Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Julieza Jako jo no, ale když to čtu u holek z TP prosinec, jak řeší, jestli mají dostatečně vysoké HCG, jestli je v tomhle týdnu v pohodě mít jen dutinku atd., tak jsem ráda, že mě doktorka objednala až za ty tři týdny, že nad těmahle věcma nepřemýšlím. Úplně stačí, že přemýšlím nad projevy svého těla, jestli je něco dobrý nebo špatný znamení 🙈. Ale to může mít každý jinak.
Ahoj holky, ráda se k vám přidám. Dneska jsem 5+0 a na kontrolu jsem objednaná 22.5 a to budu 6+4. Sestřička mi říkala, že se klasicky objednává na 14 den od vynechání, což u mě vycházelo na pátek, tak kontrolu dala na pondělí aby vše bylo lépe vidět. Termín porodu mi vychází na 11. ledna ![]()
Tak já se taky přidám, zatím anonymně, zatím to víme jen my s přítelem a rodiče😊
Dnes jsem 4+2 a doktorka mě na první kontrolu objednala na 18.5. to bych měla být teda 5+2, tak jsem zvědavá jestli něco uvidíme nebo ne😁
Jinak podle poslední ms, mám termín 16.1.2024❤️
Ahoj, já se také přidávám velice opatrně, spíše proto, abych mohla číst pocity ostatních v podobném stádiu, dnes podle MS 4+3 TT. Vynechání ms od víkendu. Zítra budu volat doktorce. Je to mé první těhotenství a velice se bojím, aby vše dopadloe dobře. Máte taky někdo křeče v břiše a píchání, mě to až v noci budí ![]()
Anonym 1: To jste to brzo oznámili rodičům, my to chceme tajit až do výsledků prvního screeningu, tak snad se nám to povede
Blbé je, že mě čekají mé narozeniny, tak vymýšlíme únikové cesty kde se dá
Jedna velká oslava narozenin se zrušila a druhá bude u nás doma a to mám vymyšlené, že si koupím nealko šampus a pro ostatní holky normální, a nepoznají, že nepiju
Příští pátek máme oslavu v práci (slavím já a dva kolegové), a z většiny akcí se vezu domů autem, máme blbý dojezd MHD, tak tady by to taky mohlo klapnout bez povšimnutí, akorát musím vymyslet proč pro mě nemůže přijet manžel. Akorát na konci května jedu na cvičící víkend a jede i kolegyně a tam to budu muset více promyslet, proč si nedám ani skleničku vína.
Anonym 2: já měla akorát takové lehké křeče v době, kdy měla být MS, prý je bolest podbříšku v začátku normální, teď už mám pouze nafouklé břicho, tak nosím do práce jenom šaty aby to nešlo poznat
@Katynka6 Možná nepití alkoholu bude to poslední, co budeš vysvětlovat
. Pokud to beru podle sebe, tak pro mě by byl cvičící víkend totální utopie, jelikož jsem tak unavená, že jsme od zjištění mého těhotenství nebyli ani na blbém výletě. Můj rekord byl 17 tisíc kroků v pondělí, naivně jsem si myslela, že mě ta největší únava přešla. V úterý mi bylo hůř a ve středu mě sejmula taková únava, že jsem skoro celý den proležela. K tomu proběhla moje první celodenní nevolnost. Dneska je to zase lepší, ale moc si od toho neslibuju, je to zrádné. Takže pro mě je teď pasé jakékoliv plánování
.
@frauhofman Každá jsme jiná, a já jsem v normálním životě taková robomyš dle manžela, tak chci samozřejmě dbát na své tělo, ale taky se nezbláznit, takže každý den jdu se psem na dlouhou procházku, minimálně jednou týdně cvičím (minimálně bych ráda chodila do léta, pak je pauza a od září uvidím zda budu pokračovat a nebo toho na chvíli nechám) a ráda jezdím na hory, takže včera jsem byla po práci na túře
. Doufám, že mi to vydrží co nejdéle a nebude nutné nějaké opatření. Ale je naprosto normální, že jiná žena je unavená a dává přednost odpočinku, když to tělo vyžaduje ![]()
@Katynka6 Taky chceme tajit minimálně do prvního screeningu. Snad se stihne před pětidenním pobytem s manželovými rodiči na chatě, protože to bych fakt asi neutajila.
![]()
@Katynka6 Já ze své zkušenosti z prvního těhotenství můžu říct, že je super, že se snažíš být aktivní. Fyzická kondice se bude hodit u porodu a i po něm, při péči o mimčo.
V prvním těhotenství jsem ještě v osmým měsíci lítala po Beskydech a teď s dcerou mě taky relax nečeká, i když nutno říct, že po dovolené minulej týden, kde jsme vlastně šest dní za sebou byli na celodenním výletě, bych nějakej ten relax i brala.
Ale aspoň člověk moc nenabere a po porodu je brzo na své váze. ![]()
@Katynka6 No já jsem chtěla taky, ale moje mamka to nějak vycítila a přímo se na to zeptala, tak jsem nechtěla lhát a když to věděli naši, tak se to řeklo i přítelovo rodičům, aby se pak nehádali😅 🤦🏻♀️
@Katynka6 Tak já jsem v normální netěhotné kondici taky aktivní a ráda bych byla aktivní i jako těhotná, ale bohužel na to nemám energii. Pokud ty jí máš, tak ti samozřejmě přeju, ať jí máš i nadále. Já doufám, že se ke mně energie brzy vrátí. Ale chtěla jsem tím říct, že na začátku těhotenství prostě nevíš, co přijde a jestli budeš schopná dělat to, co dosud. A právě když tak čtu zkušenosti ostatních v termínu prosinec, tak mi přijde, že tam převládá počet těch, které spíš přežívají, než aby měly stejný režim jako před těhotenstvím.
Ahoj, já se taky přidávám. Je vtipné kolik z nás tu má zatím termín 16.1.
U mě je toto druhé těhotenství, první skončilo ZT a následně potratem v únoru. Vůbec se proto nemůžu rozhodnout, jestli už doktorce zavolat nebo ještě počkat. Na jednu stranu chci vědět jak na tom jsem abych si nedělala případně velké naděje a na druhou stranu chci počkat, aby už kdyžtak bylo něco vidět.
![]()
Máte už některá nevolnosti? Mně zatím není úplně příšerně, ale blbě mi prostě je. Škrundá mi v břiše, všude mě píchá a v noci mám pocit, že mám obsah žaludku snad až v krku a k tomu ta hnusná pachuť v puse… Je to prostě krása ![]()
@ruzulka mě tedy vychází termín 17.1 ale jinak jsme na tom stejně. Také druhé těhotenství, první skončilo jako u tebe jen o měsíc později. Já jsem naštěstí dnes objednaná na gyndu na preventivní prohlídku, je mi jasné že je brzo aby teď na ultrazvuku něco viděla, ale taky bych to chtěla mít už potvrzeno
nevolnosti nemám, ale pobolívá mě břicho v průběhu dne ale nic hrozného, jinak jsem dost unavená. ![]()
@ruzulka mě to taky vychází na 16.1.
doktorovi chci volat v pondělí a počítám že mi objedná tak koncem měsíce
jinak mě špatně taky úplně není jen se mi motá hlava a a mám pořád hlad a když se najim je mi líp ![]()
@Julieza @Simčule88 to je hezké, tady bude tolik miminek okolo půlky ledna ![]()