TP duben 2023

• Fotoalbum (42)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kata94
24.8.22 21:30
@Helllisek píše:
Díky a tobě taky hodně štěstí. Už jsi byla na kontrole? Já chtěla jít až v 8 tt, ale nakonec jsem napsala doktorce, protože jsem si říkala, že přeci jenom po tom zákroku bude možná chtít větší kontrolu a ta mě objednala už na 6+3. Musíš říct, že jsem docela ráda, že jdu dřív.

Já šla na kontrolu hned pár dní potom co jsme to zjistila, protožem jsem začala špinit. Zase mě to hrozně vyděsilo, tak mě vzala. Na ultrazvuku ještě nic nebylo, tak jsem šla na krev a po týdnu znovu. Předepsala mi progesteron na podporu uhnízdění. Na dalším ultrazvuku jsem byla v 6+6 a už bylo srdíčko ❤️️ Progesteron beru dál. Zřejmě ho budu brát až do další kontroly 6. 9.

• Citovat
  • Upravit
624
24.8.22 21:43
@Kata94 píše:
Já šla na kontrolu hned pár dní potom co jsme to zjistila, protožem jsem začala špinit. Zase mě to hrozně vyděsilo, tak mě vzala. Na ultrazvuku ještě nic nebylo, tak jsem šla na krev a po týdnu znovu. Předepsala mi progesteron na podporu uhnízdění. Na dalším ultrazvuku jsem byla v 6+6 a už bylo srdíčko ❤️️ Progesteron beru dál. Zřejmě ho budu brát až do další kontroly 6. 9.

Tak hlavně, že roste jak má. Držím palečky na další kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
25.8.22 08:11

výpočet tt ?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak si počítáte v kolikátém jste tt? Já celou dobu měla za to, že se počítá od prvního dne poslední ms, ale včera se mi aktivovala aplikace (kalendář ms), kvůli 15ti dnům zpoždění na těhotenství a mám v něm uvedeno, že den poslendí ms je „0“ týden, a „1“ tt se mi počítá až ten následující týden 8o.. Takže já měla za to, že jdu dnes na kontrolu a mám 7+3, ale podle kalendáře bych měla mít 6+3 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
25.8.22 08:25
@zvedavka30 píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak si počítáte v kolikátém jste tt? Já celou dobu měla za to, že se počítá od prvního dne poslední ms, ale včera se mi aktivovala aplikace (kalendář ms), kvůli 15ti dnům zpoždění na těhotenství a mám v něm uvedeno, že den poslendí ms je „0“ týden, a „1“ tt se mi počítá až ten následující týden 8o.. Takže já měla za to, že jdu dnes na kontrolu a mám 7+3, ale podle kalendáře bych měla mít 6+3 8o

Ahoj, tak to je zvláštní. Moje aplikace počítá 1 den nového cyklu jako 1tt. To je tedy první den poslední menstruace. To je totiž jediné pevné datum, které víš. Všechno ostatní jako datum ovulace a oplodnění se nedá přesně určit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
25.8.22 08:35
@Helllisek píše:
Ahoj, tak to je zvláštní. Moje aplikace počítá 1 den nového cyklu jako 1tt. To je tedy první den poslední menstruace. To je totiž jediné pevné datum, které víš. Všechno ostatní jako datum ovulace a oplodnění se nedá přesně určit.

Mě to právě taky přijde zvláštní, také jsem měla za to že první den poslední ms je „1 týden“ a tak dále, ale zmátl mě kalendář, kdy se mi jako „1 týden“ označuje až následující týden a tedy den kdy začala poslední ms je „0 týden“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
25.8.22 08:42

@zvedavka30 No, on je to 1.tt, ale pise se to jako 0+1tt. Jakoze jsi v prvnim tydnu, ale mas za sebou jen 1 den, treba. Proto 0+1.

Ja jsem 7+5tt a jsem tedy v 8.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
25.8.22 08:44

29. den cyklu je 4+1 tt., tedy paty tyden. Vtipne je, ze v zapadackych zemich je 4+0 az 4+6 porad ctvrty tyden. Zalezi, co je to za aplikace, muze pocitat tak, jako v zahranici.

Jinak ja take moc chut na sladke nemam, a to si vetsinou musim neco dat kazdy den. Ted bych jedla spis slane a palive - chili arasidy, nejakou palivou cinu a tak :lol:

Příspěvek upraven 25.08.22 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
25.8.22 08:51

Děkuji za vysvětlení mě to jen trochu zaskočilo a zmátlo, že jsem si to počítala předtím jinak ale snad tomu teď aspoň trochu rozumím :lol: Dnes 1. kontrola tak uvidíme co řekne pan doktor :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
25.8.22 10:13

@AmyLane Mne zas tolik ta cukrovka nevadila. Na začátku jsem to teda obrecela :lol: :lol: dala si rozluckovy sladký a pak byla docela dost striktní :lol: :lol: jela jsem dost podle instagramu mama-s-cukrovkou. Má tam tipy a recepty a to mi dost pomohlo se zorientovat i s vymyslenim jídlem. Největší bonus te cukrovky byl ten, ze jsem za cely tehu pribrala jen 7 kg :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
25.8.22 12:02

