Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kecka8 v kterém jsi týdnu? Třeba budeš ta šťastná a špatně ti nebude
já mám nevolnosti, ale moc si stěžovat nechci, mohlo by být hůř kdybych zvracela, tak uvidíme co ještě přijde ![]()
@Lilithis Dekuju, jsi hodná ❤️ jako je to hnus.. Dneska od rana už tak 10× na záchodě 😂 🤦♀️ zkusila jsem si koupit taky ten Antimetil, tak jsem zvedava.
Jinak holky všem moc gratuluji, co tu jsou nové ❤️
Koukám, že některé z vas mají za sebou i IVF. Podařilo se na první pokus? Jestli nevadí, ze se takto ptám 😊
Ahoj holky, ráda se k vám přidám
U nás trochu neplánované, ale přesto velmi vítané
Dnes jsem 5+5 a na kontrolu jsem objednaná v pondělí, to budu 6+1, tak jste mě tu trochu navnadily, že už hodně z vás v tomto týdnu vidělo srdíčka.
Jinak TP mi dle menzesu vychází taky na 16.1., to je nás tu teda požehnaně
Jinak špatně mi zatím není, jen mám stále hrozný hlad. Kdy vám nevolnosti začaly? Je to mé první těhotenství, tak zatím ve spoustě věcí tápu ![]()
Pro mě je zatím nejhorší bolest prsou. Kolikrát mám pocit, že se z tý bolesti snad rozbrečím. ![]()
@Marta.Gr95 Ahooj, moc gratuluji ❤️ no vás tu na ten termín 16.1.teda je 😁 me tenkrát v prvním těhotenství zacaly nevolnosti nějak kolem 8tt, no teď me bylo špatně brzo a zvracet jsem začala přesně 5+6 😂, dnes jsem 6+4 a přijde mi to horší a horší 😂
@Lenny93 tak držím palce, aby pomohl!
Jinak nám se podařil hned první KET z prvního IVF, tak snad se fazol udrží
v mrazáku máme další 4 případné sourozence, ale ty snad uvidím až za pár let ![]()
@Marta.Gr95 Gratulačka!
Mě to na začátku taky začlo jen velikým hladem. Pak jsem si někde přečetla, že nevolnosti jsou vlastně dobrý příznak, tak jsem začla trochu panikařit, že mě nic není, a hned na druhý den mě bylo celej den jak po flámu (to bylo 5+4). Od tý doby někdy hůř, někdy líp, jeden den jsem byla úplně bez příznaků, ale zvracení ještě žádný (naštěstí). Mám kolem sebe ale 3 těhotné, a ani jedné z nich ze začátku špatně nebývalo, a to jsou teď těsně před porodem, takže třeba jsi jedna ze šťastných ![]()
@Lilithis píše:
@mesic09 věřím, že vše dobře dopadne! Gratuluju!Mě po IVF počítali klasicky od poslední menstruace, ale mě to tam haprovalo jen o pár dní, takže ten rozdíl není velikej. A nepočítá se to později spíš podle velikosti plodu? To by možná poradila nějaká zasloužená maminka
Vím, že jedna kamarádka měla dost opožděnou ovulaci, tak tam měla rozdíl mezi “oficiálním” početím a tím doopravdickým tak týden až dva, a vzhledem k tomu, že jí to nebavilo už všude vysvětlovat, tak prostě hlásila poslední menstruaci posunutou, aby to pasovalo na tu její ověřenou ovulaci.
Dekuju moc
Tak si nejak nepripoustim, ze by mohlo byt neco spatne. Podle posledni menstruace jsem 6+5, podle te ivf kalkulacky a data transferu 5+6 😁.Tak uvidime jak to nakonec bude. Stejne to bude podle velikosti plodu.Jen doufam, ze tam uz bude v pondeli na ultrazvuku neco videt😊.A ovulaci se nemuzu ridit, mela jsem ten mesic bez ovulace uplne.
