Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
🧮Kalkulačka termínu porodu podle týdne těhotenství
Přečtěte si článek: 8. týden těhotenství: Jak zvládnout nevolnosti
@ZoePrime tak taky jsem docela při těle, hubená rozhodně nejsem, ale právě to kulaté břicho mi připadá viditelné, ještě si tedy nikdo nevšiml ale mě připadá obří 😄
Cukrovku tedy nezávidím, test na to mi budou dělat až teď v úterý a pak samozřejmě později ten hnus na těhotenskou cukrovku 🤨 na to se netěším.
Ale zhubnout v těhu 2 kg je fajn🙂
Já jsem už po prvním screeningu naštěstí vše dopadlo v naprostém pořádku a na 80% budeme mít kluka
a termín mi posunuli zatím na 8.1. jinak co se týká váhy před otěhotněním jsem měla nějaké to kilčo navíc( na 171 cm, 76 kg ale také mám hodně svalů dělám v zemědělství). I tak už na mě začíná okolí poznávat těhotenství a to ne jen podle trochu vypouklého břicha, ale hlavně kvůli prsům. Musela jsem si koupit už o číslo+ větší obvod. Jsem momentálně 14+0 a za celou dobu jsem přibrala 1,7 kg. Všem které teď budete podstupovat ten screening, přeji hodně štěstíčka 🍀 ![]()
@ZoePrime @MichaelaVr
Holky, také nepatřím mezi nejhubenější a myslela jsem si, že o to méně to bude vidět
, když jsem krev a mliko a + trochu sádla k tomu. Ale vzhledem k tomu, že od transferu beru progesteron a do teď jsem si píchala i injekce, měla jsem hodně nízkou hladinu
, tak jsem si připadala ještě i opuchlá jak ropucha… To se teda trochu zlepšilo, lehce jsem odfouklá, ale břicho vylezlo ještě víc
… takže takové to, raději do 12/13tt nikomu neřekneme, se stalo celkem bojovkou. Já jsem probrala šatník a nosím teď hodně šaty, které mají buď staženi, nebo překřížení pod prsa a pak jsou volné, to ještě jde. Ale chladnější dny si vzít legíny a tílko, tak jsem stejně jasná…
S malou jsem neměla takové bříško snad ani v 5.měsíci
. No ale slyšela jsem od dost kamarádek, že s druhým těhotenstvím to na nich bylo vidět téměř hned, asi jak je to už “roztáhlé” z prvního.
Já jsem od otěhotnění nebyla za rodinou na Moravě, jedeme tam až po screeningu, a myslím si, že nebudu muset říct ani slovo
.
@Lucinta Tak to já už jsem hodně za krev a mlíko. Jsem vyloženě obézní. A stejně ten břuch už má prostě jiný tvar. Předtím to byl obří špek a teď je to zakulacený obří špek. 🤦♀️
Já se za sebe nestydím, ale začíná mi vadit že kvůli cukrovce teď hubnu ale mám pocit že jsem čím dál větší 😂
@Daniela1994
Moc gratuluji ke screeningu, to je velký milník a úleva a samozřejmě i k chlapečkovi, tedy zatím na 80% 😇.
Mě čeká screening 23., tak už začínám být mírně nervózní, aby skutečně bylo vše v pořádku 🙏🏼 🍀 ❤️. Je to doslova vymodlené děťátko, i holčička byla, o to vic jsem jak na trni
. Já jsem v 11.tt, prsa teda zatím stačí podprsenka kterou mám, ale to, že jsem předtím zhubla asi 10kg, tak v ni bylo trochu místa, teď už je zase “naditá”, toho se celkem obávám, protože s holčičkou jsem z košíčků C skončila na E, když jsem kojila, teď mám něco mezi C/D… Bříško mám vidět od začátku, i když hubená nejsem a myslela jsem si, že tím se to schová
.
