Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat zda to některá nemáte podobně nebo neměla. Dnes začínám 36tt.
Už druhou noc a druhý den mám šílené poslíčky. Většinou pomůže až teplá sprcha. Ale vždy se mi bolesti vrátí cca hodinu a půl po sprše znova.
Především v noci je mám silné.
Nicméně dnes mě do toho při poslickach začalo ještě bodat do spodku a hrozný tlak. Po nějakých 20 min to přestalo, ale opět po hodině se to vrátilo.
Chci se zeptat zda jste to některá měla či má taky nebo jestli mám plašit zda se třeba neotvíram.
Já bych teda taky radši jela ![]()
@Mystery-lady To je fakt trefný přirovnání ![]()
Naprosto s tím souhlasím a přidávám ještě mojí teorii - při porodu s uvolněním všeho toho dole pomáhají hormony, takže to natažení a návrat zpátky je podpořený fyziologicky. Kdežto když se to dělá preventivně bez hormonů, tak se podle mě ty změny nevrátí jen tak. Taky si ho nebudu pořizovat. Jediné k čemu bych ho použila by byl nácvik tlačení a ovládání svalů pánevního dna v jen částečném nafouknutí, ale k tomu jsou podle mě lepší Venušiny kuličky ![]()
Ach jo tohle těhotenství nemůže být naprosto v pořádku jako to první 🙄 teď jsem si volala o výsledky na Streptokoka a pozitivní 🙄 vůbec nevím co od toho očekávat vím že musím před porodem dostat ATB.
@Ennela nic strašného…až přijedeš do nemocnice napíchnou ti kapacku a dají kapat ATB, nebudou ti moct píchnout vodu pro urychlení porodu…jinak pro tebe ten streptokok není nebezpečný máš ho normálně v těle celý zivot… ale pro miminko by mohl…má to tak spoustu žen…myslím pětina možná víc že ho v pochvě ma…
@Vladusxx píše:
@Ennela nic strašného…až přijedeš do nemocnice napíchnou ti kapacku a dají kapat ATB, nebudou ti moct píchnout vodu pro urychlení porodu…jinak pro tebe ten streptokok není nebezpečný máš ho normálně v těle celý zivot… ale pro miminko by mohl…má to tak spoustu žen…myslím pětina možná víc že ho v pochvě ma…
Tak to tedy doufám že tentokrát mi ta voda praskne sama anebo teda aspoň doufám že spoznam porod protože u prvního teh jsem ho málem nespoznala 😀
@Ennela taky mám streptokoka poprvé u třetího teď, koupila jsem si lichořeřišnici bez alkoholu abych byla maličko klidnější, protože u druhého jsem 4 hodiny na vykázání ATB aby byla k něčemu opravdu neměla, malý se narodil hodinu a pár minut od příjezdu do porodnice, jinak malé budou víc hlídat, ale nemělo by to být nic strašného…
@Sawek píše:
@Ennela taky mám streptokoka poprvé u třetího teď, koupila jsem si lichořeřišnici bez alkoholu abych byla maličko klidnější, protože u druhého jsem 4 hodiny na vykázání ATB aby byla k něčemu opravdu neměla, malý se narodil hodinu a pár minut od příjezdu do porodnice, jinak malé budou víc hlídat, ale nemělo by to být nic strašného…
No mám strach doufám že ATB mi stihnou podat a maly to nechytí 🙏 a muzu se zeptat na co je dobra ta lichořeřišnice? ![]()
@Ennela ono to riziko přenosu je dost malé a spousta eko bio anti VAX a aniATB maminek se rozčiluje že je zbytečně ty ATB podávat…problém je že když už j přenosu dojde tak to u toho malého drobečka může způsobit ošklivý zápal plic, neboncelkovou sepsi což je u takového drobka dost na prd…a riskuj že tvoje miminko bude to jedno z tisíce kterému se to stane… Já na to koule teda rozhodně nemám…pokud nestihnou dát ATB tobě tak budou miminko hodně hlídat a jakmile by se objevily známky infekce tak okamžitě nasadi ATB jemu…pokud mu je teda nedají rovnou to přesně nevím jaký je postup, ale to by měl vědět gynekolok nebo ti to povi v porodnici..
@Vladusxx píše:
@Ennela ono to riziko přenosu je dost malé a spousta eko bio anti VAX a aniATB maminek se rozčiluje že je zbytečně ty ATB podávat…problém je že když už j přenosu dojde tak to u toho malého drobečka může způsobit ošklivý zápal plic, neboncelkovou sepsi což je u takového drobka dost na prd…a riskuj že tvoje miminko bude to jedno z tisíce kterému se to stane… Já na to koule teda rozhodně nemám…pokud nestihnou dát ATB tobě tak budou miminko hodně hlídat a jakmile by se objevily známky infekce tak okamžitě nasadi ATB jemu…pokud mu je teda nedají rovnou to přesně nevím jaký je postup, ale to by měl vědět gynekolok nebo ti to povi v porodnici..
Jo to já vůbec nechapu takovýhle matky 🤦 určitě se na to chci zeptat v porodnici až tam půjdu na checking příští týden jaký je přesně postup protože když jsem si dnes volala pro výsledky sestřičce a ptala se na to tak mi nic neřekla abych aspoň trochu byla klidni 🤷 já jsem hodně velký stressman 🙈
@Ennela Ahojky, gbs + se neboj, měla jsem v prvním tehu a předpokládám, ze bude i teď. Pro miminko je riskantní až průchod porodnimi cestami. Proto se pro jistotu davaji ATB. Mě vykapat nestihly. Malej byl úplně v pořádku, jen jsem byla poucena, ze pokud by se mi doma zdálo ze kašle, je zahlenenej, tak nemám čekat jak se to vyvine a ze mám jet k dětskému ještě ten den, ten by ho poslechl a případně mu nasadil léky. Nic víc. ![]()
@Mystery-lady píše:
@Ennela Ahojky, gbs + se neboj, měla jsem v prvním tehu a předpokládám, ze bude i teď. Pro miminko je riskantní až průchod porodnimi cestami. Proto se pro jistotu davaji ATB. Mě vykapat nestihly. Malej byl úplně v pořádku, jen jsem byla poucena, ze pokud by se mi doma zdálo ze kašle, je zahlenenej, tak nemám čekat jak se to vyvine a ze mám jet k dětskému ještě ten den, ten by ho poslechl a případně mu nasadil léky. Nic víc.
Moc děkuju za všechny informace 🙏 moc mi to pomohlo a jsem klidnější 🙂
Máme lichořeřišnici na zahradě. Teď jsme ještě otrhávali květy, aby se mohly osušit. ![]()
@Ennela z toho mám strach z těch výsledků taky. Jak jsme začínali na klinice IVF, tak jsem byla pozitivní. Resi se to těmi antibiotiky, ale já mam strach, že se to nestihne. Druhou dceru jsem porodila do 45 min. od prvni kontrakce.