Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky tak ja uz budu psát normálně, nee jako anonym, vsak je to jedno 😁 ja jsem ten anonym, který má termín 8.1. 😊 Jinak me poslední dny bývá hodně nevolno 🤮 přijde to vždy ráno a pak třeba ještě 2× během dne. Absolutně nemám na nic chuť.. No, nejvíc chuť mám na samy prasarny - třeba hranolky, burger, kebab.. 😂 😂 Zatím jsem ještě nezvracela, tak jsem zvedava. Dnes jsem 5+4 a u dcery jsem asi od 8 tt zvracela 5 měsíců snad 100× denne 😂 🤦♀️ trápí me ale spineni.. Zavádím si Gynprodyl (už od ovulace) a skoro každý rano mam hnědé špinění. 2× jsem mela i růžový hlen.. Tak jsem zvedava.
Ahoj, tak já dnes volala doktorce. Prvně mě chtěla objednat na 23., Pak se zeptala zda mě nebolí břicho nebo nekrvacim, tak jsem řekla že mě v břiše a píchá a občas mě v noci vzbudí taková křeč v břiše. Tak mi řekla ať přijdu už teď v úterý, tj. 16., To budu teprve 5+1, předpokládám že ještě nic neuvidí co? Že by mě chtěla vidět tak brzo kvůli těm bolestem břicha? Já myslela že je to normální ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já dnes volala doktorce. Prvně mě chtěla objednat na 23., Pak se zeptala zda mě nebolí břicho nebo nekrvacim, tak jsem řekla že mě v břiše a píchá a občas mě v noci vzbudí taková křeč v břiše. Tak mi řekla ať přijdu už teď v úterý, tj. 16., To budu teprve 5+1, předpokládám že ještě nic neuvidí co? Že by mě chtěla vidět tak brzo kvůli těm bolestem břicha? Já myslela že je to normální
Ahoj, taky jdu teď v úterý a budu 6+1. Hele u tebe určitě uvidí alespoň dutinku. Takže uvidí to, že je vše tam, kde má být 😊 jako bolesti normální jsou.. Mě se to taky střídá - někdy menstruacni bolesti, někdy takový píchání, tlaky..
@Lenny93 Taky mám jakoby menstruační bolesti, a když jsem to říkala známé, která je gynekoložka, tak se mě na to taky víc vyptávala. Ono každý má jinou toleranci bolesti a ne každý dokáže tu bolest správně popsat, takže podle mě se doktorka tímhle jistí, aby náhodou něco nezanedbala.
Of topic: doktorka na chirurgii mi přehlédla zlomeninu zápěstí, a když jí po několika týdnech objevila, tak mi vyčítala, že jsem jí dostatečně neříkala, že mě to bolí opravdu hodně. No, říkala jsem jí to a ona to pokaždé bagatelizovala
. Takže je fajn, když jsou doktoři pečliví a radši udělají nějaké vyšetření navíc.
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já dnes volala doktorce. Prvně mě chtěla objednat na 23., Pak se zeptala zda mě nebolí břicho nebo nekrvacim, tak jsem řekla že mě v břiše a píchá a občas mě v noci vzbudí taková křeč v břiše. Tak mi řekla ať přijdu už teď v úterý, tj. 16., To budu teprve 5+1, předpokládám že ještě nic neuvidí co? Že by mě chtěla vidět tak brzo kvůli těm bolestem břicha? Já myslela že je to normální
Určitě se chce ujistit, zda je miminko v děloze, aby to náhodou nebylo mimoděložní. To se pak bolesti stupňují a je lepší to vědět dřív než později. Ale určitá bolest je normální, neznamená to, že je něco určitě špatně. Je dobře, že tě chce doktorka zkontrolovat.
Tak mě teda bolí břicho docela dost. V noci jsem zakašlala a pěkně mě píchlo na pravé straně.
Jen já mám s doktorkou trochu problém, ordinuje jen úterý a čtvrtek, takže se tam teď ani nedovolám a navíc je teď na rok na mateřské a drží ordinaci za ní dva kolegové co se po týdnu střídají. U obou jsem byla skrz minulé nepodařené těhotenství a první doktor mi byl silně nesympatický a k němu určitě chodit nechci. Druhá byla doktorka, ta byla super i docela empatická, ale musím zjistit kdy tam vůbec bude a podle toho se objednám…
Já mám zatím jen lehkou kocovinku (jsem 6+1), ale nezvracím, takže jsem spokojená. V minulém těhotenství jsem zvracela od osmého týdne a upřímně doufám, že mě znovu toto několikaměsíční peklo nepotká. I když jsem napůl připravená, že ano.
K doktorovi se chystám příští pátek, to budu 7+1.
@frauhofman tak s tím zápěstím je to teda taky něco 🤦♀️ ale jak rikas, on každý ty bolesti vnímá jinak.. Ja teda normálně pri MS jsem si musela brát vždy prášky na bolest, u me ty první 2 dny byly vždy hrozny.. Ted je ta bolest samozřejmě menší, tak si říkám, že snad ok. Jen to spineni me trápí.. V prvním těhotenství jsem to nezažila
@ruzulka s doktorama je to taky občas na nic ze.. Tak at narazis na fajn a pečliveho 😊
@Jana1111jana mám to stejně se zvracením a taky jsem zvedava, co a jak 😁
@Lenny93 já teď taky trošku špiním, tak jen doufám že to bude v pohodě. Minule jsem taky špinila a dostala jsem ascorutin a utrogestan a stejně to nepomohlo.
Přemýšlím jestli si ten ascorutin nemám vzít, tenkrát mi to špinění úplně přestalo.
@ruzulka je blbé, že nejsi na 100% s lékařem spokojená, já naštěstí stihla loni změnit lékaře a musím říct, že zatím super. Přístup doktorky se nedá srovnat a je to pobočka větší ordinace z Ostravy a doktoři se tam střídají, tak klasicky chodím k jedné doktorce, ale ted mě třeba podle potřeby objednala k jinému doktorovi. Takže každý den je tam někdo, ale pokaždé někdo jiný. Plus velké zázemí je v Ostravě, cca 20 km od té mojí ordinace.
Holky, uvažovaly jste už s manžely/partnery zda si necháte prozradit pohlaví? My jsme s manželem rozhodnuti, že to vědět nechceme a necháme se překvapit.
Výbavička bude v neutrálních barvách, nejsme zastánci toho, že holka musí mít vše růžové a kluk modré. Je mnoho neutrálních barev.
@Katynka6
My to určitě vědět chceme, já bych to vůbec nevydržela nevědět. Mě bude určitě ubíjet i ta doba, než to vůbec bude moct doktorka zjistit ![]()
Možná je to daný tím, že máme preferenci a já i manžel bychom si přáli holčičku. Samozřejmě zdravé miminko je nadevšechna přání o pohlaví, ale někde ve skrytu duše bych si tu holčičku prostě přála.
Co se ale týče výbavy, tak to určitě půjdeme taky tou neutrální cestou. Trička s bagrama nebo naopak s panenkama mě nikdo kupovat nedonutí, alespoň ne do doby, než si o ně prcek sám řekne ![]()
Ahoj holky, mně vychází termín taky na 16.1.😂 Teď jsem 4tt+3. Potvrzeno testem z krve. Pořád tomu nějak nemůžu věřit. Snažili jsme se přes rok a najednou je to tady😁
Jaký máte příznaky? Mě už skoro týden trošku bolí prsa. Poslední tři dny mám občas tlaky v břiše, jsem nafouklá a hlavně po jídle cítím všemožné tlaky v podbřišku. Snad to nebude mimoděložní, ultrazvuk mám až 30.5. Je to moje premiéra, takže o tom neustále přemýšlím 😄