Poradna duly
Jana Čurdová
@Majduskabb ano přesně tak ale až dnes když jsem koukala na ten ultrazvuk mi to teprve v té hlavě došlo… Hlavní je že se konečně podařilo a že jsme zdraví ![]()
Ahoj maminky,
termín mam sice koncem března, ale mohu se pridat a pokecat? Je mi čerstve 30 a čekáme druhé miminko.
i ![]()
Bohužel začátky byly náročné a i ted stále nic moc. Navíc mě chytila chřipka a ne a ne se ji zbavit. Horečky sice srazim na 37, ale i tak se bojím. Beru Paralen, ale trápí mě to, aby časta horecka a Paralen neudělalo sve…
@MaminkaMarket Ahojky
, vůbec se neboj, já měla před měsícem covid v těhu. Srážej teplotu (udělej si studený zábal na nohy - ne tělo), ber paralen a nepřehřívej se pod dekou. Lepší paralen než přehřáté tělo. Zdravé těhotenství chřipka ukončit nemůže. Ať jsi brzy zdravá!
Holky, takový dotázek. Jsem po odběru plodové vody a na kalhotkách mám takové malé mokro. Nic zázračného, nic mě nebolí. Je to normální? Neodtýká mi plodová voda? Jsem prvorodička, tak nevím.
@Todinka dekuju
snad to dobře dopadne. Teplota je už ok, ale to vis, ja se už bojím všeho.
Holky a jaka vyšetření jste podstoupila krom prvního screeningu ve 13 týdnu? Je tu někdo, koho už na další vyšetření neposlali? Mne řekli, že výsledky genetiky z krve a UTZ jsou krasne. A teditace mam zadanku az na ten velký UTZ ve 20 týdnu. Zbytek vyšetření bych musela na vlastni žádost leda.
@MaminkaMarket píše:
Holky a jaka vyšetření jste podstoupila krom prvního screeningu ve 13 týdnu? Je tu někdo, koho už na další vyšetření neposlali? Mne řekli, že výsledky genetiky z krve a UTZ jsou krasne. A teditace mam zadanku az na ten velký UTZ ve 20 týdnu. Zbytek vyšetření bych musela na vlastni žádost leda.
Mě posílali jen na superkonsiliární UZ kvůli vyššímu šíjovému projasnění a výsledku na DS v šedé zóně. Ale dle dr. Vlašína je vše v pořádku a můžeme se těšit na holčičku. Dnes začínám 17.tt, v úterý jdu na další kontrolu a modlím se, aby bylo i nadále vše OK
Všechny zdravím, taky mám termín v dubnu 2023. Čekám druhé dítě. První dcera je narozená v prosinci 2020. Už se moc těšíme
Aktuálně jsem na nemocenské s covidem, tak snad všechno dobře dopadne a ve zdraví se ještě na chvíli (alespoň do Vánoc) vrátím do práce
.
@arya24 Vítej
Držíme Ti palce, ať je brzo lip! Taky jsem prošla chřipkou a teplotou. Brala jsem Paralen, sice nerada, protoze ideal je žádný lék, ale už je lépe. Tak se opatruj ![]()
@MaminkaMarket píše:
@arya24 VítejDržíme Ti palce, ať je brzo lip! Taky jsem prošla chřipkou a teplotou. Brala jsem Paralen, sice nerada, protoze ideal je žádný lék, ale už je lépe. Tak se opatruj
Děkuji 🍀 beru jen vitamíny. Paralen zatím nebyl třeba, tak snad to bude v pohodě ![]()
Holky?
Už cítíte pohyby? Já budu v pátek 20tt a pořád nic nebo nevim jak to poznám ![]()
@Todinka Jsi prvorodicka? Ty cítí pohyby právě cca 20 tyden a dyl. Zpočátku jsou jako velmi jemne bubliny. Já teda už cítím, ale je to už druhatko.
@Todinka doktorka mi říkala, že až tak kolem 20 tt a že je to spíš takové jemné praskání bublinek. Prý až budete večer ležet u televize na zádech v noční košili a nebudete mít kalhoty na gumu - to jsem se pobavila, nesnáším noční košile ![]()
Ano, jsem prvorodicka
, tak já ještě počkám, až se prcek rozmmyslí.
A pohlaví už víte? My čekáme chlapečka ![]()
@Todinka píše:
Ano, jsem prvorodicka, tak já ještě počkám, až se prcek rozmmyslí.
A pohlaví už víte? My čekáme chlapečka
My prý holčičku dle pana Vlašína. A ten prý, když neví, tak neřekne nic 🙏