Holky, s tim pocitanim dnu.. Vcera jsem byla u sveho lekare prihlasit se do tehu poradny. Do te doby jsem vse podstupovala na sve ivf klinice. Jelikoz se jednalo o KET, vime presne, kdy doslo k „oplozeni“. Muj doktor (priserna stara skola, mlel si stejne svoje paty pres devaty) mi ubral 3 dny tehotenstvi🤨 I pres moje namitky mi rekl, ze se to presne urci stejne az z plodu bude clovicek. Ale i tak se mi to nelibi.. Moje segra takhle treba o 3 dny neunikla inkubatoru pro maleho, kdyz se narodil o neco drive.. Co si o tom myslite? Pak budu rodit treba drive a kvuli jeho blbym 3 dnum bude moje dite v inkubatoru? Mam jich plny zuby celych lekaru.. Tady proste pacient nemuze mit nikdy pravdu🤦‍♀️ Navic do me furt hrabal, ze me pak vecer dole pichalo🥴 Jeho utz byl rozmazany, ze nebylo oproti minulemu tydnu poradne nic videt🙄 No hruza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.8.22 12:42

@Andy332 a proč tam tedy chodíš? Taky mám zkušenost, že starší lékaři jsou neoblomní a jedou si svoje, já mám zase mladou doktorku se kterou se na všem domluvím, během těhu nedělá vaginální vyšetření, nenutí test na cukrovku ( ani se netváří uraženě),když ji požádám o žádanku, abych např neplatila utz na vyšším pracovišti, tak ji vystaví. Na obranu starších lékařů, že jsou empatictejsi a zase u nich mám pocit, že nejedou na čísla, pacienta podpoří a utěší. Vše má své pro a proti :hug:

Příspěvek upraven 25.08.22 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
25.8.22 12:43

@Andy332 Hele, počítání dnů teď vůbec neřeš. Má naprostou pravdu, ze teď to nic neznamena. Mne taky o tři dny doktorka ubrala a já to neřeším. Vezmi si, ze miminko má třeba 1-2cm teď, záleží úplně na každým milimetru, kde doktor při měření klikne. A ty dny pak lítají. Jediný rozhodujici je, co ti řeknou za datum na 1.screeningu. Pak ti to zas bude vycházet jinak a ruzne to litat a to jediný datum je fakt ten 1.screening. Mě vycházely cely tehu různý cisla, zvlášť ke konci. A nikdo nic neresil, protože prý i každý přístroj má ruzne odchylky. To mi řekli přímo v poradně v porodnici. Jinak pokud ti doktor nevyhovuje a měla bys možnost přejít jinam, kde si třeba sestra, kamoska doktora chválí, tak klidně přejdi. Kdy, když ne teď? Teď tam budeš pecena, varena. A vaginální vyšetření je možne odmítnout. Prý se jich v Česku děla zbytečně moc, ze v zahraničí to tak vůbec není i ultrazvuku. Má doktorka třeba nikdy nepouští zvuk srdíčka. Jediný kdy jsem srdíčko vylozene slysela byl 1. a 2.screening. A i tam si ho nahraji jen na chvilicku a pak si to poušti ze záznamu dokola a poslouchají z toho. Prý to to miminko nějak víc zatěžuje. Takže ona mi to pustí jen v barvách, je tam díky tomu vidět ta srdeční akce a čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.8.22 12:48

@Andy332 jinak s tím počítáním. Nejpřesnější je to podle měření na první kontrole, nebo prvním screeningu. Pak už jsou odchylky větší- genetika. Jinak nevím přesně, jak je to s tím předtermínovým porodem, ale tam asi rozhoduje více faktorů, ne? Jakože ho preventivně dají do inkubátoru, ale po zjištění, že je vše ok ho tam asi zbytečně déle nedrží? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
25.8.22 13:15

Tak to jste me trochu uklidnily, dekuji vam🙏 No, ja s nim byla vzdy spokojena, az kdyz se zacalo resit tema otehotneni, tak jsem zacala pochybovat a stejne jsem pak presla na ivf kliniku, protoze tam jsou prece jen odbornici. No a jelikoz uz se asi rok stehujeme do Mělníku, ale bydleni porad neni hotove, chtela jsem se preregistrovat s prestehovanim. Na to snad dojde uz do konce roku, tak me to stejne ceka, ale nikoho tam neznam a nevim jiste ke komu jit, tak jsem to asi trochu podcenila a mela jsem tam uz nekoho najit🤦‍♀️ On si urcite i po screeningu bude mlít to svoje. I ted to mel od doktorky presne napsane v lek. zprave a stejne na to nebral zretel. A dneska jsem tam musela na krev, sestra me nakrkla, byla neprijemna.. No, potrebovala jsem to nekde vypustit😁 Tak vam dekuji☺️️
S tim inkubatorem taky uplne nevim, ale vim, ze segra chudacka malyho musela mit na dopekani kvuli hloupym 3 dnum🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.8.22 14:07

@Andy332 ano oni to dělají, myslím běžná praxe. První dcera IVF a to teda bylo v Anglii a měnili mi to pořad a druhá KET tady a vždy ten první ultr je to podle ms, ale pak až budeš mít screening tak tam ti to upraví, tam to určí přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí