Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenny93 Tak asi jako všechny no… aby bylo a bilo srdíčko, aby to nebylo mimoděložní, aby bylo vše ok…
@Lenny93 já jdu zítra, budu teprv 5+5 ale minule tehu jsem měla celkem komplikace, tak chci ať se to podchyti zavcas.. A taky jsem po porodu měla krátké cykly, cca 25 dní, tak si říkám, že by už srdíčko i mohlo být vidět 🙏 ❤️
Já mám kontrolu přesně za týden (úterý). Budu 6+1, troufám si říct, že vím datum početí, tak by se to nemělo zase tolik lišit. Je to na manželovy narozeniny, tak trošku doufám, že už by se mohlo ukázat srdíčko, to by byl krásnej dárek
.
Holky, mám takový možná blbý dotaz, ale chodíte na ty první kontroly na lačno? Budou mi brát krev? Mám ji v 11.30 a na lačno mi asi vyskočí žaludek v současném stavu. Zapomněla jsem se sestřičky zeptat, když jsem tam volala a tento týden mají dovolenou ![]()
@Nicole.wal Já už mám po kontrole, zatím snad všechno v pohodě. Jen je teda těhotenství mladší (7+1), ačkoliv taky znám termín početí a mělo by být tak o týden starší 🤔. Každopádně termín mi takhle vychází na 1. ledna.
K tvé otázce: Nalačno jsem nešla, dělala mi jen ultrazvuk, nic víc. Příště (za tři týdny) mám přinést ranní moč, ale nalačno přijít taky nemám.
Když mne naposledy brali krev na HCG, tak bylo jedno, že jsem už snidala.
@frauhofman A srdíčko už bilo?
U mě zase těhotenství má včerejší kontrole vypadalo o týden větší a to jsem taky celkem jistá ovulaci.
Srdíčko bylo a snad i bilo
. Já byla v takovém stavu, že jsem čuměla do stropu, nechtěla jsem se dívat na doktorku, abych si z jejího výrazu nic nedomýšlela, a jen jsem čekala, až promluví. Řekla něco jako že je to hezky vidět, i srdíčko. Spadl mi takový kámen ze srdce, že na nic dalšího jsem se nezvládla zeptat. A pak mi teda na monitoru popisovala, kde že to škvrně je, ale já neměla brýle na dálku, tak jsem prd viděla 😃.
@Nicole.wal dr by ti měla říct kdy máš přijít nalačno, mě minule tehu říkala nalacno nějak k kolem 9tt a brala mi krev na nějaké vyšetření.. Jinak ranní moč jsem vždy nosila na každou kontrolu, beru i teď v 5+5
@ruzulka To už určitě taky uvidíš ❤️ 😊
@Anonymní píše:
@Lenny93 Tak to je dobrá zpráva. Já jdu na kontrolu 6+2, tak jsem zvědavá, jestli už bude vidět
Taky moc dekuju a držím pěsti, aby srdíčko uz taky bylo vidět 🙏
Holky, já dnes 5+1 a po první kontrole, doktorka akorát potvrdila, že je v děloze a vše v pořádku, velikost odpovídá týdnu. Byl vidět akorát váček, nic víc. Na kontrolu jdu příští pátek, to budu 6+4, myslíte že už bude vidět srdíčko? Řekla jsem jí o bolestech a křečích v břiše, prý od těhotenství to není
celkem se bojím ale hrozně se těším na zem příští týden ![]()
@TerkaTA Tak to tě úplně chápu 😔 u me se to taky střídalo a bude střídat dal.. Jsou dny, kdy člověk myslí pozitivně a pak dny, kdy si říká, že se určitě něco pokazí.. To je normální. Ale neboj se, vse bude určitě v pořádku 🙏 ❤️
@Verča22938 Dej vědět, jak jsi dopadla. Budu na tebe myslet 😊 😘
@Nicole.wal Jeee tak to budeš přesně jako ja dnes 😊 jinak me když sestra objednavala, tak mi rikala, abych radši přišla nalačno. A jelikož dneska bylo vidět i srdicko, takže vlastně vše v pořádku, tak mi rovnou vzali krev.. 4 ampule 😁
@frauhofman Moc gratuluji, ze je vse v pořádku 😍 ❤️ on se ten termín ještě určitě posune nebo upravi pri dalších utz nebo pak na velkém screeningu 😊
Ahoj holky, od rána mě bolí hlava, ale nebylo to nic extrémního. Bohužel jsem musela celý den pracovat na počítači a teď už je to na můj vkus masakr. Bohužel doma nemám obyčejný paralen. Jen Ibolex, panadol rapid a paralen grip. Riskli byste něco z toho?
Začínám být silně zoufalá a přemýšlím jestli nemám zkusit sousedku z baráku přes silnici, která minulý týden porodila. Ta by ho možná mohla mít. Není to moc otravné?
@ruzulka Když ja úplně nevím, co z toho se v těhotenství může a co ne. Jako obyčejný Paralen jo a pokud si taky nejsi jista, za zeptáni nic nedas. Ja bych sousedku zkusila a poprosila 😊
Ahoj holky, já mám TP 7.1., je to moje úplně první těhotenství, dnes jsem byla na kontrole - srdíčko krásně bije😊 ❤️. Únava mi dává celkem zabrat, je to vždycky takový nával z ničeho nic.. a ten hlad???😀 máte to taky? sním na co přijdu..
@anonym916 píše:
Ahoj holky, já mám TP 7.1., je to moje úplně první těhotenství, dnes jsem byla na kontrole - srdíčko krásně bije😊 ❤️. Únava mi dává celkem zabrat, je to vždycky takový nával z ničeho nic.. a ten hlad???😀 máte to taky? sním na co přijdu..
Supeeer, gratuluju!
Já mám hlavně šílenou žízeň, máte to taky?