TP leden 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12374
12.5.23 07:21

Holky tak ja uz budu psát normálně, nee jako anonym, vsak je to jedno 😁 ja jsem ten anonym, který má termín 8.1. 😊 Jinak me poslední dny bývá hodně nevolno 🤮 přijde to vždy ráno a pak třeba ještě 2× během dne. Absolutně nemám na nic chuť.. No, nejvíc chuť mám na samy prasarny - třeba hranolky, burger, kebab.. 😂 😂 Zatím jsem ještě nezvracela, tak jsem zvedava. Dnes jsem 5+4 a u dcery jsem asi od 8 tt zvracela 5 měsíců snad 100× denne 😂 🤦‍♀️ trápí me ale spineni.. Zavádím si Gynprodyl (už od ovulace) a skoro každý rano mam hnědé špinění. 2× jsem mela i růžový hlen.. Tak jsem zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 09:55

Ahoj, tak já dnes volala doktorce. Prvně mě chtěla objednat na 23., Pak se zeptala zda mě nebolí břicho nebo nekrvacim, tak jsem řekla že mě v břiše a píchá a občas mě v noci vzbudí taková křeč v břiše. Tak mi řekla ať přijdu už teď v úterý, tj. 16., To budu teprve 5+1, předpokládám že ještě nic neuvidí co? Že by mě chtěla vidět tak brzo kvůli těm bolestem břicha? Já myslela že je to normální :think:

• Citovat
  • Upravit
12374
12.5.23 10:13
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já dnes volala doktorce. Prvně mě chtěla objednat na 23., Pak se zeptala zda mě nebolí břicho nebo nekrvacim, tak jsem řekla že mě v břiše a píchá a občas mě v noci vzbudí taková křeč v břiše. Tak mi řekla ať přijdu už teď v úterý, tj. 16., To budu teprve 5+1, předpokládám že ještě nic neuvidí co? Že by mě chtěla vidět tak brzo kvůli těm bolestem břicha? Já myslela že je to normální :think:

Ahoj, taky jdu teď v úterý a budu 6+1. Hele u tebe určitě uvidí alespoň dutinku. Takže uvidí to, že je vše tam, kde má být 😊 jako bolesti normální jsou.. Mě se to taky střídá - někdy menstruacni bolesti, někdy takový píchání, tlaky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
12.5.23 10:36

@Lenny93 Taky mám jakoby menstruační bolesti, a když jsem to říkala známé, která je gynekoložka, tak se mě na to taky víc vyptávala. Ono každý má jinou toleranci bolesti a ne každý dokáže tu bolest správně popsat, takže podle mě se doktorka tímhle jistí, aby náhodou něco nezanedbala.
Of topic: doktorka na chirurgii mi přehlédla zlomeninu zápěstí, a když jí po několika týdnech objevila, tak mi vyčítala, že jsem jí dostatečně neříkala, že mě to bolí opravdu hodně. No, říkala jsem jí to a ona to pokaždé bagatelizovala :zed:. Takže je fajn, když jsou doktoři pečliví a radši udělají nějaké vyšetření navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
12.5.23 10:45
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já dnes volala doktorce. Prvně mě chtěla objednat na 23., Pak se zeptala zda mě nebolí břicho nebo nekrvacim, tak jsem řekla že mě v břiše a píchá a občas mě v noci vzbudí taková křeč v břiše. Tak mi řekla ať přijdu už teď v úterý, tj. 16., To budu teprve 5+1, předpokládám že ještě nic neuvidí co? Že by mě chtěla vidět tak brzo kvůli těm bolestem břicha? Já myslela že je to normální :think:

Určitě se chce ujistit, zda je miminko v děloze, aby to náhodou nebylo mimoděložní. To se pak bolesti stupňují a je lepší to vědět dřív než později. Ale určitá bolest je normální, neznamená to, že je něco určitě špatně. Je dobře, že tě chce doktorka zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
12.5.23 10:52

Tak mě teda bolí břicho docela dost. V noci jsem zakašlala a pěkně mě píchlo na pravé straně. :? Jen já mám s doktorkou trochu problém, ordinuje jen úterý a čtvrtek, takže se tam teď ani nedovolám a navíc je teď na rok na mateřské a drží ordinaci za ní dva kolegové co se po týdnu střídají. U obou jsem byla skrz minulé nepodařené těhotenství a první doktor mi byl silně nesympatický a k němu určitě chodit nechci. Druhá byla doktorka, ta byla super i docela empatická, ale musím zjistit kdy tam vůbec bude a podle toho se objednám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.23 10:55

Já mám zatím jen lehkou kocovinku (jsem 6+1), ale nezvracím, takže jsem spokojená. V minulém těhotenství jsem zvracela od osmého týdne a upřímně doufám, že mě znovu toto několikaměsíční peklo nepotká. I když jsem napůl připravená, že ano.
K doktorovi se chystám příští pátek, to budu 7+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12374
12.5.23 11:03

@frauhofman tak s tím zápěstím je to teda taky něco 🤦‍♀️ ale jak rikas, on každý ty bolesti vnímá jinak.. Ja teda normálně pri MS jsem si musela brát vždy prášky na bolest, u me ty první 2 dny byly vždy hrozny.. Ted je ta bolest samozřejmě menší, tak si říkám, že snad ok. Jen to spineni me trápí.. V prvním těhotenství jsem to nezažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12374
12.5.23 11:07

@ruzulka s doktorama je to taky občas na nic ze.. Tak at narazis na fajn a pečliveho 😊

@Jana1111jana mám to stejně se zvracením a taky jsem zvedava, co a jak 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
12.5.23 11:34

@Lenny93 já teď taky trošku špiním, tak jen doufám že to bude v pohodě. Minule jsem taky špinila a dostala jsem ascorutin a utrogestan a stejně to nepomohlo.
Přemýšlím jestli si ten ascorutin nemám vzít, tenkrát mi to špinění úplně přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
12.5.23 11:56

@ruzulka je blbé, že nejsi na 100% s lékařem spokojená, já naštěstí stihla loni změnit lékaře a musím říct, že zatím super. Přístup doktorky se nedá srovnat a je to pobočka větší ordinace z Ostravy a doktoři se tam střídají, tak klasicky chodím k jedné doktorce, ale ted mě třeba podle potřeby objednala k jinému doktorovi. Takže každý den je tam někdo, ale pokaždé někdo jiný. Plus velké zázemí je v Ostravě, cca 20 km od té mojí ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
12.5.23 12:21

Holky, uvažovaly jste už s manžely/partnery zda si necháte prozradit pohlaví? My jsme s manželem rozhodnuti, že to vědět nechceme a necháme se překvapit. :) Výbavička bude v neutrálních barvách, nejsme zastánci toho, že holka musí mít vše růžové a kluk modré. Je mnoho neutrálních barev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.23 12:41

@Katynka6
My to určitě vědět chceme, já bych to vůbec nevydržela nevědět. Mě bude určitě ubíjet i ta doba, než to vůbec bude moct doktorka zjistit :D
Možná je to daný tím, že máme preferenci a já i manžel bychom si přáli holčičku. Samozřejmě zdravé miminko je nadevšechna přání o pohlaví, ale někde ve skrytu duše bych si tu holčičku prostě přála.
Co se ale týče výbavy, tak to určitě půjdeme taky tou neutrální cestou. Trička s bagrama nebo naopak s panenkama mě nikdo kupovat nedonutí, alespoň ne do doby, než si o ně prcek sám řekne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.5.23 12:53

Termín 16.1.2024

Ahoj holky, mně vychází termín taky na 16.1.😂 Teď jsem 4tt+3. Potvrzeno testem z krve. Pořád tomu nějak nemůžu věřit. Snažili jsme se přes rok a najednou je to tady😁
Jaký máte příznaky? Mě už skoro týden trošku bolí prsa. Poslední tři dny mám občas tlaky v břiše, jsem nafouklá a hlavně po jídle cítím všemožné tlaky v podbřišku. Snad to nebude mimoděložní, ultrazvuk mám až 30.5. Je to moje premiéra, takže o tom neustále přemýšlím 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
12.5.23 13:33

Příspěvek upraven 31.12.23 v 02:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie