TP duben 2013 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1917
29.9.12 11:13

Relay… já byla u dr zatím jen 2× a vždy jen utz a tehu prukazku.. krev ani stery nic.. pred tydnem jsem taky cetla :zed: takze jsme pak jeli na pohotovost :D byla jsem vyplasena ze ze se mi otvira cipek :mrgreen: samozdrejme je vse v naprostem poradku :) myslim ze strach nas neopusti uz nikdy… :( dr se na pohotovosti silene divil ze nemam stery a tak… jinak jdu 8.10 na screening ale tehu katata uz jsem si koupila jsou silene pohodlny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
29.9.12 19:07

Ahoooj holky, tak ja na screeningu ok, všechno je tak jak má být, ukazovala mi srdíčko, žaludek, ruce nohy..prstíky…dě­lala i nějaké to šíjové projasnění nebo jak se tomu říká a všechno je naprosto v pořádku tak jak má být…ale výsledky z krve…nejsou úplně nej…prý mám jeden hormon zvýšeny a jeden sníženy…tak nějak mi to řekla…a normální riziko na downa je 1:880 dle mého věku a já mám díky té krvi 1:220, tak mi doporučila pohovor s genetikem…tam jdu ve středu…a prý se asi bude čekat na ty tripl testy v tom 16tt a uvidí se jak ty dopadnou a potom mě možná budou hnát na odběr plodové vody…nemáte s tím některá zkušenosti…pořád věřím, že to bude o. k. .....ale přeci jenom to ve mě hlodá, dle ultrazvuku jsem byla 13+2 a dle PM 13+1 dál mi tam do textu napsala že přítomnost nosní kosti snižuje stávající riziko aneuplidie přibližně 3×, ale nějak se se mnou nepárala, že by mi vše nějak extra vysvětlovala a ukazovala to ne byla taková studena…a necitlivá…prostě divná…i ten ultrazvuk by se dal prožit jinak…pouštěla nahlas srdíčko…ale neřekla ani slovo…spoustu věcí jsem si musela domýšlet…no doufám, že příště natrefím na jiného Dr…a holka co odcházela předemnou tak dokonce plakala…tak to mě fakt vystrašilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
29.9.12 19:08

Relay neboj tentokrát bude vše o. k. uvidíš držím palečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.9.12 20:34

Pokud se rozhodne odběr plodové vody, tak do toho určitě běž..moje mamka dělá na genetice a prý to neni nic strašnýho. A často tyhle testy (z krve)vychází pozitivní na různá onemocnění a přitom to neni pravda. Většinou se z toho nic nepotvrdí, někde jsem četla, že je to dokonce většina. Tyto testy jsou zastaralé a maminku tak akorát znervózní…mě doktor zase vystrašil, že plod je malej a šla jsem na genetiku a všechno v pořádku, ale ty to máš jen o jeden den a ještě si napřed, tak to bych VUbec neřešila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
30.9.12 09:29

Relay :mavam:…díky moc :kytka: no oni opravu pořád jen strašej a strašej 8o a jsem moc ráda, že tvé mimi je v pořádku :kytka: a neboj bude i nadále…já vím, že je to lepší…než nic nic vše v pořádku a pak šok…ale stejně si myslím, že je to hodně o přístupu ;) :jazyk: …ale četla jsem také dost špatných zkušeností s odběrem plodové vody…hodně holek ( co jsem četla) se rozhodlo počkat na TEN velký ultrazvuk ve 20tt a pak by se případně rohodly jít na odběr té pl. vody…asi uvažuji, že to případně udělám také tak …TAKY JSEM ČETLA, ŽE TEN ODBĚR JE DOBŘE PLACENÝ, TAK PROTO TAM ŽENOU KAŽDOU DRUHOU :nevim:…nejhorší je podstupovat to rizko odběru plodovné vody…když je třeba mimi zdravé a 4 roky jsem se snažila otěhotnět…tak má člověk prostě strach, když vím, že to všechno není jen tak, že jsem na mimi takovou dobu čekala…a když píše, že přítomností té nostní kůstky se riziko snižuje 3× …tak je to 220×3 je to tak??Tak pak by to riziko bylo 1:660 a riziko potratu při odběru plodové vody např. z důvodu infekce je prý 1:100 tak to mi přijde horší…no nevím :nevim: …ve středu ještě jedu do svého CAR tak se poradím se svojí Dr. které naprosto důvěřuji. A děkuji moc za odpověď a za radu :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.12 12:20

U plodove vody je 0,5 % riziko, ze se stane neco miminku. Ale vetsinou se rika, ze to ani tou plodovkou neni. Ze by se mimi stejne neudrzelo. Ale je jasny, ze si to kazda maminka s tim spoji. Ja pokud vyjde neco spatne, tak nad tim vahat nebudu ani minutu. Jo, dekuju..snad je vse v poradku. Jsem takovej plasan, strasne se pozoruju a bojim se. Ale jeste tyden a zacimam druhy trimestr. Vzhledem k tomu, ze mam cystu a obracenou delohu, takjsem si myslela, ze ty prvni tri mesice nedam. A zatim dobry, ale musim zaklepat..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
30.9.12 13:28

To já mám zase zakloněnou dělohu.. taky jsem z toho byla vyplašená.. ale dr. říkala že mám spát na břiše a že se to samo srovná.. takže jsem měla občas jen bolesti jak se vrace do normálu tekže doufám ze na další kontrole už to bude dobrý.. také ještě týden a bude začínat 2trim. tak už si to taky konečně začnu užívat a ne se jen pozorovat a strachovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
30.9.12 20:30

Ted jsem si tak vzpomela že mi dr. napsala a rikala ze mam brat kys. listovou az do 16tt jenze me mate že všude píší a všichni mi říkají že jen do 12tt tak jsem z toho jelen :think: neříkala dr co a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.12 20:32

Teda, ja jsem dneska tak strasne nafoukla, ze bych mohla litat po Praze, hodiny a hodiny:(((. Je to des:((. Jinak jsou dneska asi nejaky erupce, taky vam nebylo dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
30.9.12 20:33

@anicka18
No vidiš.. já ji třeba neberu vůbec :nevim: Ono co dr. to jiný názor a to je se vším. Asi bych dala na dr. myslím, že kys. listovou nemůžeš nic pokazit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.12 20:33

Me rekl jen, ze to mam brat, nic vic..ona neuskodi, ale muzes mit potom velky miminko:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
30.9.12 20:34

@relay
Já si dneska nemůžu stěžovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.12 20:36

Pche, ja nejdriv do vecere zaludek. A ted streva…proste jinej stav mno:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22583
30.9.12 20:38

Teď přemýšlím, že se ještě vrhnu na čokošku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.12 20:45

No kolegyne vcera donesla zmrzlinu z meka, tak jsem na ni dostala chut, ze si ji dam dneska a nic:o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí