Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, já přišla v 1.těhotenství taky o chlapečka. Na 2.screeningu mu zjistili velke vývojové vady. Měl nemocne srdíčko, Downův syndrom a pitva potvrdila ještě další nedovyvinute orgány. Potom jsem celkem rychle znovu otěhotněla a na 1.screeningu mi vyšla zas jedna hodnota vyšší, konkrétně f(beta)hcg. Takže jsem to obrecela a zaplatila si neinvazivní test z krve matky, který potvrdil, ze miminko je zdrave. Měli jsme nějaký vyšší test, kde se těch vad zkoumalo více. A je to zvláštní, ale teď v tomto tehu jsem uplne klidná. Proste věřím, ze je vše v pořádku. Uvidíme co 1.screening a kdyby zas vyšlo něco vyšší, tak půjdu zas do placeného testu. Možná i když vše bude ok, pro jistotu a klid v duši. Plodovku moc nechci, je sice zdarma, ale to Pichani do břicha jsem už zažila a nepotrebuji víckrát
O jakou vývojovou vadu se jednalo? Jinak zkus se hodit do klidu a pohody, pokud by to bylo možne. Stres miminku určitě nesvědčí. Myslím, ze se na netu daji najít nějaký videa nebo meditace na zklidnění v těhotenství a důvěru v nej. A pokud by to nepomohlo, tak třeba i vyhledat pomoc nějakýho terapeuta. Přece se nebudeš trápit
dost pravděpodobně je to úplně zbytecne ![]()
To je moc mrzí, že máte za sebou takové špatné zkušenosti
mám za sebou 2 těhotenství, kde vždy bylo naprosto vše v pořádku, takže bych neměla ani pomyšlení na to, že to teď bude jinak.
Myslím, že jste si holky zkusili až dost, proto to teď vše bude určitě v pořádku ![]()
Tak se k vám přidávám, holky. Taky jsem našla dvě čárky na těhotenském testu. Konečně se nám to po 10 měsících povedlo a snad bude vše v pořádku.
Měla bych být cca 4+2.
Kdy se objednáváte k doktorovi?
@Sale12 gratulace a vítám te mezi námi! Jinak k doktorce jdu až v 7tt, v termínu návštěvy bych měla byt 6+4, tak snad bude už ![]()
@Sale12 Tak když půjdu dřív, tak mi sice potvrdí, ze jsem těhotná, ale pravděpodobně nebude ještě vidět srdíčko. A objedná mě za další 3 týdny. A čekat takovou dobu by pro mě bylo dlouhy, takže raději počkám teď o jeden týden déle a jdu “až” v 7tt. To, ze jsem těhotná vím z tehu testu. A na krvi jsem nebyla, k čemu se dělají odběry?
@Aluschka to mě moc mrzí. My máme genetickou zátěž z obou stran a 25% pravděpodobnost že se to stane znovu. Panorama test z krve tyto chromozomy neotestuje a tak je jediná možnost plodovka. Syndrom spočívá v mentální i fyzické retardaci + měl malý taky špatné srdíčko. Pitevní zprávu zatím ani nemám. Zatím mě spíš uklidňuje to, že to nemám potvrzené a tak můžu dělat, že se nic neděje, až to budu mít potvrzené a bude to „reálné“ tak se asi zblázním, než budou výsledky. Plodovku jsem podstoupila už 2× a reaguji na to celkem dobře.
Já po předešlé zkušenosti ani nepoznám, co je strach a co je intuice.
Anonym je asi stejně zbytečný.
Držím pěsti, ať to všem dobře dopadne! ![]()
@Aluschka přesně tak
taky si teď říkám, že kdybych šla až o týden později tak bych udělala lépe, ale co už. Uklidňuje mě, že jsem tu malou kuličku viděla a nějaký náznak tlukotu srdce tam byl taky. Každopádně to bylo ještě opravdu brzy. Navíc je zbytečně chodit na krev, lepší už je přímo ultrazvuk, krev pak berou automaticky se zavedením těhu průkazky, takže si aspoň ušetříte jedny odběry ![]()
Pro gyndarku nemyslitelné že chci fotku když tam není skoro nic vidět, ale já si nemohla pomoct
opravdu malá kulička ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, patřím mezi vás, termín předpokládám přelom březen/duben. Od Mudr. zatím nepotvrzeno, jelikož se tam nemůžu dokopat. Nedávno jsem v 7.měsíci přišla o chlapečka - vývojové vady. A teď mám před očima, že to bude zase špatně. Takže u mě je jistá plodovka v září. Jinak to byl můj 3.porod, 4.těhu a doma mám už dva zdravé kluky. Tak si tak říkám, kde berete všechny tu naději, když začátek je tak nejistý? Také bych se chtěla naladit, ale prostě to nejde.
Ja o první mimco taky přišla, hned teda v prvním trimestru, tak se s tím vyrovnavalo lip. Ten 7. mesic musel byt hrozny. Snažím se to brát jak to je. Věci co muzu ovlivnit se snažím dělat co nejvíc správně, dobre jim, hodně odpocivam, snažím se byt v klidu, nedelam nic extra rizikového, ale zbytek je už teď daný a neovlivním to, bohužel. Na intuici raději nedávám, u prvního mě ani nenapadlo ze by mohl byt problém a skončilo to velmi rychle, u druhého sem se zase stresovala a od prvni kontroly až do porod vše naprosto ok a porod úplně úžasný. Takže raději nepremyslim neřeším a jen doufám ze bude dobre.
@Monča96 No teď už nic
já to chápu, každá chceme v podstatě co nejdřív
já bych klidně chodila každý týden
kdo by nechtěl fotku
já ji v úterý taky budu chtít ![]()
@Lenary Aha, to je blby
to věřím, ze to musí byt ještě mnohem narocnejsi. Tyto věci nejsou nikdy snadný a většinou je úplně pochopí jen ti, co to zažili na vlastní kůži
zvlášť tak pozdě
a jaktoze jste resili až takto pozdě? U nás to proste neodhalil ani 1.screening, tam vyšla jen jedna hodnota vyšší, ale komplexně prý v pořádku. Vrtala jsem do toho a tak mě poslali ještě na triple testy a to mi pak volali, jak je vše ok. Zjistilo se to až na 2.screeningu kvůli srdicku. Bylo to šílený, nechápala jsem co se děje, jaktoze to řešíme až tak pozdě. Kamoska mi pak řekla, ze jestli vím, ze jsem desne často mluvila o DS. Přitom mi to tenkrát nepřišlo, ale možný je všechno a nějak podvědomě to tam třeba bylo
kolikrát ale vím, ze si holky nic nepřipouští, jsou úplně v klidu a tehu věří a třeba nepřekonaji 1.trimestr, takže spis je to u tebe o strachu. Což je logicky a bylo by divny, kdyby tam ani trochu nebyl. Ale teď to zkus pustit z hlavy, stres fakt miminku nepomůže a po odběru plodovky budeš moudřejší. Proč kasat kalhoty, když brod je ještě daleko?
![]()
@yogina Tak jsem si dnes dosla na odber krve jako samoplatce a vysledek je TSH 3,1; FT4 18 a anti TPO 260 Stale mam knedlik v krku, ale mam radost z toho TSH ![]()
@Sale12 Ahoj vítej a gratuluji, já jdu k doktorce až když budu v cca 9. týdnu, protože když jsem to zjistila, tak jsem zrovna jela na 2 týdny pryč… Aspoň uvidim, na čem jsem a nemusím se zbytečně stresovat ![]()
Ahojte ženy
tak jsem se rozhodla také k vám přidat a s Vámi doufat že bude vše v pořádku. Měla bych mít tp asi zrovna v přelomu března/ dubna takže jsem váhala kam se pridat. Nyní jsem 8 týden a dnes jsem poprvé slyšela srdíčko.. nádherný pocit. Všem vám moc gratuluji a přeji hodně štěstí. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, patřím mezi vás, termín předpokládám přelom březen/duben. Od Mudr. zatím nepotvrzeno, jelikož se tam nemůžu dokopat. Nedávno jsem v 7.měsíci přišla o chlapečka - vývojové vady. A teď mám před očima, že to bude zase špatně. Takže u mě je jistá plodovka v září. Jinak to byl můj 3.porod, 4.těhu a doma mám už dva zdravé kluky. Tak si tak říkám, kde berete všechny tu naději, když začátek je tak nejistý? Také bych se chtěla naladit, ale prostě to nejde.
15 těhotenství potvrzených, 3 porody.. naprosto chápu.. u nás je to teď jen jiné v tom, že jsme to prostě neplánovali.. takže nejsem tak moc ve stresu. Ale jasný, pořád mě něco bolí, podbřišek jak před ms atd.. takže prostě tak nějak doufám, že 30.8. se dozvím, že je vše v pořádku. Ale ano, oddechnu si po genetice, která mi čeká nejen kvůli věku.. držím vše co mám
![]()