TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11828
25.11.23 12:46

@Ennela no, já si zas říkám jestli jsme přecejen neměli ještě rok nebo půl roku počkat..protože je to fakt dost mazec…rok po sobě…ale tak snad budou spolu dobře vycházet…mají společný pokojík tak snad je to dobre že jsou takhle hned po sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
25.11.23 20:18
@Vladusxx píše:
@Ennela no, já si zas říkám jestli jsme přecejen neměli ještě rok nebo půl roku počkat..protože je to fakt dost mazec…rok po sobě…ale tak snad budou spolu dobře vycházet…mají společný pokojík tak snad je to dobre že jsou takhle hned po sobě…

Tak ono určitě všude se něco najde ale my tady nikoho nemáme ani rodinu ani skoro zadne přátelé takže to vidím na malej že kdyby měla o trochu víc staršího sourozence nenudila by se tak a byla by mnohem šťastnější

• Citovat
  • Upravit
4326
26.11.23 12:03

Teda holky moc držím palce aby se všechno srovnalo a měli jste aspoň relativně klidný konec roku :hug: :hug:

U mas finance taky noc moc koupili jsme dům takže jsme se vydali skoro ze všeho a zároveň nás podelala nájemnice takže jsme každý měsíc na nákladech - 10 000,– a už není moc z čeho brát, ale doufám ze se trochu zahojime po Vánocích kdy ma manžel odměny.

A je teda hustý jak jsou vaši prcci aktivní to koukám 8o Matěj ještě nechodí, chodí zatím jen kolem nábytku a sám stojí v prostoru (už asi dvě měsíce) ale k tomu prvnímu kroku se zatím neodvážil :) a jinak vo se týká slov tak jede táta, bába, máma a pak zvířátka bafbaf, čiči, kac kac, brrrrm (jako medvěd :lol: :lol: ) gaga a pak děla králíka (to je jako funeni :lol: ) ale jinak většinou spis jenom placa strašně moc nesmyslu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
1.12.23 21:52

Ahoj holky, tyjo, všem s problemy preju, at se vam to co nejdrive vyresi a at je uz dobre 🙏 u nas je zaplat panbuh vse v poradku, mala teda jeste nechodi, ani sama nestoji, ikdyz v poslednich dnech se zacala poustet a semtam par vterin bez drzeni ve stoje da ❤️ 😊 nez spadne 😄 rok ji bude 30.12., tak uvidime, jestli utece roku. Jinak je to super, mala furt zvatla, ale teda rekne jen tata, gaga, jaja a nejaky dalsi nepopsatelny zvuky 🤣 porad ji predhazuju „mama“, ale bohuzel stale nic 🤣 jinak 18. Dostavame klice od bytu, vzali jsme si hypoteku, tak to bude jeste vesely takhle kolem Vanoc 🙈 😄 jinak teda jedine, co bych si prala zlepsit, jsou noci. Mala se furt budi, ja kojim uz jen na spani, v noci a rano, pres den uz ne. Ale v noci by mela prso nejlepe furt, budi se kazdou chvili tyjo 🙈 😄 tak snad se to brzy zlepsi. Ikdyz tim, ze spi vedle me, mi to uz ani tolik ten spanek nenarusuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.12.23 11:53

Ahojte :mavam: tak já dám taky update. Malá bude mít rok na Silvestra, upovídaná je až až, taková ta klasika, ne, papa, máma, baba, táta, dělá pacičky, indiána, posílá pusinku, mává, miluje knížky, sem tam ukazuje nějaké zvířátko v knížce a banán 🍌 :D má přesně nula zoubků, ale včera teplota, plaaaaac, neklid, ma dole asi 4 boulicky, takže uz se asi něco děje :lol: roku teda nejspíše neuteče, dlouho ji vydrželo válet sudy, kam potřebovala se odkutálela, ted se teda plazi, pohoupe se na kolínkách, ale neleze. Podle Dr to ještě není třeba úplně řešit, je jinak moc šikovná tak nepanikaříme :) uvidíme na roční prohlídce. A noci jsou taky někdy lepší, někdy horší. Ta předminulá teda asi byla úplně nejhorší :D kvůli zoubkům jsem usnula až kolem 5 ráno, no v sedm už byl budíček se staršími dětmi :? Mám problém totiž usnout i když malá třeba spí, mám v hlavě ohňostroj a prostě nezaberu. Malou ještě stále kojim, tak dvakrát přes den a cca dvakrát v noci, ale fakt pije, pak se odlepí, otočí na druhý bok a spinká tak soudím, že to noční kojení ještě potřebuje. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
2.12.23 21:25

