Poradna duly
Jana Čurdová
Krásný den holky, tak nám se také poštěstilo po půl roce snažení ❤️️ Měla bych být 6+2, k doktorce jdu až na začátku září, ale už se nemůžu dočkat ![]()
@Micromia
A jak to snasis? Ja mela pred asi 7 lety trombozu. Dneska jsem tedy zacala a docela to palilo
a hlavne predstava x mesicu tohodle kazdy den
ale co se da delat ze jo ![]()
Vim, ze je to hloupy, ale mela jsem obavy aby to nejak neskodilo miminku, ale na druhou stranu si rikam, ze to by preci doktori nedavali tehotnym ze jo ![]()
Tak hlásím, že na kontrole dopadlo vše v pořádku. Mimčo odpovídá 6+4 a teda slyšet to srdíčko? To bylo něco neskutečnýho. Rovnou jsem objednaná na další kontrolu, odběry krve a už i na screening. Tak snad se bude všechno dál vyvíjet v pořádku. Držím palce všem, které čekají na první kontrolu. To čekání je nekonečný.
@brun22 píše:
Tak hlásím, že na kontrole dopadlo vše v pořádku. Mimčo odpovídá 6+4 a teda slyšet to srdíčko? To bylo něco neskutečnýho. Rovnou jsem objednaná na další kontrolu, odběry krve a už i na screening. Tak snad se bude všechno dál vyvíjet v pořádku. Držím palce všem, které čekají na první kontrolu. To čekání je nekonečný.
To jsou skvělý zprávy. Gratuluji! ![]()
Ahojte, mohla bych se k vám též přidat? podle kalkulačky jsem 6+5, na kontrolu jdu 7.9 a doma mám už 2 🙂3 r a 1 r páreček 🙂
@Helllisek My máme leidena v rodině a tak docházím na hematologii už roky a byla jsem právě s hematologem domluvená, že hned jak zjistím, že jsem těhotná, tak mi Clexane napíše. Ona je to totiž problematika, která většinou jde úplně mimo gyndu a ty gynekologové o tom nic neví. Určitě doporučuju obrátit se přímo na hematologii, pokud jsi z Prahy a okolí, tak velmi doporučuju úžasného pana doktora Rudofla Hoffmanna a lékařské centrum Václavka.
@Micromia Ahoj, prosím, přítel má leidena, řeší se to nějak když ho má otec dítěte? ![]()
@Anytaa Jojo, docela to pálí
No ono i to, že se vlastně pícham od břicha neni nic moc představa
A taky přesně jsem se bála, jestli to nemůže uškodit, to jsou podlě mě úplně přirozený pocity opatrnosti. Moje ségra při prvním těhotenství nasadila Clexane hned a bylo vše ok, ve druhém těhoteství ty injekce nějak nestihla a bohužel zamklo. I já mam za sebou jedno zamklé, kdy jsem injekce nestihla nasadit. Ono se samozřejmě nedá vůbec říct, co to způsobilo, je to věc, která se bohužel občas stane, ale chtěla jsem tím říct, že pro mě to je ujištění, že dělám dobře.
No a jinak ne vždy se mi povede super vpich a zůstane mi tam vidět červenej flek, ale to chce asi cvik ![]()
@Klarys1 Pokud vím, tak to je úplně jedno. Jen kdybyste měli dcerku, tak do budoucna s ní zajít na hematologii, jestli to nezdědila. Tak to teda bylo řečeno mě.
@Micromia
Ja prave pred x lety nepamatuji, ze by me to takto palilo a ted jo ![]()
Hele cerveny flicek mi tam po dnesku take zustal ![]()
Za tyden jdu opet na odbery, jestli je to takto v poradku.
Jinak co se tyce gyn., tak ta moje se me vcera hned ptala jestli jsem hlidana na hematologii
takze moje informovana je ![]()
@Anytaa Aha, tak to je bezva, já jen co slýcham v okolí, tak to není úplně běžné, že by gynekolog o tomhle tématu věděl. Já jdu 12.9. na hematologii, tak uvidím co a jak. Dnes jsem si skočila pro jistotu na urologii na kontrolu moči a doktorovi se vzorek vůbec nelíbil, tak nechá udělat urychlenou kultivaci a v neděli se uvidí. To je totiž můj další strašák, jestli na špatný konec mého minulého těhotenství neměly vliv i moje celoživotní problémy s močákem.
A máš mít injekce celé těhotenství? Mně byo řečeno, že do čtvrtého měsíce a pak v šestinedělí, tak jsem zvědavá, co se dozvim…
@Micromia píše:
@Anytaa Jojo, docela to pálíNo ono i to, že se vlastně pícham od břicha neni nic moc představa
A taky přesně jsem se bála, jestli to nemůže uškodit, to jsou podlě mě úplně přirozený pocity opatrnosti. Moje ségra při prvním těhotenství nasadila Clexane hned a bylo vše ok, ve druhém těhoteství ty injekce nějak nestihla a bohužel zamklo. I já mam za sebou jedno zamklé, kdy jsem injekce nestihla nasadit. Ono se samozřejmě nedá vůbec říct, co to způsobilo, je to věc, která se bohužel občas stane, ale chtěla jsem tím říct, že pro mě to je ujištění, že dělám dobře.
No a jinak ne vždy se mi povede super vpich a zůstane mi tam vidět červenej flek, ale to chce asi cvik
Přesně jak píšeš. Vůbec to nemusí souviset, ale taky může. My to taky máme v rodině. Já to celou dobu lajdala. Jen jsem vysadila antikoncepci a neřešila to. V tomhle jsem hrozná. Jenže teď už nejde o mě, že? Takže to příští týden oběhnu všechno a vyprosím si testy, ať mám klid na duši. Držím palce, ať to s těma injekcema jde dobře.
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Jsem po třech nevydarenych tehu aktuálně 6+2 dle kalkulačky. Na první prohlídku jdu 7.9. Doma už mám 8letou holčičku. Mám radost velikou. Jen Teda hned v den zjištění dvou čárek mi bylo špatně. Zašla jsem na akupunkturu a dostala jsem bylinky na podporu a nevolnosti a cítím se dobře. Doufám, že to tak půjde dál a vše bude ok.
Jak vy? Co nevolnosti tak
. Rozhodla jsem se teď jít cestou přírody a bylinek a věřím, že to bude dobrý. Nemáte také zkusenost?