@Lenny93 píše:
@Lilithis Dekuju, jsi hodná ❤️ jako je to hnus.. Dneska od rana už tak 10× na záchodě 😂 🤦♀️ zkusila jsem si koupit taky ten Antimetil, tak jsem zvedava.Jinak holky všem moc gratuluji, co tu jsou nové ❤️
Koukám, že některé z vas mají za sebou i IVF. Podařilo se na první pokus? Jestli nevadí, ze se takto ptám 😊
Ja jsem taky po ivf.Pri prvnim ivf 12 embryotransferu behem 3 let.Ted zmena CARu, 2.ivf a prvni pokus vysel. A jinak dekujeme, ja taky vsem samozrejme gratuluju
.A snad Ti nebude spatne dlouho. V jakem tydnu Ti zacalo byt spatne? Mne zatim jeste neni nic, jen mam vetsi prsa trochu bolava.Ale na nevolnosti je asi brzy a nekdo je ani nema.No uvidim jak to budu mit ja.
@Lenny93 píše:Ja jsem taky po ivf.Pri prvnim ivf 12 embryotransferu behem 3 let.Ted zmena CARu, 2.ivf a prvni pokus vysel.A jinak dekujeme,ja taky vsem samozrejme gratuluju
@Lilithis Dekuju, jsi hodná ❤️ jako je to hnus.. Dneska od rana už tak 10× na záchodě 😂 🤦♀️ zkusila jsem si koupit taky ten Antimetil, tak jsem zvedava.Jinak holky všem moc gratuluji, co tu jsou nové ❤️
@Marta.Gr95 píše:
Ahoj holky, ráda se k vám přidámU nás trochu neplánované, ale přesto velmi vítané
Dnes jsem 5+5 a na kontrolu jsem objednaná v pondělí, to budu 6+1, tak jste mě tu trochu navnadily, že už hodně z vás v tomto týdnu vidělo srdíčka.
Jinak TP mi dle menzesu vychází taky na 16.1., to je nás tu teda požehnaněJinak špatně mi zatím není, jen mám stále hrozný hlad. Kdy vám nevolnosti začaly? Je to mé první těhotenství, tak zatím ve spoustě věcí tápu
Pro mě je zatím nejhorší bolest prsou. Kolikrát mám pocit, že se z tý bolesti snad rozbrečím.
Gratuluju, ja jsem 5+6 dneska, ale podle ivf kalkulacky, mela jsem ivf.Tak buhvi jak je to doopravdy.Ale mame to jinak podobne.Taky mi zatim nic neni, jen prsa bolava a taky jdu v pondeli na ultrazvuk, to budu 6+2 ![]()
To je až komické, kolik nás tu je se stejným termínem
Jsem zvědavá jak moc se to rozhodí po screeningu. ![]()
Mně appka ukazuje 15.1.
jinak už je mi zase dobře po té ranní nevolnosti. Tak asi ok. Pořád teď hledám výmluvy proč s našima nejdu na pivo, chodili jsme každý pátek, a teď už po 2. Nejdu, navíc jsem nepila ani na zahradě
no mám takový pocit, že to brzo prokouknou
![]()
@DeniHop píše:
Mně appka ukazuje 15.1.jinak už je mi zase dobře po té ranní nevolnosti. Tak asi ok. Pořád teď hledám výmluvy proč s našima nejdu na pivo, chodili jsme každý pátek, a teď už po 2. Nejdu, navíc jsem nepila ani na zahradě
no mám takový pocit, že to brzo prokouknou
![]()
To je tezke skryvat, ja na teambuildingu mela vymluvu, ze mam detox alkoholovy
. Ale nasi to vedi, protoze vedi, ze jame byli na ivf a kdy byl presne embryotransfer, tak se ptali logicky jak to dopadlo
.
@mesic09 no právě
chtěli jsme jim to říct až 17.6. o víkendu, to snad budu 11tt. Ale mezi je víkendů, že si myslím, že mi dojdou výmluvy
navíc teď budou samé grilovačky a bude u mě divné, že si nedám pivo ![]()
@frauhofman to já naštěstí ještě nezvracela. Nějak to v práci přešlo. Ale doufám, že se to nerozjede, do toho července to prostě musím nějak doklepat, smlouva mi skončí v srpnu a pak už nenastoupim
pokud budou nevolnosti jen ráno, tak ok, ale mít je ve škole, tak to neoducim
![]()
@Katynka6 dnes 5+2. Ale byla bych ráda, kdyby to tak zůstalo ![]()