Poradna duly
Jana Čurdová
Je mi trapně, že se mě snažíte uklidnit a ani nevíte, kdo jsem. Tak snad to nezakriknu a nepoznaji me ti, co o miminku zatim nevedi.
To jsem tedy ja ![]()
Ja mam taky strach, ze sice posledni krev vysla lehce pres 5, ale to bylo tyden pred tehu a buh vi, kam to vystrelilo aktualne
Tohle treba na te endokrinologie vubec neresili. Horko tezko spocitala, ze jsem na odberu jeste tehotna nebyla.
Prasky mam ale nasazene, tak nejake hormony mam a uvidime na te gynekologii. Vse mu reknu. ![]()
Nicméně… Taky jste tak nafouknute? Kromě mirne citlivosti prsou mi nic neni, ale podbrisek mam otekly, ze bych se tipovala na 5. mesic ![]()
Ahoj holky, chci se jen zeptat, zda má některá taky tak. Krom šíleně bolesti prsou, která trvá už tak 2 týdny mě pořád hodně bolí podbřišek. Nevím zda se mám znepokojovat, k Dr jdu příští týden v úterý. Každopádně si vždy rikam, že to musím dostat jak moc to bolí, pak zase přejde a takhle dokola
. Mám už doma 2 rarachy (skoro 7 let a 4 roky), jenže u obou těhotenství mi bylo od nějakého 3tt strašně zle, takže si vůbec tyhle bolesti nevybavuji ![]()
@SarkaKC
Určitě bude vše v pořádku ![]()
Mně v prvním těhotenství po embryotransferu také vylitlo TSH, rychle jsme navysovali na 150mcg Euthyroxu a mám zdravou dceru ![]()
@yogina Děkuji za uklidnění!
Delali ti i na gynekoligii test na THS? Jde mi o to, aby se ty leky pripadne navysily driv nez v rijnu. Ja chapu, ze me telo zareaguje na davku 65 az pozdeji, ale hodnota THS 5 je jina startovaci cara, nez treba 10, pro kterou by uz rovnou aktualni davka hormonu byla malo. Jestli ne, tak si ty odbery asi zaplatim
Pardon, jsem uz asi nejaka hystericka ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se jen zeptat, zda má některá taky tak. Krom šíleně bolesti prsou, která trvá už tak 2 týdny mě pořád hodně bolí podbřišek. Nevím zda se mám znepokojovat, k Dr jdu příští týden v úterý. Každopádně si vždy rikam, že to musím dostat jak moc to bolí, pak zase přejde a takhle dokola. Mám už doma 2 rarachy (skoro 7 let a 4 roky), jenže u obou těhotenství mi bylo od nějakého 3tt strašně zle, takže si vůbec tyhle bolesti nevybavuji
To je těžké takhle říct. Mě taky sem tam něco dloube, ale jak to dloube tebe, nevim
Obecne se ale rika, ze pokud to do par hodin prejde a nekrvacis, tak by to melo byt ok. ![]()
@SarkaKC je to prostě bolest jako před MS
určitě nekrvacim, tak snad bude vše v pořádku.
Jinak jsem četla tak nějak letmo o té ŠŽ, tak držím palečky, aby bylo vše v pořádku, což určitě bude
![]()
@Anonymní píše:
@SarkaKC je to prostě bolest jako před MSurčitě nekrvacim, tak snad bude vše v pořádku.
Jinak jsem četla tak nějak letmo o té ŠŽ, tak držím palečky, aby bylo vše v pořádku, což určitě bude![]()
Tu bolest citim obcas taky, ale ne teda velkou. Jen takove lehke brneni
a hlavne v leze.
Děkuji ![]()
@SarkaKC
Nedělali, teď jsem byla jako samoplatce po zjištění těhotenství, jinak chodím na odběr k praktikovi a výsledky konzultuju se zahraničním endokrinologem.
Zkus se buď domluvit na gynde nebo s praktikem, aby ti udělali odběry dřív, říjen mi přijde docela dlouho. Pokud nebudou chtít, tak bych šla jako samoplatce do laboratoře. Mně řekli chodit na odběry teď každé 4 týdny, později, pokud bude vše Ok (počítám po prvním trimestru nejdřív) po 6 týdnech.
@yogina Dobre, potvrzujes me myslenky
V utery mam gyndu, tak kdyby mi odber nenapsal, zajdu si ve stredu sama a vysledky zasenu pripadne rovnou na jinou endokrinologie.
@SarkaKC
A jak dlouho beres ty léky? Ono dřív než po 3-4 týdnech po začátku užívání nemá moc smysl brát krev. Ještě se tam ta změna nemusí stoprocentně projevit.
@yogina Budes se smat, zacala jsem dnes, ale jde mi o to, ze krev, kde vyslo TSH 5, mi brali tesne pred těhotenstvím a na endokrinologii vychází z tohoto odberu, nikoli z aktualni krve. Mela jsem to bohuzel vse raz na raz a bojim se, ze mi na endokrinologii nasadili nizkou davku. Pani doktorka nebrala vubec v potaz, ze hladina THS se byť nizkym stupnem těhotenstvím logicky mohla zmenit a bylo by dobre rovnou dat vetsi davku leku.
@SarkaKC
Ono je ale možný, ze by ti stejně zvysovali dávku postupně, nejsem si jistá, zdali mohou nasadit rovnou vysoké dávky. Ale chápu te, no probrala bych to s doktorem a uvidíš. Nicméně hodnota okolo 5 není nijak extra vysoká a určitě bude vše v pořádku, neboj ![]()
Ahoj holky 😇 😇 😇 tak dnes jsem si udělala test, protože mám mít zítra oslavu a …. 😂 😂 😂 pozitivní. Podle MS termín porodu 2.4. k doktorce se chystám až v zari, když vše dobře půjde… teď mám dovolené a nechci to úspěchat 😇 😇 😇 doma mám holčičku 20 mesicu. Co vy? Upřímně…. Já to necekala. Ano nebránili jsme se, ale na první těhotenství jsme čekali dva roky a hrozne rozhozeny cyklus napr jednou za 3 měsíce a teď se mi to nějak srovnalo, i když ještě kojim.
Ahoj holky, tak u nás to vypadá dobře, čárka sílí :smiling_face_with3_hearts: Ale popravdě, ani si nepřipouštím nějaké špatné myšlenky, prostě to bude vše v pořádku 🙂 V pondělí budu volat na gyndu. Bolí mě hrozně prsa, v podbříšku a jsem strašně unavena, pořád bych spala. Jsem šťastná jak rychle se to povedlo, na začátku června jsem vysadila prášky a začali jsme se snažit až v červenci, tak že hned na podruhé zázrak
Jak je vám? Krásný den všem ![]()