TP leden 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
608
22.5.23 14:06

@Zuzana.Ji Už teď jsem v práci odmítla asi 3 pozvání během dvou týdnů, že se mi to nehodí. Brzo to bude vypadat divně. Navíc když jedné kolegyni jsem asi před měsícem slíbila, že určitě musíme někdy zajít 😄
Když někam půjdu, každý bude říkat Jeeežiš, tak si aspoň jedno dej, to je jedno, že máš léky..to je jedno, že hubneš, to ti jednou neublíží… Atd atd🙉 Taky mám v červnu strávit pár dní s našima a máma je ráda, když si večer dáme vínko. Pokud se vymluvím na nemoc, budu si muset vymyslet nějakou konkrétní 🤣 No zatím fakt nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
22.5.23 14:17

@Zuzana.Ji Já jsem míchala letní drinky a sobě jsem do toho Mojita prostě nenalila alkohol. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
22.5.23 14:20

@Zuzana.Ji Já jdu na první prohlídku v 8+1, nejsi v tom čekání sama. :) Aspoň je jistota, že bude vidět vše potřebné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
22.5.23 14:22
@Anonymní píše:
Ahojky všem, já se k Vám snad brzy přidám i oficiálně, zatím anonymně, protože už jsem byla u gynekologa 2 x (cca v 4tt a pak na počátku 6tt) a ještě nemám potvrzené, že je vše ok, byl náznak srdeční aktivity, ale prý je ještě brzo. Znovu jdu na kontrolu v 8tt, jsou to šílené nervy. Na kontrolu jsem šla hodně brzy proto, že jsme se dlouho, hodně dlouho snažili o miminko a u prvního jsme museli podstoupit IVF, takže mě překvapilo, že po tolika letech se nám zadařilo, nechtěla jsem nic riskovat a podcenit.

Chtěla jsem se zeptat, jste tu některá, kdo má miminko mladší 2 let? Já jsem si vždycky přála mít děti blízké věkem, tak mám velikou radost, jen tedy jsou ty dny prvního trimestru náročné - naše dcera se chce pořád nosit a v tomhle počasí se dost zadýchávám. Když si vzpomenu, jak jsem se v prvním těhu skoro bála nosit těžší nákupy a teď malou tahám, kudy chodím.. :lol:. Až budu mít potvrzené, že je mimi v pořádku, začnu jí pomalu připravovat na to, že bude mít sourozence, že mám miminko v bříšku, těším se na to :srdce:. Jen doufám, že po narození mimi nebude žárlit, přeci jen byla doteď jediným středobodem našeho vesmíru :).

Jak jste příchod nového sourozence řešili se staršími dětmi vy, kdo už máte více dětí? Jak to děti zvládaly, nežárlily?

Jinak všem držím palce, ať jste vy i mimi v pořádku!

Já mám doma dceru 18 měsíců… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
22.5.23 14:32

Holky já jdu na kontrolu až 13.6., tak snad to uteče, i když musím říct že v prvním těhotenství jsem byla neskutečně nedočkavá a teď to beru tak nějak víc v klidu :lol: a u nás s alkoholem to je v poho, u mě všichni ví že nepiju nikdy, beru prášky na který pít nesmím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.23 14:39
@Mandy10 píše:
@Zuzana.Ji Už teď jsem v práci odmítla asi 3 pozvání během dvou týdnů, že se mi to nehodí. Brzo to bude vypadat divně. Navíc když jedné kolegyni jsem asi před měsícem slíbila, že určitě musíme někdy zajít 😄
Když někam půjdu, každý bude říkat Jeeežiš, tak si aspoň jedno dej, to je jedno, že máš léky..to je jedno, že hubneš, to ti jednou neublíží… Atd atd🙉 Taky mám v červnu strávit pár dní s našima a máma je ráda, když si večer dáme vínko. Pokud se vymluvím na nemoc, budu si muset vymyslet nějakou konkrétní 🤣 No zatím fakt nevim..

Přesně, všichni řeknou dej si aspoň trochu a já většinou spíš piju než nepiju. A jak říkáš, když si vysmylim nějakou nemoc, tak to bude tisíc otázek k tomu a to už nedám :D Dnes se ráno nalíval v práci jeden „zdravotní“ panák, to jsem se vymluvila, že mě volala hlava a spolkla jsem před 5 minutám prášek, ale na to se vymluviš jednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.23 14:40
@TerkaTA píše:
@Zuzana.Ji Já jdu na první prohlídku v 8+1, nejsi v tom čekání sama. :) Aspoň je jistota, že bude vidět vše potřebné. :)

Tím se uklidňuji, že už toho bude vidět více :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
22.5.23 14:44

Já jsem v tomhle opravdu ráda, že jsem v podstatě abstinent a dám si jen když mám chuť. Když mi někdo nabídne, řeknu děkuju nemám dneska chuť a je vyřešeno. Ale i tak jsem se málem odhalila, známá přinesla bonboniéru s brandy a já odmítla s tím, že nemám chuť. Já co jím čokoládu na kila, její pohled byl takový podezíravý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
22.5.23 15:13

@ruzulka Já to takhle měla s kafem. Na začátku jsem mámě říkala, že jsem krátce po obědě a že mi kafe hned po jídle nechutná (což je pravda). A když začalo být teplo, tak jsem říkala, že v teple mi teplé kafe nechutná a dávám si ledové, které u nich nemají (což je taky pravda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
22.5.23 16:29

Pijete kafe, nebo vůbec? Případně pokud jste byly zvyklé pít více šálků za den tak jste pouze omezily? Někdo říká že káva neuškodí, někdo zase že raději vynechat úplně. Já si každý den dám 1-2 kávy s mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.23 16:39
@Julieza píše:
Pijete kafe, nebo vůbec? Případně pokud jste byly zvyklé pít více šálků za den tak jste pouze omezily? Někdo říká že káva neuškodí, někdo zase že raději vynechat úplně. Já si každý den dám 1-2 kávy s mlékem.

Omezila jsem hodně, na jednu s mlékem denně. A snažím se pít buď to, nebo zelený čaj, ne obojí v jednom dni. Ale možná zbytečně blázním. :nevim:

Jak to máte s tonikem? Úplně bych si dala vychlazený s ledem, ale názory se různí. :think:

• Citovat
  • Upravit
608
22.5.23 16:44

@Zuzana.Ji Přesně 😄 S lidma z práce je akce relativně často a já tam vždycky piju piva a zůstávám s posledníma, nebo jdeme ještě někam 😅 Takže si říkám, že radši nebudu chodit vůbec, než aby mě tam přemlouvali dát si. Akorát to zas holt budu vypadat, že se pořád vymlouvám. No co se dá dělat.. Ale rodičům to říkat ještě nechci a když si vymyslím prášky, tak přijdou otázky, na co přesně to je a u jakýho doktora to bylo a do kdy to mám brát.. Musím si na googlu asi najít nějakou vhodnou nemoc 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
22.5.23 16:59

@TerkaTA Jestli dobře počítám, já půjdu na první UTZ v 7+0, což je příští úterý. Přijde mi to ale už taky nekonečný 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
22.5.23 17:15

@Mandy10 já jdu taky příští týden 7+0, jen jdu ve středu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.5.23 17:54

Zdravím Vás :mavam: :mavam:
Můžu se přidat? 8o :lol:

Dnešním dnem jsem 4+4 tt.

Dítě zatím nemám, těhotná jsem podruhé. V březnu tohoto roku, se podařilo poprvé. Po dvou dnech přišla MS, silné bolesti, MS byla v normální délce i intenzitě, přesto testy dále postupně sílily. Kvůli MS, z obav z mimoděložního jsem šla k Dr. V děloze nebylo nic vidět, HCG bylo 164, objednali mě na další kontrolu, kde se jevila děloha opět jako prázdná. Pouze byla na pravém vaječníku cysta o velikosti 4,5cm. Nabrali mi znovu krev, aby se vědělo, zda HCG klesá. Ještě ten den mi volala Dr., že hned ráno se musím hlásit ve špitále a jdu na laparo, aby našli mimoděložní. Okolo půlnoci se mi rozjely bolesti a tak jsem se sbalila, sedla do auta a jela do nemocnice. Nález volné tekutiny na UTZ. Na sál jsem šla někdy okolo půl 2 ráno. Mimoděložní se nikde nenašlo, praskla cysta a to tak, že narušila nějakou silnější cévu, tím pádem jsem krvácela do dutiny břišní. Dále tedy našla DR těhotenství v děloze, nebo tedy asi spíš to, co z něj zbylo. Takže dále revize dělohy.

Nechali jsme projít jeden cyklus a zkusili to znovu. A ono to vyšlo 8o :srdce: Nemůžu tomu vlastně pořád uvěřit. První dušík byl na maxovi 12 dpo, v den ms už to nebyl ani duch, ale regulérní čárka. Oproti minule diametrální rozdíl.

Dr jsem volala pro jistotu, co a jak, kdyby si mě chtěla nějakým způsobem pohlídat. Napsala mi Utrogestan pro jistotu a objednala mě na 29.5.( to jsem tedy musela přeobjednat, protože se neurvu z práce) Takže jdu 31.5., což budu 6+0tt
Jen doufám, že tentokrát už bude všechno tak, jak má být :think: :roll: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky