Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ennela jj odhady umí být pěkné nepřesné dcera měla mít skoro 4kila a nakonec měla 3220g, ale taky sem teda zvědavá jak prcek povyrostl..naposledy vím z 30tt 1600g
@Kattynka000 píše:
@Ennela je pravda že na odhady pozormě u dcery i u syna říkali den před porodem pomalu o kilo víc než měly. U syna mi tvrdili, že má skoro 4 kila, narodil se se 3190. U dcery mi tvrdili že bude mít 3.5 kila a vytáhli ji druhý den a měla 2900
Jo to už jsem poučena mně moj gyndar při dcere říkal že nebude mít ani 3 kila a narodila se a měla 3170 g 😀
@Ennela píše:
Taky neako z toho 30tt jenom vím a to měl prcek skoro 1800 g
U nás cvrček odhad 1700g, tak jsem taky zvědavá ![]()
@Kattynka000 jej no to je masakr… To musí být hodně náročné…
Já mam naštěstí jen nocni inzulin kvůli lačné ta byla hraniční i přes dietu tak radši nasadili léky…u nás v rodině nikdo jinak cukrovku nemá…v prvním těhotenství bylo vše vporadku ale ale teď prostě těsně nad normu..
@Vladusxx hele u nás celou dobu vše ok a ve 4 letech u dcery napřed zjištěna kardiologie a když ji měli za rok operovat tak v den operace prilitli, že stop, že má cukrovku. Přitom princezna i teď v 6 letech 116 cm a 20kg, hubeňour. Nikdo u nás cukrovku ani srdce nikdy neměl, žádné nemoci, jen moje sestra nemá štítnou žlázu a prvorozený, zemřel na SIDS, ale žádná spojitost nenalezena, takže vůbec nevíme kde k tomu přišla
@Kattynka000 píše:
U nás cvrček odhad 1700g, tak jsem taky zvědavá
Já jsem si u dcery říkala a doteď to nechápu jelikož jsem neměla moc velký bříško jak se tam proboha vešlo to 3 kilové mimco 😂 a měřila 50 cm
@Ennela píše:
Já jsem si u dcery říkala a doteď to nechápu jelikož jsem neměla moc velký bříško jak se tam proboha vešlo to 3 kilové mimco 😂 a měřila 50 cm
@Jerry2022 jak jsem byla hospitalizovana, tak tam paní zrovna kp rodila, zvládla to krásně, ale miminko mělo tři kila, žádný velký macoň to nebyl. Navíc druhý porod.
Druhá se chystala v 38+0 na císaře, bála se a řešila, zda pod celkovou anestezii nebo jen spinalni 🙂 myslím, že pokud psychika není úplně přesvědčena, nemá cenu se do toho nutit 🙂
@Kattynka000 píše:to já zas u ní byla gigantická a vylezl malej skřítek
teď mám jen giga břicho a jinak nic, naopak obličej, stehna, zadek i ruce šly na cm dolů o konfekční velikost
Já mám nahoře zatím 6,5 kg u dcery jsem přibrala skoro 17 kg 🙈 a kamarádka mi pokaždý říká že neako jsem hubenější když mě vidí po dlhsi době 😁
@Jerry2022 píše:
@Veve9 muzu se zeptat, jestli na tom kurzu říkali, ze se snaží, aby se ženy rozhodli pro přirozený porod KP nebo je do nej nutí? Jde mi o to, jestli o tom rozhoduje ta rodicka nebo lékař?
Tak podle mě ti “radí” prirozeny porod ale rozhodnuti je vzdy na tobe.
@Kattynka000 píše:
@Ennela @Vladusxx holky tak nám se princatko otočilo KP, kontrola za dva týdny a uvidí se co dál. Čípek drží, SC jizva taky, ale prý prostě jasné, že se půjde SC, že i když se placenta vytáhla, tak KP mě rodit nenechají
Juuu tak držím prsty a ať už žena rodí jakoukolik hlavně ať je všechno v pořádku 🙏
@Kattynka000 jeej no tak hlavně aby to bylo vporadku. Já teď čekám před ambulanci…měla sem jít v 10:30 ale vypadá to na dlouho…asi nějaká kalamita ![]()
@Vladusxx
já zrovna včera strasila že asi rodím, začaly takoví poslíčci a ta jizva bolela tak, že jsem nemohla sedět ani ležet a do dvou do rána chodila po baráku
mě se tehu cukrovka vyhla, naštěstí, ale dcerka má DM1 takže vím jak je to šílené, inzulín 6× denně, senzor, vážit každé jídlo
doufám, že prckovi se tohle vyhne