@Em84 takhle jsne to noční kojení měly jeste nedavno taky, ze se kojila treba 3× v noci a fakt pila, pak se jen otocila a spinkala. No posledni dny by pila snad co pul hodiny, ale jen si cucne, vubec to neni rekla bych kvuli hladu. A jakmile ho schovam, kdyz uz nepije, zacne brecet a vztekat se 🙈 a kdyz ho zas vyndam, tak si zas cucne a jinak nechce, tak uz u toho vzdycky kvetu 😄 ale trošku doufam, ze to bude zoubkama. Leze ji ted paty, prvni dva ji vylezly v 10 mesicich tusim, takze za mesic a kousek mame 5 zubu, tak snad to bude tim a snad se to nekdy zlepsi 😄 ale od te doby, co usne cca v 19-19:30, se nejdriv vzbudi po 50 minutach treba, a pak uz se budi temer porad 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
2.12.23 21:27

Jinak s tim usnutim v 5 a vstavanim v 7 to tedy nezavidim 🙈 ja si zatim uzivam je jedno mimco, ktery je navic pres den zlaty. Uvidíme pak s vice, jak bude mala spat a jak to budu zvladat no, to uz musi byt vysilujici 😄 takze vas obdivuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
3.12.23 08:51

Joo já sem taky melamdnes zajímavou noc…starší usnula cca kolem 9, malej se vzbudil v půl 12..no dobrý prebalila sem ho dala napít a během 20 minut zase spal…já sem si ale nějak blbě přelezela krk, bolela mě hlava, bylo mi i lehce na zvracení…tak sem si dala sprchu, prášky, promasirovala..a když to trochu polevilo a já už už usínala tak se vzbudila starší…prebalila sem, převlékla pyzamko (měla mokré) a říkala sem si že snad brzy usne…to bylo cca ve 2…ale ona ne, pořád se vrtela, něco kecala, nemohla se uvelebit…kdyz to po 2h vypadalo že konečně usne tak se vzbudil zas malej…starší samozřejmě musela jít za mimi se mnou…pak se teda v 5 nechala uložit a usnula. Malej usnul v půl 6…já cca v 6…a v 7 manželovi zazvonil budík :pocitac: a i se začínal budit malej…no, dnešek bude zajimavej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
3.12.23 12:49

Holky, stále jste na tom se spankem asi líp než já my vstáváme tak cca před 4 a v noci to už ani nepočítám kolikrát vstavam a denní spánek no comment..kojím už jen na uspání večer a v noci ale chci s tým už rapidně skončit protože v noci mi chytne bradavku a už nepustí a zužla si ju mezi zubama celou noc a fest to bolí no jen nevím jak na to (zoubkama to není)..s dcerou to šlo všechno tak hladce..do konce zimy chci tak moc aby se už nekojil i z důvodu že mě čeká hospotalizace s dcerou v nemocnici kvůli operaci..dudlík nechce a ani žádné jiné mléko nebo lahvičku..má oblíbenou jen jednu svoji s brčkem na pití a ani přes tu svoji oblíbenou mi jiný mléko nevypije kluk jeden to hned pozná

• Citovat
  • Upravit
11828
3.12.23 13:03

@Ennela tak mléko mít nebude no…můj ho nemá od 6m…a no jak to udělat..prostě prso nedat a je to..ale musíš být pevně rozhodnutá a ne že když začne řvát tak se necháš přemluvit…prostě nabízet to umělé nebo pití a nic jiného není…jinam kvůli hospitalizaci to teda dělat nemusíš..oni ty děti když máma neni tak si většinou na prso ani nezdechnou…to pak zase až po návratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
3.12.23 14:23
@Vladusxx píše:
@Ennela tak mléko mít nebude no…můj ho nemá od 6m…a no jak to udělat..prostě prso nedat a je to..ale musíš být pevně rozhodnutá a ne že když začne řvát tak se necháš přemluvit…prostě nabízet to umělé nebo pití a nic jiného není…jinam kvůli hospitalizaci to teda dělat nemusíš..oni ty děti když máma neni tak si většinou na prso ani nezdechnou…to pak zase až po návratu…

