TP duben 2023

• Fotoalbum (42)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
140
7.8.22 20:29

@Aluschka Já budu zítra ráno volat a objednávat se na první kontrolu, tak jsem zvědavá jestli to bude ještě tento týden, doufám žejo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
7.8.22 20:52

@Aluschka jak jsem psala, je to individuální, třeba se ti poštěstí a bude ti dobře. :palec: @SarkaKC také jdu v úterý 🙂 měla bych být 6+0 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 20:59

@yogina Jen jedno dítě? Ale tak kdyby tak člověk přemýšlel, tak se to nehodí skoro nikdy. Každá doma má svoje a pořad něco je. Nevím, jestli v tom 20tt nebudeš mít už docela pupík :) leda bys nosila volnější věci.

Takže budou tento týden kontroly a výsledky :dance: aspoň nám to ostatním hezky uteče. Takže zatím ut a st. Budu všem moc držet palce.

Příspěvek upraven 07.08.22 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 21:00

@Monča96 Kez by :lol: :lol: :lol: ale spis tomu nevěřím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
7.8.22 21:06

@Aluschka a v kolikátém by jsi měla být TT?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
7.8.22 21:32

@Aluschka
Ja jsem v prvním těhotenství měla malý břicho :D tak uvidíme jak to bude teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
7.8.22 21:43

@Aluschka Mame i genetické testy, ze bychom mely byt se segrou zdrave. Ale stejne mi to dodá klidu, kdyz si to necham udelat. Dela se od 9.tydne a i na více nemoci.

Ted jsem se trochu ztratila v odpovědích, koukam na diskuzi v telefonu a je to děsně nepřehledné. Ja mam tak nejak s mými rodiči celoživotní problem. Moc se nestykame, v podstatě jen kdyz musim. Nechci jim snad ani říkat, ze budou mit druhé vnoucatko. Takze to budu hodne natahovat. Do ted si pamatovat, jaké meli kecy, kdyz jsme rodičům sli rict, ze se chceme vzít, nebo keyz moje starší sestra oznamovala, ze čekají miminko. To jsou veci, které clovek z hlavy uplne nevytesni. Hlavne to jde vsechno z mamky, nevim, co v ni takovou zlobu způsobilo :( Ale nenechame si to kazit. Je to naš vysněný prdola. :srdce: :srdce: Nastesti rodiče mého manžela jsou naprosto uzasni a myslim, ze budou skvělí babi a deda. Tam se naopak tesim, az jim to budeme říkat. Tam bych to nejradši vyzvanila hned :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
7.8.22 22:32

@Monča96 V 6tt, dnes 5+2. Ale uvidíme co řekne dr. @yogina Prý jsou ty následující těhotenství bříška větší, ale uvidíš :) třeba zamaskujes, to by byla sranda :lol: @Kulicka113 Já vůbec nepochybuji o tom, ze vy byste se sestrou neměly byt zdrave :srdce: jasný, chápu tvoje uklidnění a důvod proč si chceš test udělat. “Žiješ” v tom, znáš to. Já to taky zažila a taky si nejspíš budu test dělat. Ale počkám až po tom 1.trimestru, po 1.screeningu. Vím, ze je na více syndromu a vývojových vad.

Jo, nenech si to kazit. Rodiče nezměníme a ani si je nevybirame. A proč řešit něco co neovlivníme. Ale chápu, ze i když si to člověk rozumem potvrdí, mrzi ho to, bolí. Přece jen jsou to rodiče, ať je to jak je to. Navíc my ženské si obecne věci víc bereme. Ten můj mi to říká pořad, ze se na některý věci nevykaslu. My to doma taky nemáme úplně růžový a za ty roky jsem se to nenaucila házet za hlavu. Vždy mě to mrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
8.8.22 07:24

Dobré ráno, tak já jsem objednaná na 19.8., to bude dlouháá doba to čekání 🙈 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
8.8.22 09:27

Dobré ráno ženy :)
Chci se zeptat o jaké testy se jedná? Asi ani nevím, že se dá na něco takhle ještě testovat. Myslela jsem, že se vše odehrává na tom 1. Screeningu.

Jinak já měla při prvním těhotenství bříško tak nějak podle tabulek. Jak mělo začít růst, tak i rostlo :D a druhého jsem byla do 6. Měsíce úplně plochá, takže to na mě nešlo vůbec poznat a doktorka pořád nechapala, kde to dítě mám nacpane :D každopádně to pak přišlo „ze dne na den“. Jeden měsíc jsme byli na dovolené, tam jsem byla plocha a druhý měsíc jsme jeli zase jinam a tam už jsem měla pupek jak před porodem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
8.8.22 10:58

@Michaelala99 Ja na 23.8. Muj doktor ma pristi týden dovolenou 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
8.8.22 11:18

@Monča96
Ahoj, jedna se o neinvazivní prenatalni test (zkratka NIPT), je jich na trhu spousta, nejznámější je asi americká Panorama. Zkus se zeptat u gynekologa. Funguje to tak, ze ti odeberou krev, ze které jsou schopni rozeznat DNA plodu a tudíž různé nemoci, pohlaví atd. Píšou, ze už je možné testovat od 9tt, to ale frakce DNA plodu muže byt v krvi matky hodně nízká a často tak nelze test provést, takže se doporučuje jít až později, třeba po 12.tt…
Testy se pohybují asi okolo 10.000 Kč, tedy alespoň před par lety, nevím, jak je to teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
8.8.22 11:34

@yogina moc děkuji, zítra se na to zeptám gyndarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
8.8.22 13:00

@Aluschka Tak my jdeme na první ultrazvuk 16.8. Jak tak koukám, tak budeme asi první. Snažím se na to nemyslet, protože je to pořád děsně daleko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.8.22 13:08

@Aluschka Jj taky znám jednu holčičku všechny testy atd v pořádku a narodila se jim holcicka s DS. Jinak já mám zatím jen jedno dítě. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí