Poradna duly
Jana Čurdová
@Lou.Kotaskova to mme mrzi, ze to nevypada dobre. Sama jsem zazila opakovane SP pred prnim synem a bylo to tezke obdobi pro mne i pro manzela.
Tak jsem zpět z endokrinologie. ŠŽ je úplně kaput. Moje vlastní imunita se rozhodla, že ji v krku nechce. Takže doživotní užívání Euthyroxu 65.
No a budu celé těhotenství sledována, protože do 16 týdne si mimi hormony nedokáže vytvořit samo. Prý je dobře, že to víme takto z kraje, protože kdybych ty léky nedostala do 9tt, tak by se to miminku hodně nelibilo.
@Anonymní píše:
Tak jsem zpět z endokrinologie. ŠŽ je úplně kaput. Moje vlastní imunita se rozhodla, že ji v krku nechce. Takže doživotní užívání Euthyroxu 65.No a budu celé těhotenství sledována, protože do 16 týdne si mimi hormony nedokáže vytvořit samo. Prý je dobře, že to víme takto z kraje, protože kdybych ty léky nedostala do 9tt, tak by se to miminku hodně nelibilo.
Na tu štítnou žlázu pozor. Léky určitě ber pravidelně a dodržuj i brát ráno nalačno a pak půl hodiny nejíst (pokud doktorka neřekla ještě jinak). Důležité je, že se to ví včas! Kdyby se na to přišlo pozdě, mohlo by to mít následky. Když jsem měla horší hodnoty, Dr. mi dokonce zakázala těhotnět, ale ty už těhotná jsi. Spíš je zajímavé, že se i přesto zadařilo.
Při neléčené hypotyreóze kromě potratu a předčasných porodů hrozí u miminka i zpomalení vývoje a zaostalost. Tak mi to teda říkala moje doktorka.
Ahoj holky, vsechny vas moc zdravim, rada bych se k vam pripojila. ![]()
Ze jsem tehotna jsem zjistila minule pondeli 25.7., kdy se na testu prakticky ihned objevila druha carka
cyklus mivam delsi, parkrat do roka ma ale beznou delku a ovulaci nepoznam, tyden tehotenstvi a TP tedy tezko odhadovat. Dle posledni MS a prumerne delky meho cyklu vychazi asi na 8.4., na prohlidku uz jsem objednana na 16.8. ![]()
Jinak je to me prvni tehotenstvi a tedy nase prvni ditko, jestli vsechno dopadne dobre
s partnerem jsme se prestali chranit v prosinci a pozitivni test jsem doposud nikdy nemela. Je mi 33 a aktualne ziju v Praze (ackoli doufam, ze brzy to budou nejmene stredni cechy
). Jsem ukecana (takze za ten predstavovaci sloh se omlouvam) a moc uvitam, kdyz se k vam budu moct pripojit a budeme se moct vzajemne podporit atak
rada pripadne najdu i kamaradku z okoli na nejake spolecne „tehotenske aktivity“, kdyby mel nekdo chut. ![]()
@Janule84 Semlelo se to tak rychle, že jsme se nestačili ani přestat snažit
Povedlo se po 10 měsících. Naštěstí v době, kdy jsem zrovna šla na preventivku k obvoďačce a tam se zjistila ta ŠŽ. No a teď v pátek se objevily 2 čárky na testu. Naštěstí už dnes jsem měla termín na tu endokrinologie. Snad jsme to chytli včas!
Podle kalkulačky jsem 4+3 tt, ovulace byla 16.7.., tak mělo mimčo omezený přísunu hormonů cca 12 dní
Ale taky mě to překvapilo. Cykly jsem měla mizerné. Nicméně život si cestu očividně vždy najde ![]()
@tartelette Ale co hur, na kontrolu mam jit az v rijnu. Nepodcenuje to pani Mudr.? Na pripadnou zmenu davky bude uz pozde… ![]()
@Pukrle díky.. teď už se jen modlit, ať to kde dál bez komplikací
@Anonymní píše:Štítná je prevít. Je moc fajn, že jsi tam byla hned a budeš teď hlídaná
Tak jsem zpět z endokrinologie. ŠŽ je úplně kaput. Moje vlastní imunita se rozhodla, že ji v krku nechce. Takže doživotní užívání Euthyroxu 65.No a budu celé těhotenství sledována, protože do 16 týdne si mimi hormony nedokáže vytvořit samo. Prý je dobře, že to víme takto z kraje, protože kdybych ty léky nedostala do 9tt, tak by se to miminku hodně nelibilo.
Ahoj holky, rada bych se k vám přidala. Dnes 5+3 dle MS, k doktorce půjdu příští týden pondělí nebo středa, uvidím, jak to vydrzim
chtela bych počkat do středy, ale uvidim, jaký bude víkend.
U nás se stal zázrak, mám 15 měsíční dcerku po umelem oplodnění, před tím jsme se snažili přes tři roky a nikdy nic, ani prd…a teď ještě kojim a najednou dvě čárky
proste zázrak
tak snad bude vše v pořádku ![]()
Jinak se tedy taky přidávám rovnou do klubu “špatná stitna žláza”, lecim se několik let a beru vysoké dávky euthyroxu
tak na to bacha, stitka fakt dokáže pozlobit
@Anonymní píše:
@Janule84 Semlelo se to tak rychle, že jsme se nestačili ani přestat snažitPovedlo se po 10 měsících. Naštěstí v době, kdy jsem zrovna šla na preventivku k obvoďačce a tam se zjistila ta ŠŽ. No a teď v pátek se objevily 2 čárky na testu. Naštěstí už dnes jsem měla termín na tu endokrinologie. Snad jsme to chytli včas!
Podle kalkulačky jsem 4+3 tt, ovulace byla 16.7.., tak mělo mimčo omezený přísunu hormonů cca 12 dní
Ale taky mě to překvapilo. Cykly jsem měla mizerné. Nicméně život si cestu očividně vždy najde
Klidek! Hele, jako stitna zlaza se musi hlidat behem tehu, ale mit TSH neco malo pres 5 mU/L neni zadna katastrofa ( horni hranice normy byva 4,0 mU/L). Na zacatku je to vse nebo nic - bud se udrzi, nebo nebo ne. Udrzelo se, takze ho tento docasny nedostatek levotyroxinu negativne neovlivni. Mam taky hypofunkci stitne zlazy, nastesti ne autoimutiniho puvodu. Takze kazde tehu jsem sledovana a musim na odbery relativne casto.
@Pukrle mám to samé. Jenom je to důležité. Horší by bylo, kdyby se na to přišlo až třeba od poloviny těhotenství. Jenom jsem si nevšimla, že psala o tom, že by měla hodnoty lehce přes 5. Myslela jsem si, že to má mnohem horší.
@Janule84
Tak super, tak to máme dost podobně
ja vydrzim do ty středy snad ![]()
Ahoj, holky, tak já už se k vám také přidám
Zatím anonymně, nechci nic zakřiknout, ale jsem 4+3tt a příští týden jdu k Mudr..
Jako jestli nad tím takhle budu přemýšlet 9 měsíců, tak mě švihne 
Jsem z toho nervózní. Před 3 nedělemi mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy (5,140) a teď v pátek se objevily 2 čárky. Vlastně se divím, že to vyšlo. Předtím cykly 23 dní a klidně 4 dny předtím špinění. Zrovna dnes jdu na endokrinologii
No a teď mě občas dloubne jakoby u levého vaječníku. Možná spíš víc k tříslu