Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anikaa02 my tu máme dvě školky přímo u nás a jedna další je ve vedlejší vesnici. Všechny mají třídy od 2 let. Ta naše vybraná je teda pro nás nejvýhodnější protože tam bude chodit i neteř (ta ji má jako spádovou)..navíc spolu budou holky ve třídě…takže si lehce můžeme vypomoci s vyzvedáváním. Málokdy se stane že by se nějaké dítě nedostalo. Ve 3 letech úplně na pohodu, z těch mladších občas no…
@Vladusxx je tak to mate fakt super
kord to vyzvedavani to je úplná paráda a nejvíc ze se budou děti znát 🙏
Holky co vlastně celkové děti a kolektiv? U nás na bodu mrazu špunt si zatím vůbec nijak hrát s detma nechce…
@Anikaa02 ony už se znají od malinka..jsou od sebe pul roku 🤭 rádi spolu pravidelně u tchýně (ona ta holčička je vlastně moje praneteř, její maminka je moje neteř z manželovo strany 😁 😂) co kolektiv…no my jsme teď od ledna do června chodili do školky kam budeme děti dávat. Pořádají tam pro budoucí školačky tzv baby studio kdy si 1× týdne přijdou na odpoledne pohrát a seznámit se s učitelkami a prostředím. Chodila jsem tam kvůli starší ale malej byl taky s náma že protože co s ním jinak…
Děti mu nevadí, se starší nebo s neteří si hraje…ale když někam přijdeme vždy mu dlouho trvá než se rozkouka…třeba v té školce trvalo tak měsíc (4 návštěvy) než si s něčím začal hrát…i se třeba na sebe smáli s jinými detmi…ale byl tam nejmladsi..vlastne o zhruba rok mladší než ostatní děti takže ty byly s komunikací a hraním úplně jinde než on…ony si hrají s hračkami, auty pannami atd..on je spíš na balónky a třeba na schovavani a dělání kuk…rad si teda hraje s kuchyňkou, ale to si hraje sam. Na to aby si takhle hrál s někým je řekla bych ještě malý…maximálně třeba přinese kastrulek jakože něco uvařil a dá ochutnat…když se chce někdo přidat tak to se mu většinou nelíbí…než se tam rozkoukal tak se mě držel většinu času jako kliste a já se nesměla od něj hnout jinak řval…na hřišti bývá celkem vpohode zaujatý hrou…ale když třeba přijde nějaké větší dítě nebo nějaká hlučnější rodina tak hned zdrha je mě do náruče a chvíli se rozkoukava než si jde zase hrát…je to takový bojínek no…nicméně nemá problém. byt beze mě tam kde to dobře zná…třeba právě u té tchýně nebo u mých rodičů…
@Anikaa02 píše: Více
U nás zoubky vice-mene v klidu vždy když má rýmu vím že leze zub teď už mu chybí jenom poslední 4 stoličky ale teď má zas rýmu, strká si prsty pomalu do krku takže to vypadá že už polezu poslední a co se týče kolektivu žádný problém protoze nás Maxík je strašný divoch oproti jiným dětem je mentálně fakt hodně dál ale to vše souvisí s jeho ségrou vše obkukava od ní takže my máme doma hodně veselo a už vím že žádné dítě už určitě nikdy ne 😀
@Ennela jo to já bych klidně ještě jedno dvě měla..ale problém je prostor a taky finance momentálně…finance se časem zlepší, chlap půjde platově nahoru..ale prostor asi nevyřešíme no… máme 3kk a dvě děti jsou na ten pokojík co mají akorát…3 by byly moc
@Vladusxx tak to máme kluky podobné Matěj si rad hraje sám i na hřišti si děla svoje a jak někdo přijde tak jen sedí a docela nepříjemné na ne kouká 😂 a hrozné se mu teda líbí starší holcicky kolem 6-7 roku když se mu věnuji a hrají si s nim tak to je spokojený ale vrstevníky vůbec, jinak ta školka to je strašně super ze mají takové možnosti a nemusíš SR stresovat ze dítě přijde do prostředí kde nikdy nebylo to se mi strašně líbí 🙏 😊
@Ennela ja chci určitě ještě jedno ale kliiiido i dvě 😂 manžel je trochu strizlivejsi a stačil by mu jen Matěj 😂
@Anikaa02 jojo, je to super..akorát starší se mě od té doby ptá tak ob den kdy zase pojedeme do školky 🤭