Poradna duly
Jana Čurdová
@yogina píše:
Ahoj holky![]()
Ja se přiznám, ze mám také obavy, ale oproti prvnímu těhotenství, které bylo po letech vymodlene a s pomoci lékařů, jsem relativně v klidu. Pořad je pro mě v tuto chvíli na prvním místě moje dcera a proste co má byt, bude. Ale samozřejmě občas cervicek hlodá, moc si přejeme, aby vše bylo v pořádku a za 8 měsíců se nám narodilo zdravé miminko
My včera byli u našich a moje máma mi furt dává výrazně najevo, ze máme mít jen jedno dítě, že není vhodná doba na to přivádět do téhle společnosti další děti
tak mě to docela mrzí, ale je to její postoj, který s ni nesdílím a to je tak vše
takže rodičům o tom zatím určitě říkat nebudu, nejradši bych pockala až po druhem screeningu po 20.tt, nebo nevím, jestli to na mě poznají dřív
Na druhou stranu tchyně už o tom ví, pomáhá mi prave skrz toho endokrinologa a tak by to ani utajit neslo…Ja se jinak chystám na první kontrolu ve středu
Příspěvek upraven 07.08.22 v 20:29
Mám to úplně ale úplně stejně… první těhotenství vymodlené, po dvou letech, takže teď jsem moc rada, ze se to povedlo, necekala jsem, ze se to povede tak rychle, ale neupínam se na to, protože se muže cokoliv stát, takže jsem šťastná, ale nemám ten šílený strach jako u prvního těhotenství. Upřímně to bylo hrozny…. Ještě jsem v prvním trimestru maličko krvacela, byla jsem na pohotovosti a to jsem se teda fakt bála.
Já měla v prvním těhotenství taky malé břicho. Vím, že ještě ve 4. mesici to nikdo nepoznal… břicho jsem měla vidět až tak v 5. nebo v 6.
Tak dnes jsem volala k Dr a jsem objednaná nakonec na úterý 23.8. To by vycházelo na začátek 9. týdne.
@AmyLane píše:
Mám to úplně ale úplně stejně… první těhotenství vymodlené, po dvou letech, takže teď jsem moc rada, ze se to povedlo, necekala jsem, ze se to povede tak rychle, ale neupínam se na to, protože se muže cokoliv stát, takže jsem šťastná, ale nemám ten šílený strach jako u prvního těhotenství. Upřímně to bylo hrozny…. Ještě jsem v prvním trimestru maličko krvacela, byla jsem na pohotovosti a to jsem se teda fakt bála.
Ja jsem to měla podobne s tím strachem, trochu jsem spinila tenkrát někde okolo 6tt, ještě jsem dvakrát letěla letadlem, pak mě strasili zkracujicim se cipkem od 16.týdne, předčasným porodem atd
takže furt něco, nakonec jsem dva týdny přenášela ![]()
Jinak termín na kontrolu super, aspoň už bude všechno krásně vidět ![]()
Tak ja dnešním testem uzaviram svou testovací mánii
Testy došly a dnes jsem udělala poslední digitál ![]()
@yogina Ja si taky udelala postupne 5 testu ![]()
Jinak si nejsem jista, jestli jsem dnes neco nepokonila
Jela jsem s rodici na vylet na kole. Rodicum jsem zatim o mimi nic nerekla, ale abych se moc nenadrela, pujcila jsem si elektrokolo. Po prvních 30km jsem vam chtela hned psat, jak vam kolo moc doporucuju, protoze mi prestaly vsechny tehu priznaky. U 40km uz jsem zacala mit strach. Nic me nebolelo, jen uz jsem se citila slaba a co hlavne, jezdili jsme hodne po panelovych cestach
… Trasu planoval tata. Nekrvacim, nic me neboli, ale bojim se, jesli jsem mimi ze sebe nevyklepala. Rika se, ze ma clovek dat na svuj pocit a ja si to hrozne uzivala
Jen jsem se pak zacala bat tech otresu… Nenadavejte mi. Cerne svedomi me hloda samo ![]()
@SarkaKC Neblbni
nic se nestalo! My tento víkend začali vozit na kole dcerku, takže jsme ho taky projezdili. A nemám vůbec strach. Myslím se to “nesmí”, až vykoukne brisko, abychom ho nemackaly. Někde jsem v diskuzi četla i strach holky, která jela na snowboardu a spadla na břicho a miminko bylo ok. Ty ho tam mas jako v bavlnce a jen jsi ho trochu pohoupala ![]()
@Aluschka Ty jsi hodna! No ja na kolo vyrazila prave s tim, ze preci nejsem nemocna, tak co bych nejela. Ale ty vymoly, panely a sutry
Nebojim se, ze bych ho nejak,,poskodila". Spis jestli se udrzelo ![]()
@SarkaKC Jasný, ze udrželo. Je tam hezky zavratny. Kamoska třeba nevěděla, ze je těhotná a běžela půlmaraton a mají zdravého chlapečka. Vždyť spousta lidi sportuje a běhá pomalu do porodu. Pokud není nějaký zdravotní problém, člověk je zvyklý napr. běhat, tak není důvod se sportem prestavat. Miminku bys “ublizovala” spis tím stresem, než par vymoly ![]()
@Aluschka No třeba běh, tak ten je mi teď vyloženě nepříjemný. Nicméně je fakt, že jsem ho nesnasela i pred tehu ![]()
@SarkaKC Ja myslím ze v pohodě, taky jezdím, jen sem trosku unavenejsi a ujedu min, ale pokud se citis dobre tak si sport můžeš určitě dopřát, naopak je to super na čistou hlavu a to je taky moc důležitý
jediný čemu bych se vyhla jsou sporty s otřesy, trampoliny a tak.
Tak mi to nedalo a udělala jsem si ještě jeden test. První v pátek ráno a druhy dnes ráno. Tak ta čárka teda hoooodne zesílila 😵 (ty fotce se nahraly obráceně)
@AmyLane super
Tak to má byt ![]()
Holky a vám co mate dnes kontrolu, tak držím palce a doufám, ze se nám tu pochlubite ![]()