TP duben 2023

• Fotoalbum (42)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
7.8.22 14:42

@Kulicka113 Ahoj, taky mám kone :) Jednoho, kobylku, a aktuálně se tryznim vycitkami, ze cast sveho zajmu budu upirat jinym smerem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.8.22 14:48

Holky, mam nasazeny ten Euthyrox 65, beru ho 4 dny a vsimla jsem si, ze 2 hodiny od vzeti prasku pomalu az do vecera, cítím mirny tlak v krku. Myslite, ze je to reakce na ten prasek? :think: No a taky se zacinam bat pribirani. Nikdy jsem s vahou problemy nemela a ted ta hypoteryoza + tehotenstvi. :roll: Do toho strach o miminko kvuli SZ, strach ze budu zanedbavat sva zvirata, az se narodi, strach, ze muj muz nebude vychazet s mymi rodici, az se dite narodi… Mate nektera taky takove obavy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
7.8.22 16:27

@SarkaKC Da si pauzu kobylka 😀 Ja mam dva kluky a myslim, ze je nejaka pauza nebude trápit. Snad zvladnu aspon prochazky, pak treba i s prckem.

A odpověď na tvoji druhou zprávu. Ja myslim, ze každá mame nejake obavy. To by bylo asi moc růžové, kdybychom je nemely. Společné s tebou mam obavy, jak manžel bude vycházet s mymu rodiči. Ikdyz u nas se to týká i me. Moc s nimi nevychazime ani ted a je pro me s nimi komunikace dost složitá. Tak se bojím, jak to bude vsechno :( O miminko se bojím taky, mam brachu s Downem, tak mozna o to vic. V 9.týdnu si chci zaplatit panorama test, tak snad budu klidnější. Vyloženě me to nestresuje, spis sem tam mi do hlavy vleze nejaka vtirava myšlenka. A jinak se citis jak? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 16:35

@SarkaKC Určité obavy máme asi každá. A ze začátku miminko většinou hezky spi, takže vezmes ven, necháš spinkat ve stínu a na zvířata mít čas budeš :palec: @Kulicka113 My měli s DS 1.miminko. Bohužel na to došli až na 2.screeningu v 23tt. O to to bylo horší. Downův syndrom je nemocne vajíčko, není to dědičné a ani to nehrozí, ze bys měla třeba nějakou vyšší pravděpodobnost. My si u druhého taky platili test a budeme i teď. Ale počkám až na 1.screening. Protože do toho 12.tt je to bud a nebo a hlavně dost věci odhalí i ten screening prave.

Holky a čeho se bojíte ohledně te komunikace s rodiči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
7.8.22 16:59

Mě u první dcery vyšlo z prvního screeningu riziko DS 1:150… vzali mi krev a udělali další test a nepotvrdilo se to, ale těch 14 dni, než jsem se to dozvedela bylo hroznych, ale věděla jsem, ze na potrat bych stejně nešla. U druhého screeningu zase, že má mala něco s nohou…. Ale je úplně zdravá 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻 Takže ač je skvělá možnost těchto vyšetření, mě to proste všechno zbytečně totálně vystresovalo 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.8.22 17:09

@Kulicka113 Promin, ale jsem tak rada, ze to pises :lol: Svym zbusobem me to uklidnuje :lol:… Pro Downa mate nejake predpoklady? Nastesti uz je moznost tech screeningu, coz je super! To te uklidni!
@Aluschka No, oni spolu nevychazi ani ted. Vlastne se nevidaji, jezdim za nasima sama a az bude mimi, tak asi k nejakemu kontaktu bude muset dojit, takze to samo o sobe nebude prijemne a pocitam, ze moje mamka bude mimco chtit vidat casto, protoze u brachy nemohla, tak aby mu to nevadilo a zbytecne jsme se nedohadovali. Protoze na vsem ohledne nasich se s nim dohodnu, ale proste na vidani mimina s moji mamkou trvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.8.22 17:18

@Kulicka113 No a jinak se citim dobre. Uz nemam takovy pocit otekleho bricha, i kdyz vizuelne je podbrisek vypoukly stale :D a zustalo pobolivani prsou a sem tam me pichne v podbrisku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 17:32

@AmyLane toto je fakt “vtipný”. My měli riziko DS 1:2800, krasne sijove projasneni a výrazná nosní kustka, vše je v pořádku, maminko! A nakonec jsme DS měli. A vás tak strašili a obe děti naštěstí v pořádku! Je to nepříjemný a to čekání muselo byt pro vás šílený!

