Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@frauhofman My jsme dceři (18 měsíců) taky nenechali píchnout uši. Až si řekne sama, zajdeme k profesionálnímu piercerovi. A musím říct, že kupodivu na to nebylo ani moc keců od okolí, narozdíl od jiných věcí. ![]()
@Katynka6
Já bych chtěla překvapení, manžel to chce vědět, tak uvidíme. U mě je to asi tím, že je mi to tentokrát úplně jedno. V prvním těhotenství jsem si ve skrytu duše přála chlapečka, na prvním screeningu řekli, že to bude kluk, potom na druhém to změnili na holčičku a já jsem tu změnu trošku špatně nesla. Asi i vlivem hormonů. Teď to mám tak, že vím, že mít holčičku je úplně naprosto boží a druhá by byla super a kdyby to byl kluk, tak to zase bude páreček, taky super, takže je mi to fakt jedno, asi proto nemám potřebu to vědět. Manžel to vědět chce a porad říká, že umí jen holky, ale myslím, že ve skrytu duše by si toho kluka přál. ![]()
Ahoj holky, taky se k vám snad zdárně mohu přidat doufám 🙏 první vymodlena dcera z IVF, po porodu mi normálně naběhl pravidelný cyklus a květnová MS jaksi nedorazila 🙈 😁 neskutečný zázrak ❤️ dcera má teda 9 měsíců, takže to bude docela nářez, ale i tak máme s manželem radost 🙏 dnes jsem 5+0 a na kontrolu jdu ve středu 5+5, s dcerou už bylo vidět srdíčko, tak doufám, že by mohlo být taky 🙏 termín mi zatím vychází na 11.1.2024
Ahoj, přidávám se k vám. Jsem dneska 4+5. Doma máme jedno batole. Na kontrolu jdu už v pondělí, protože jsem po dvou potratech, tak doufám, že do třetice to klapne ![]()
Ahoj Holky, potřebovala bych radu. Jsem teď podruhé těhotná asi 4+5 tt. u doktora jsem zatím nebyla. Je to druhé těhotenství, první bohužel nedopadlo. Snažím se na sebe dávat co nejvíc pozor a zrovna jako na potvoru mi dnes při vytírání upadlo ucho u kbelíku a já nějak zazmatkovala, uklouzla a spadla na ten kbelík. Naštěstí na bok a zadek, ale budu tam mít pěknou modřinu. Mám se bát? Myslíte, že se mohlo něco stát?
@ruzulka Ahojky, myslím, že se nestalo vůbec nic. Miminko má v tomhle týdnu asi tak milimetr a je uvnitř dobře chráněné.
Snaž se míň stresovat, to je podle mě nejdůležitější.
Já jsem například na začátku prvního těhotenství jen ležela v podstatě od začátku a stejně jsem potratila a na začátku druhého těhotenství jsme rekonstruovali obývák, tahal se nábytek, malovalo, do toho jsem dělala dvanáctky v práci a mám z toho těhotenství zdravou dceru. Takže si myslím, že pokud je vše ok a mimčo je zdravý, tak se prostě udrží.
![]()
@ruzulka Určitě to bude v pořádku. Zastávam názor, že pokud se mincí má udržet, tak se udrží.
Holky, tak dneska jsem 5+3 a zacaly mi silene padat vlasy
.. vim, ze je to normalni, ze to jsou hormony, ale je to silene. Chtela jsem jit v cervnu barvit vlasy, ale asi je namahat nebudu a zajdu jenom na nejakou kuru a ostrihat, s takovou budu za chvili plesata ![]()
@Katynka6 To mě mrzí 😥. Mně se naštěstí jen začaly hrozně mastit.
@ruzulka určitě to nic nebude, neboj se 😊 přesně jak píšou holky.
@Katynka6 chudáku 😔 třeba se to ještě upraví. Ono na začátku rychle roste hcg, pak dosáhne vrcholu a je to pak lepší a lepší.. Takže je možný, že to padání přestane po nějakým týdnu 🙏
Ja zítra budu 6+0 a začnu 7tt. V úterý me čeká kontrola, tak jsem zvedava a modlím se, at je vše v pořádku. Kezby šlo už vidět srdíčko…
Potřebuju se hlavně zeptat na spineni co mam - hlavně po zavádění Gynprodylu a trošku mě trápí žlutý vytok. Nic mě ale neboli, nepálí, nesvedi.. Nemáte to taky některá?
Čaute děvčata, taky se přidavám, termín cca 7.1. Kromě takovýho toho pobolívání, který doufám, že je normální, tak musím tak co hodinu něco malýho zdlábnout, aby mě nebylo špatně. Tak jsem zvědavá, jestli to tak půjde dál ![]()
Jinak pěknej den matek, i když jsme teprv čekatelky některé ![]()
Ahojky
přidávám se. Po 2,5 letech konečně
snad vše dobře dopadne. Držím všem palečky
ve středu jdu k dr. tak jsem zvědavá co uvidí
![]()
Se k vám anonymně přidám
(zatím nechci, aby se to vědělo). Termín mi zatím vychází na 4.1.2024.
K.