Já jsem paradoxně teď -2kg, ale to že jsem mohla přestat píchat Prolutex a asi se stáhla pryč voda, byla jsem dost opuchlá
. Ale ono to pak určitě začne naskakovat…
@ZoePrime
Ja Ti naprosto rozumím, taky se za sebe nestydím, vím, že moje tělo muselo zvládnout 4IVF, 9 transferů a odnosit a porodit holčičku a kojit a teď to to moje tělo čeká podruhé, alespoň pevně doufám a věřím…🙏🏼 🍀 ❤️
Tak na sebe musíme být hodné a pyšné… Navíc nikde není psáno, že teď jsme kulaté a že takové budeme třeba i za 2-3 roky, až se dá tělo do pořádku…
Manželovi se líbí plné tvary, resp. si mě už našel prsatou a prd*elatou, holka z Moravy no
. I když jsem celý život od malinka sportovala, měla jsem v dospělosti prsa a kulatý zadek, ale co mě od porodu trápí bylo břicho…
rodila jsem císařem a byly komplikace, takže nemám žádnou malou jizvičku, ale 25cm šlic a převis, špek, jsem aktivní, cvičim, hodně jsem vždy nachodila i naběhala teď jsem samozřejmě od transferu “v klidu”, ale to břicho se mi nedařilo řešit ani fyzio cviky na diastazu, jako ano, lehce se to zlepšilo, ale žádný zázrak… A teď to je jako bych s tím 4 roky nic nedělala
. Je to na mě znát, pokud nevolím volné šaty… Ale tak co, jsme těhotné, tak to prostě asi bude znát
.
@Lucinta @Daniela1994 @MichaelaVr
Holky a taky už teď chodíte v noci pořád čůrat, já jsem jak koroptev ale netuším jestli kvůli těhotenství a nebo jestli to dělá ta cukrovka. ![]()
@ZoePrime
Já chodím čurat taky xy x za den a xkrat za noc, ale je fakt, že i dost piju…
Ale v tom prvním trimestru to dělají hlavně ty hormony a děloha je nízko, pak se to trochu uklidní, zvedne se děloha… No a pak ke konci už to zase dole tlačí, tak se to holt vrátí… ![]()
@Lucinta já jsem to s prvním démonem nezažila. 😁 Tlačil až na konci svýma vidlema do mocaku. Ze začátku to byl spíš blinkaci démon. 😂 Tak mě to právě celkem zarazilo že večer běhám 1-2× na záchod.
@ZoePrime
Aha, já jsem to tak měla i s první holčičkou… Ale je dost možné, že to podporuje i ten progesteron, co se po IVF- ET/KET bere 🤷🏼♀️.
Jo ja jdu taky i 2-3× za noc. Jak byly ty hice a já hodně pila a futrovala se melounem, tak jsem šla snad i 4×, ale možná jsem se teď i odvodňovala, když nemám ten Prolutex injekce…
@Lucinta @ZoePrime
Lucinta, jak si psala, že si nebyla za rodinou, tak také čekám na výsledky screeningu, abych se mohla vidět s dalšími členy rodiny 😄 mámu s tátou vídám pořád, bydlíme ve stejné vesnici ale daří se to schovávat.
Je to opravdu tím, jak jsou svaly povolené a bereme ten progesteron navíc.
Jinak na záchod přes den moc nechodím ale v noci už jsem začala. 2× za noc a hned ráno zase letím. Předchozí těhu jsem to tak také měla, za celý den se mi trochu ukládá voda a pak ji v noci všechnu vyčůrám. 😄
@ZoePrime já vlastně ani nevím
řešila jsem teď 3 roky opakované záněty močáku kvůli rezistenci na antibiotika, chodila jsem i na výplach močáku kde mi katetrem dávali dovnitř kyselinu hyaluronovou. Od té doby co jsem těhotná jsem tam nebyla nevím jestli těhotenství nebo léčba zabrala, každopádně už nevím co je normální frekvence:D Ale piju hodně kolem 3-4 l denně chodím i třeba 2-3× za noc.
Jinak progesteron jsem brala do 13 TT teď ho už týden neberu a chodím furt stejně ![]()
@Daniela1994 ono se to vysazuje, protože si ho pak už tělo vytváří dost samo 🙂