@SarkaKC Pro Downa není žádný předpoklad. Je to ruska ruleta, zadna to nemáme jak ovlivnit. Proste je oplodněno nemocne vajíčko. Jediná “predispozice” je prý vyšší věk matky. Protože čím je matka starší, tím jsou vajíčka starší a muže tam byt proste víc těch špatných vajíček. Ale moje dr. rikala, ze má klidně i 20-lete maminky s Downem. My ač jsme to zažili, tak se toho nebojím. Ale test si pro jistotu udělat nejspíš nechám. Přece jen spadam do te skupiny matek s vyšším věkem :lol: :lol: :lol: A proč se s vašimi nesnese? Co mu na nich vadí? Vždyť nemusí byt nejlepší kámoši, ale nějakým způsobem se můžou respektovat, když jsou to tvoji rodiče. Jako pokud by to šlo, zkusila bych si s nim promluvit už před porodem. Nenechavala bych to na sestinedeli, kdy to muže byt velká hormonální houpačka. Hlavně už v te době budeš třeba rada za jejich pomoct. Ze třeba mamka něco uvaří a dojede, povozi kočárek a ty se budeš moct vyspat, časem nějaké hlídání, zvlášť když se vratis do práce a dítě bude chodit do školky/školy. Jako sama vím, ze ty vztahy nejsou vždy růžové. Ale z myho pohledu je ta “pomoc” rodičů někdy fakt potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
7.8.22 17:55

@AmyLane že je každé těhotenství úplně jiné..s tím bych asi úplně nesouhlasila. Podle mě je to individuální na každém. První i druhé těhotenství jsem měla úplně stejně. 3 měsíce šílené nevolnosti a pak do konce těhotenství vše v pořádku. Dokonce jsem i stejně přenášela :lol:… Teď třetí…radovala jsem se, že je mi pořád dobře a že to konečně bude jiné a užijí si to od začátku 8o no a prd, dva dny zpátky začaly nevolnosti jen ráno a dnes se mě to ještě nepustilo :think: tak se jen modlím, ať to není úplně tak hrozně jako ty předešlé. U prvního jsem žádné povinností neměla a mohla jsem odpočívat jak jsem chtěla, u druhého jsme bydleli s rodiči v RD, takže mi se vším hrozně pomohli. Teď si budu muset tak nějak poradit a o vše se postarat, chlap je 90% v práci :roll:
Jinak prsa bolí jak čert a nafoukla jsem taky dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.8.22 18:01

@Aluschka S tim Downem jsem to nevěděla :think: V tom případě tě uklidnim, patrim mezi starsi maminky s tebou :lol: Je mi 33 :mrgreen:
No a vztah manžela a mých rodičů… Hele, to se už asi nespravi. Musim spis najit rovnovahu, abych vyhověla obema stranam. Vim, ze budu jak mezi dvema cinely, ale to uz jsem vlastne ted. Zase si rikam, ze nekde maji harmonicke vztahy a nakonec se to stejne zvrtne, tak ja alespon vim, do ceho jdu :lol: Jo a dalsi vec, abych to nemela moc snadne, je ta, ze mimco je sice planovane, ale manzelovi je 42 a jaksi je v zivotni fazi, ze by klidne byt nemuselo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 18:26

@Monča96 no tak díky, no!!! :mrgreen: :mrgreen: A já tak doufala :lol: :lol: mě dvě tehu špatně první tři mesice. Teď je mi dobre… a říkám si, jak je to super. Takže se mám bát? :lol: :lol: :lol:

@SarkaKC no mne je za týden 37 :lol: :lol: takže proti mne jsi mladice :lol: :lol: Jo a já taky o tom downu nevěděla nic, dokud jsem ho osobně nepotkala. Ze je spoustu vývojových vad a díky nim plod nepřežije 1.trimestr. Ale down je zrovna jedním z těch, kterej často tímto sítem projde. A u vás je to první miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.8.22 19:36

@Aluschka To je zajimave :think: Na prirodu az nelogicke :lol:
Ano, bude to nase prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 20:06

@SarkaKC Někdy o příroda není dokonalá :)

Holky, koho čekají v následujícím týdnu kontroly? Komu máme držet palce a těšit se na výsledky? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
7.8.22 20:17

Ahoj holky :mavam:

Ja se přiznám, ze mám také obavy, ale oproti prvnímu těhotenství, které bylo po letech vymodlene a s pomoci lékařů, jsem relativně v klidu. Pořad je pro mě v tuto chvíli na prvním místě moje dcera a proste co má byt, bude. Ale samozřejmě občas cervicek hlodá, moc si přejeme, aby vše bylo v pořádku a za 8 měsíců se nám narodilo zdravé miminko :srdce:

My včera byli u našich a moje máma mi furt dává výrazně najevo, ze máme mít jen jedno dítě, že není vhodná doba na to přivádět do téhle společnosti další děti :roll: tak mě to docela mrzí, ale je to její postoj, který s ni nesdílím a to je tak vše :nevim: takže rodičům o tom zatím určitě říkat nebudu, nejradši bych pockala až po druhem screeningu po 20.tt, nebo nevím, jestli to na mě poznají dřív :D
Na druhou stranu tchyně už o tom ví, pomáhá mi prave skrz toho endokrinologa a tak by to ani utajit neslo…

Ja se jinak chystám na první kontrolu ve středu :)

Příspěvek upraven 07.08.22 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.8.22 20:28

@Aluschka Ja jdu v úterý :D 5+2tt
@yogina Presne tak. Mas uz holcicku a ta te podrzi za kazde situace :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek