Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj nastavajici maminky,
pokud se nic nezvrtne, pribude k nam na zacatku dubna 2023 jeste jedno ditko. Pojdte se pridat a pokecat o radostech a strastech tehotenstvi, materstvi, i ostatnich aspektu zivota ![]()
Ahojky, tak já se teda přidávám
doufám, ze vše bude v pořádku a na začátku dubna se rozrosteme
tehu testy sílí a 16.8. jdu k doktorce. Nechtěla jsem dřív, aby už byla “jistota” srdíčka.
@Aluschka Gratuluju k testu a drzim pesti, at srdce bije jako zvon! Chci take nejprve chvili cekat, ale asi se opakovane testovat nebudu stihat - stehujeme se. Kolikate ditko to bude? Tohle bude nase treti a nejspis teda i posledni. Ale predchozi tehotenstvi byla narocna, takze budu rada, kdyz tohle nejak zvladneme.
@Pukrle U nás druhé a asi taky poslední. Divala jsem se, ze jsme spolu byly ve skupince Porod 1/2021. Tam to ale u mě nedopadlo, v 23tt nám zjistili, ze miminko bylo hodně nemocne a my se rozhodli v těhotenství dále nepokračovat. V září 2021 se nám narodila holcicka a teď jsem zvědavá
jediný důležitý je, aby bylo miminko zdrave a vše bylo v pořádku. Stěhování je náročné, ale aspoň ti to čekání na kontrolu hezky uteče, co? ![]()
Děvčata, jak víte už teď TP?
já zítra volám Dr a jsem zvědavá tedy
měla jsem jít na CT, chtěli těhotenský test a ejhle
![]()
@martina.se Vím kdy byla ovulace (bolí mě vajecnik) a dala jsem do apky a ta to ukáže
To jsou způsoby zjištění těhotenství ![]()
Nebo podle 1.dne poslední menstruace, ale to je trochu osemetny, pokud člověk nema cyklus 28 dni, ale nějaký výrazněji delší. To muže pak zkreslovat a třeba se muže těhotenství “tvářit”, ze je o 14 dni starší, ale není. Protože k ovulaci dochází ne v polovině cyklu, tj.cca 14.den, ale cca az 14 dni před další menstruaci. Snad nekecam
![]()
@Aluschka píše:
@martina.se Vím kdy byla ovulace (bolí mě vajecnik) a dala jsem do apky a ta to ukážeTo jsou způsoby zjištění těhotenství
Nooo.. já, když dám do apky datum poslední má, tak to vychází na 6+0.. jsem zvědavá tedy
ms měla být 13.7 a nějak se neobjevila. Ale já to úplně moc neřeším, no.. mám to v jakémsi kalendáři spíš proto, abych tušila, kdy to má přijít.. a jestli to klapne, bude 5. svišť, u nás 100pro kluk ![]()
Příspěvek upraven 31.07.22 v 21:24
@Aluschka mmchdm,s tou ovulaci to tak je. Měli jsme sex jen těsně po ms
![]()
@martina.se 5.miminko? Tak to je drsný
třeba překvapí a bude to holcicka
mate samé chlapecky? a to ti tím pádem vychází termín porodu spis ještě na konec března, ne?
@martina.se pouzila jsem tento kalkulator: https://www.babymed.com/…week-by-week
Lze zadat i delku cyklu, vypocet TP dle ovulace atd. Vymakane ![]()
@Aluschka a ja si rikala, ze je mi ten tvuj nick nejak povedomy
. To je mi lito s tim nemocnym miminkem! No, my meli i prvniho syna pozitivni screening a velmi vysoke riziko vsech tri syndromu, ale nastesti odber plodovky byl negativni. Ale i my jsme byli rozhodnuti si nemocne mimco nenechat, i kdyz by nas to hodne bolelo. To cekani na vysledek plodovky bylo peklo. Nas druhorozeny se nam narodil o 6 tydnu driv, tak to byl zahul, ale je to sikovny a zdravy kluk. Pred tydnem jsem ho prestala kojit a vzhledem k tomu, ze mam kvuli kojeni nepracidelnou menstruaci a kratkou lutealni fazi (az na ten posledni cyklus, ocividne), tak jsem pocitala s tim, ze se telo musi nejdriv srovnat a ze to otehotneni potrva. Takze tohle tehotenstvi je prekvapko ![]()
@martina.se Tak to smekam - 5. svist! A ja mam nekdy problem ukocirovat ty (pouze) dva rostaky
. U nas se take rodi sami kluci, a to v siroke rodine. Tak uvidime, co nam bude nadeleno tentokrat (budu vdecna za jakekoliv pohlavi, hlavne zdrave). Jak resite auto? Mate sedmimistne? Muj muz se boji, ze se do Passata nevejdeme.
@Pukrle Kalkulátor super
Zas kdyby nebylo nemocne, neměli bychom teď dcerku. A ona je fakt zlate díte
Hlavně mě se vsechno tvarilo, ze je ok. Až na 2.screeningu najednou ze má nemocne srdce a pak hned ten den několik konzultaci s genetikem, kardiologem, odběr plodovky. Šla jsem na 13 na screening a odcházeli jsme v 18. Plodovka ještě k srdci přidala Downův syndrom. Bylo to silene, kdysi jsem si taky říkala, ze bych si nemocne miminko nechala. Ale když se těch vad sešlo víc, tak jsem si nedovedla představit vozit to miminko/děťátko místo na hřiště, tak po operacích. Pitva pak navíc ukázala ještě další nedovyvinute orgány. Takže těch operaci a zdravotních problému by ho čekalo tolik…
a když si vezmu, jakej má člověk strach o dcerku třeba jen při blbé ryme nebo hořečkach po očkováni… přitom takový blbosti, tak si nedovedu představit ten strach o nej. Tehdy jsem to teda neřešila, protože jsem ten strach nikdy dřív nezažila. Ale teď když to vidím s malou…
Jinak ty sis taky koukam užila
ale důležité je, ze jsou obe děti zdrave. Já taky kojim, ale cyklus mám už dlouho zpátky a navíc pravidelný, což mě dost překvapilo. Ze tak brzo najel a vrátil se do původního. My si řekli s partnerem, ze tomu dáme volný průchod no a taky jsem hned nestačila kulit oci, ze to vyšlo já první dobrou
![]()
Ahoj holky, tak já se k vám přidávám a kezbych tentokrat vydržela až do konce. Předminulý měsíc nas potkal SP po roce a půl snažení, tak doufáme ze tentokrat se udrží a bude vše v pořádku. Tentokrat jsem testovala už opravdu brzo a to někdy 10dpo, vyšel mi krásný test (livsane do proudu) teď jsem dva dny po sobě testovala jinými klasickými papírky a na testu jen pidi duch, ani nejde vyfotit, ale jinak je na světle vidět i celkem bez hledání. Foto příkladam.
Takže jsem pěkně ve stresu, ale snad to je jen tím, ze ten livsane má mnohem více barviva. MS by měla dorazit dnes, ale vůbec nemám pocit, ze by přišla, tak snad ![]()
A omlouvám se za sloh, normálně do žádných skupin nepřispívám, ale tentokrat v tom asi nechci byt úplně sama. Manžel semnou o tom moc nemluví, neumí moc dávat najevo emoce a tak mi trochu chybí se o to s někým podělit, ať o špatne, nebo dobre. Těším se tady holky na vaše příběhy a všem vám strašně moc přeju, aby vás na konci čekalo to vaše vytouzene miminko ![]()
Jinak já jsem Lucka, mám 28 a toto by byl nas první přírůstek po dvou nezdarech ![]()