátku nebylo nic vidět prostě mladší těhotenství
@lovean dekuji, porad nejak doufam, ze se tam v patek, coz budu 8+0 uz neco vic ukaze, nepripoustim si, ze bych mela jit na odstranění
mam za sebou jeden porod a tehotenstvi uplne bez problému, tak me tohle hrozne prekvapilo
@skorotehotna @Miiri22
Dekuju za vase zkusenosti. Pokusim se to oddalit. Maleho porad dost trapi brisko, tak do nej nechci cpat neco dalsiho noveho, na co si bude muset zvykat, kdyz se jeste porad ani nenaucil travit mlicko. Uvidime. Dekuju. ![]()
@urbaník
Ahoj, ja mam bohuzel ty spatne zkusenosti. Pri mem prvnim tehotenstvi na ultrazvuku 5+5 byl presne videt jen gestacni a zl. vacek, o tyden pozdeji 6+5 stale stejne a tak me uz doktor hnal na revizi. Dodnes si rikam, co kdyz to bylo predcasne, ale musim verit, ze vedel.
O rok pozdeji pri dalsim tehu v 5+5 uz tlouklo srdicko. Bohuzel to nic neznamenalo, zaniklo to o par tydnu pozdeji a nam to vyslo az na poctvrte, ale ted mame krasneho kluka. A co te nezabije, to te posili.
Nechci te strasit, jen pridavam svou zkusenost. Nadeje umira posledni a moc ti preji, aby to v patek bylo ok. Drzim palce.
Nazdárek holky dlouho ste se neozvali.. :smiling_face_with3_hearts: Jak vám rostou ty vaše lásky.. nas malý Ondrášek bude mít příští týden 7mesicu a je to pěkný Rosťak.. uz pěkně papa vařím mu doma tak nám pěkně roste když sme byli na 6 měsícíni kontrole tak mel 65cm a 7845g.. každým den uz počítám stim ze nam tu bude cestovat po bytě.. ale zoubky potvory ne a ne jít ven.. 😄 😄
Ahojky, můj půlroční chlapeček je zatím také bezzubý, konečně se otáčí na obě strany na bříško, na kterém se mu ale vzápětí nelíbí, takže celý den otáčím zpátky na záda
už aby tohle období bylo za mnou…
@Janu17 ahojky, Matyášek má zítra 7 měsíců, váží 7kg a měří 70cm:smiling_face_with3_hearts: má 5 zoubků, a první vylezl 6.9.🙈 😅 Takže to jde hrozně rychle, další 3 mu lezou 🙈 jinak otáčí se na bříško o 106, ale zpátky to zatím neumí 😁 před týdnem se konečně začal vzpirat na ručičky, ale jinak dělá pořád letadlo 😅 máme doma malého letce 😂 trošku už mu jde dělat pápá, umí dělat malá malá, ví kde má každý nos 😂 jsem tedy značně nervózní z toho, že se zatím neplazi, tak snad to brzy přijde 🙈 😅 co už umí vaši miláčci? :smiling_face_with3_hearts:
Tak ten náš rostak uz se taky pěkně otočí na bříško z obou směru včera se zacal otáčet i zpátky a na pekne se vzpira nozky uz si taky dává pod sebe tak čekám každým dnem kdy tu začne cestovat.. na brichu se mu zatím líbí ale občas to je mazec začne se vztekat a to je síla nojo uz ma svůj názor..
![]()
Naše malá bude mít ve středu 6 měsíců otáčet se umí na obě strany už si kleka na kolinka no zatím jen trochu ale už to piluje a teď nám vylezl první zoubek