Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Poradna v porodnici by měla být stejná jako u obvodaka…udělají papirkovy test na moc, změří tlak, případně udělají utz, vyšetří vaginálně a natočí ctg…a pak si to zhodnotí jestli do rizikovky nebo ne… Případně třeba u nás se dá domluvit že už se bude na poradnu chodit k nim když je gyndar třeba dál než porodnice
Ahoj holky
Dlouho jsem tu nebyla a tolik příspěvků.
Tak zkusím popsat jak jsme na tom my.
Nějak když jsme byli 33tt, tak jsem začala pociťovat takové tlaky dole, kdybych to měla napsat přesně, tak z ničeho nic jsem během procházky měla pocit, že mi malý vypadne mezi nohama a měla jsem píchání v podbříšku. Doktor řekl, že máme zkrácený čípek, v té době to bylo 23-26mm. Tak jsme se měli šetřit, protože jsme byli ještě malý týden. Pak když jsme byli 34+5 (to bylo 26.10.), tak byl čípek 18mm. Tak opět šetřit se aspoň ještě týden-dva vydržet. No a vše to začalo 28.10. v noci. Přišel šílený průjem, vlastně jen voda, trochu teplota a 29.10. jsme večer od 17h do 21h měli kontrakce po pěti minutách, tak jsme jeli do porodnice raději. Jsem prvorodička a děsila nás ta teplota a hlavně vodový průjem který neustal. V porodnici řekli že mám rozběhlý porod (35+1) a tak nás hospitalizovali a dávali nám gynipral na oddálení a infuze na zavodnění. Zabralo to nakonec a pustili nás domů 2.11. s tím že teda vydržet nejlépe do 37tt ale každý den bude k dobru. No 4.11. jsme jeli do porodnice znovu kvůli kontrakcím, ale nakonec se to rozehnalo a s tím že jsme na 1cm otevření jsme jeli domů. Doma jsme do teď, dnes teda už 36+4, průjem se nás stále drží. Týden to byla voda, pak kaše a teď tak nějak lepší. Primář řekl, že to je spojené s tím porodem, že v některých případech se takto tělo čistí.
Dneska jsem ale už myslela že fakt jedeme na jistotu. Manžel musel dneska odjet pracovně do Prahy, ale nakonec se musel vrátit dříve aby náhodou něco nepropásl. Malý tam prováděl nějaké cirkusové kousky už od chvíle od odjel 6:30 ráno a mezi 10-14 byly kontrakce. Nebyly tak časté, ale rozhodně nejsilnější z těch všech. No nicméně jakmile se vrátil tak jsem si dala sprchu a ta to vlastně rozehnala. Zítra jdeme už na kontrolu po týdnu od propuštění, tak uvidíme. Pokud teda v noci se něco nerozjede. ![]()
@Fínixka no máš to pěkně divoké, ale teď už je to je pekny týden kdyby něco precejen úplněk může zapusobit. Držím palce ![]()
@Fínixka píše:
Ahoj holkyDlouho jsem tu nebyla a tolik příspěvků.
Nějak když jsme byli 33tt, tak jsem začala pociťovat takové tlaky dole, kdybych to měla napsat přesně, tak z ničeho nic jsem během procházky měla pocit, že mi malý vypadne mezi nohama a měla jsem píchání v podbříšku. Doktor řekl, že máme zkrácený čípek, v té době to bylo 23-26mm. Tak jsme se měli šetřit, protože jsme byli ještě malý týden. Pak když jsme byli 34+5 (to bylo 26.10.), tak byl čípek 18mm. Tak opět šetřit se aspoň ještě týden-dva vydržet. No a vše to začalo 28.10. v noci. Přišel šílený průjem, vlastně jen voda, trochu teplota a 29.10. jsme večer od 17h do 21h měli kontrakce po pěti minutách, tak jsme jeli do porodnice raději. Jsem prvorodička a děsila nás ta teplota a hlavně vodový průjem který neustal. V porodnici řekli že mám rozběhlý porod (35+1) a tak nás hospitalizovali a dávali nám gynipral na oddálení a infuze na zavodnění. Zabralo to nakonec a pustili nás domů 2.11. s tím že teda vydržet nejlépe do 37tt ale každý den bude k dobru. No 4.11. jsme jeli do porodnice znovu kvůli kontrakcím, ale nakonec se to rozehnalo a s tím že jsme na 1cm otevření jsme jeli domů. Doma jsme do teď, dnes teda už 36+4, průjem se nás stále drží. Týden to byla voda, pak kaše a teď tak nějak lepší. Primář řekl, že to je spojené s tím porodem, že v některých případech se takto tělo čistí.
Dneska jsem ale už myslela že fakt jedeme na jistotu. Manžel musel dneska odjet pracovně do Prahy, ale nakonec se musel vrátit dříve aby náhodou něco nepropásl. Malý tam prováděl nějaké cirkusové kousky už od chvíle od odjel 6:30 ráno a mezi 10-14 byly kontrakce. Nebyly tak časté, ale rozhodně nejsilnější z těch všech. No nicméně jakmile se vrátil tak jsem si dala sprchu a ta to vlastně rozehnala. Zítra jdeme už na kontrolu po týdnu od propuštění, tak uvidíme. Pokud teda v noci se něco nerozjede.
No teda ufff pěkně sa prcek drzi i když je to takto komplikovane tak snad ještě chvíli vydrží 🙏 od 37tt se bere miminko jako donosene tak snad minimálně do toho 37tt vydrzite ještě 2v1 i když vy to už máte opravdu za pár
@Fínixka píše:
Ahoj holkyDlouho jsem tu nebyla a tolik příspěvků.
Dneska jsem ale už myslela že fakt jedeme na jistotu. Manžel musel dneska odjet pracovně do Prahy, ale nakonec se musel vrátit dříve aby náhodou něco nepropásl. Malý tam prováděl nějaké cirkusové kousky už od chvíle od odjel 6:30 ráno a mezi 10-14 byly kontrakce. Nebyly tak časté, ale rozhodně nejsilnější z těch všech. No nicméně jakmile se vrátil tak jsem si dala sprchu a ta to vlastně rozehnala. Zítra jdeme už na kontrolu po týdnu od propuštění, tak uvidíme. Pokud teda v noci se něco nerozjede.
No tak to jsi měla vzrušo
tedka už to máš krásný
tak uvidíš, co ti řeknou ještě zítra ![]()
@Veve9 já se na aniball chystám, musím počkat do příštího týdne, abych mohla používat. Kamarádka si ho pochvalovala, předpokládám, že to bude i psychicky lepší, že jsem pro přípravu udělala maximum, navíc jsem velmi úzká a z nástřihu mám strach. V pondělí jdu k Dr, tak se jí ještě zeptám, jaký na něj má názor ona. Mě by zajímalo, jestli někdo provádí/prováděl masáž hráze? Je to hodně zlý? ![]()
@B.R.94 píše:
@Veve9 já se na aniball chystám, musím počkat do příštího týdne, abych mohla používat. Kamarádka si ho pochvalovala, předpokládám, že to bude i psychicky lepší, že jsem pro přípravu udělala maximum, navíc jsem velmi úzká a z nástřihu mám strach. V pondělí jdu k Dr, tak se jí ještě zeptám, jaký na něj má názor ona. Mě by zajímalo, jestli někdo provádí/prováděl masáž hráze? Je to hodně zlý?
Já osobně jsem se u prvního porodu absolutně nijako nepřipravovala a opravdu žádnej nástřih ani šití se nekonalo poslouchala jsem kdy mam tlačit maximálně mě muž tahal po kopcích a teď jediný co dělám je že piju maliník který jsem dostala od kamarádky kdybychom ho nedostala ani si ho nekoupím a nepiju 🤷 znám hodně holek který používali anniball a boli potrhané až po zadek takže jestli to je k něčemu tak nevím no 🤷
@B.R.94
Já chci masáž hráze určitě. Kamarádka si ji pravidelně delala a PA u porodu říkala, že to jde hezky poznat. Akorat kvůli komplikacím s porodem ji nakonec nástrih museli udělat :/
Mě čeká na 95% cisar takže já se nijak zvlášť nepřipravuji. O anibalu jsem četla jak pozitivní tak negativní články takže těžko říct jak to je… Zkušenost nemám ![]()
@Veve9 já se na aniball nechystám, můj doktor- porodnik říkal, že nezaznamenal rozdíl mezi zraněním u těch, které říkaly, že se s ním připravovaly a u tech, které ne. Navíc v prvním těhotenství odradila i segra.. která mi říká: no, když si představíš balónek, když ho jednorázově nafoukneš a vyfoukneš tak je ještě hezkej a pevnej. Ale když ho budeš pravidelně nafukovat a vyfukovat, tak bude ošklivej a vytahanej..
a ten balonek je v tomhle případě tvoje pipka..
tak jsem si řekla že to asi není nic co bych nezbytně potřebovala. ![]()
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat zda to některá nemáte podobně nebo neměla. Dnes začínám 36tt.
Už druhou noc a druhý den mám šílené poslíčky. Většinou pomůže až teplá sprcha. Ale vždy se mi bolesti vrátí cca hodinu a půl po sprše znova.
Především v noci je mám silné.
Nicméně dnes mě do toho při poslickach začalo ještě bodat do spodku a hrozný tlak. Po nějakých 20 min to přestalo, ale opět po hodině se to vrátilo.
Chci se zeptat zda jste to některá měla či má taky nebo jestli mám plašit zda se třeba neotvíram.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat zda to některá nemáte podobně nebo neměla. Dnes začínám 36tt.
Už druhou noc a druhý den mám šílené poslíčky. Většinou pomůže až teplá sprcha. Ale vždy se mi bolesti vrátí cca hodinu a půl po sprše znova.
Nicméně dnes mě do toho při poslickach začalo ještě bodat do spodku a hrozný tlak. Po nějakých 20 min to přestalo, ale opět po hodině se to vrátilo.
Chci se zeptat zda jste to některá měla či má taky nebo jestli mám plašit zda se třeba neotvíram.
Nic nedáš za to, když se radši necháš zkontrolovat.
Ono i se stejnými příznaky muže jedné porod běžet a druhé ne. ![]()
@Anonymní píše:
Já by jsem pro jistotu zašla do porodnice radši 100× zbytečně nez raz pozdě 🤷
@Mystery-lady píše:
@Veve9 já se na aniball nechystám, můj doktor- porodnik říkal, že nezaznamenal rozdíl mezi zraněním u těch, které říkaly, že se s ním připravovaly a u tech, které ne. Navíc v prvním těhotenství odradila i segra.. která mi říká: no, když si představíš balónek, když ho jednorázově nafoukneš a vyfoukneš tak je ještě hezkej a pevnej. Ale když ho budeš pravidelně nafukovat a vyfukovat, tak bude ošklivej a vytahanej..![]()
a ten balonek je v tomhle případě tvoje pipka..
![]()
tak jsem si řekla že to asi není nic co bych nezbytně potřebovala.
Ježíš, to je přirovnání, které mě úplně odradilo ![]()
Tak já ještě doufám tedy že mě to nechytí dřív jak do příštího týdne kdy v pátek 18. jdu na ten checking to budu přesně 37tt 🙏 listopad určitě uteče jako voda 🙂 jo a děkuju moc doufám že to nebude nic vazniho a opravdu jenom nějaká podzimní viróza že školky