Chci ještě zkoušet mu dávat kravské a když ani to ne tak už na to prdím..jen jak podle naší Dr. malý neprospívá mám furt v hlavě vsugerováno že to mléko mít musí no

• Citovat
  • Upravit
4326
11.12.23 22:33

@Ennela ahooooj, tak já byla dnes na roční prohlídce a Matěj zhubl 110g, doktorka se malém potento a chce po mě asi věci který jako nebudu dělat i když mám k lékařům fakt účtu tak její rady mi přijdou mimo například

• nedávejte mu za cely den nic k pití aby měl větší hlad, takhle si da čaj a proto hubne (vypije tak 300-400ml za den)
  • když už proste nemůže tak to do nej nějak nacpete, klidně ho honte s lžičkou, nevím nechápu jíme proste u stolu když se mají a už nechce tak nechce
  • dávejte mu aspoň 5× denně maso a jogurt hlavně pribinaky…
  • dělejte munkrupicovou kaši, klidně 3× denně

Tak já nevím to nebude dělat nic jiného mez jist asi k prasknutí…. Chce se mi brecet přijde mi to jako úplný nesmysl já neříkám přidat ještě jedno jídlo nebo zařadit jídla co mají víc tuku…. Já už chápu proč si byla tak zoufalá… pohnulo se to u vás nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
12.12.23 10:26

@Anikaa02 na to prď. Moje malá vypije denně tak půl litru čaje nebo vody. Ji normálně, vlastně už všechno. A v roce měla 7,120kg. 73cm. Prostě bude drobek. Ale aby mi dr zakázala pití, to bych ji poslala někam. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
12.12.23 11:16

@Anikaa02 no to šou řady teda..na ty se vykasli..spíš by mě zajímalo..jak prcek ji? A jestli neudělal nějaký vývojový skok…jestli ji dobře a zároveň by acal třeba lézt/obcházet nábytek/chodit…vážila bych ho ale třeba 1× za 14 dní i doma..a pokud by dal hubl tak spíš než ho nacpavat by to chtělo nějaké vyšetření zda dobře vstřebává živiny…držím palce a jsem ráda že mám normální doktorku která když malý teď mezi 8 a 10m kontrolou nabral málo a vyrostl sotva o půl cm řekla: no on se asi o dost víc hýbe co? Uvidíme příště…já jsem teda byla trochu vykolejená z toho že nevyrostl…ale už po měsíci co sem si ho doma zvážila měl o půl kila víc a přešli sme na větší velikost oblečení, vidím i že hodně vyrostl..dosáhne kam předtím nedosáhl, už se ve stoje nevejde pod stůl…oni kolikrát ty děti nabírají skokově…to samý s růstem do vysky…takže třeba teď nic a za 14 d i to dozene…my na roční prohlídku jdeme za týden tak jsem zvědavá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
12.12.23 14:04
@Anikaa02 píše:
@Ennela ahooooj, tak já byla dnes na roční prohlídce a Matěj zhubl 110g, doktorka se malém potento a chce po mě asi věci který jako nebudu dělat i když mám k lékařům fakt účtu tak její rady mi přijdou mimo například
  • nedávejte mu za cely den nic k pití aby měl větší hlad, takhle si da čaj a proto hubne (vypije tak 300-400ml za den)
  • když už proste nemůže tak to do nej nějak nacpete, klidně ho honte s lžičkou, nevím nechápu jíme proste u stolu když se mají a už nechce tak nechce
  • dávejte mu aspoň 5× denně maso a jogurt hlavně pribinaky…
  • dělejte munkrupicovou kaši, klidně 3× denně
Tak já nevím to nebude dělat nic jiného mez jist asi k prasknutí…. Chce se mi brecet přijde mi to jako úplný nesmysl já neříkám přidat ještě jedno jídlo nebo zařadit jídla co mají víc tuku…. Já už chápu proč si byla tak zoufalá… pohnulo se to u vás nějak?

Já teda nevím, ale asi bych kvůli takovým radám změnila Dr 😀 chudaci děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky