TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11840
30.1.23 19:27

@Em84 no právě že když se takhle spí společně tak by to mělo působit preventivně ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.1.23 20:34

@Vladusxx jako, že nedochází k zástavě dechu, nebo že bych si všimla, kdyby přestala dýchat? Protože já jsem někdy tak zbitá, že mě jen tak něco nevzbudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
30.1.23 21:21

@Em84 jakože by nemělo dojít k zástavě protože miminko je stimulované tvou blizkosti a tím že cítí tvůj dech a tvé srdce k pravidelnému dýchání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
31.1.23 07:36
@Em84 píše:
Ahoj všem, tak nám už bude zítra měsíc :) teda přijde mi, jako bych rodila nejmíň v minulém životě a ne před měsícem. Jinak Viktorka je hrozně hodné miminko, v noci dokáže spát i 4 hodiny, vlastně i přes den pořád spí, vzhůru bývá tak hodinku a už ji to zas bere :D ale taky už jsme měli čest se sprutem, to se budila snad co hodinku, takže jsem párkrát vyměkla a kojila v leže a obě jsme takhle usnuly. Mám z toho ale špatné svědomí, bojím se SIDS :(

Juuu já vám ten spanok tak tiše závidím 🙄 u nás v noci kojim jenom v leze v postylce nebude ani za boha takže na monitor dychu se jenom práší a modlím se aby se nic nestalo a teď už má po druhé rýmu takže nejlépe mu je stejnak u maminky

• Citovat
  • Upravit
11840
31.1.23 07:58

U nás malý je taky většinou vpohode..mají se cca kolem 8 pak spincca do půlnoci (někdy i dýl) a pak zas cca do 4-5 do rána párkrát teda už bylo že se budil co 2 hodiny ale to byl asi spurt no…občas když chce být pořád na prsu ho pak většinou dokrmim z láhve odsatym nebo UM -podle toho jestli mám odsato nebo ne..abych se trochu prospala a pak přes den fungovala nebo abych mohla obstarat (nakrmit prebalit atd.) Taky musím vařit…takže kombinují kojení a láhev podle toho jak se to hodi..většinou kojim no ale občas by prostě cucal třeba 3h v kuse a to nejde když tu mám ještě druhý batole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
9.2.23 18:55

@Vladusxx ahojky prosimte nevím co se stalo ale nemůžu se dostat do ty naši skupiny zazadala sem a furt mi to nebylo povoleno optas se mi tam co se děje? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.2.23 14:30

Holky, chtěla jsem se zeptat, jak vám miminka spinkají? Viktorka má zítra 6 týdnů, a v podstatě když nejí, tak spí. vzhůru bývá vždycky tak max hodinku, kterou trávi právě tím kojením, přebalováním nebo čekáním na říhnutí, takže jsme ani moc neměli kdy dávat na bříško. Občas ublinkává, tak ji nechci dávat na bříško po jídle. O pasení nejde, zvedá hezky hlavičku i tak, ale říkám si, jestli je normální, že tak hodně spí. Dneska je to extrém - včera usnula kolem půl 10, vzbudila se na kojení 0.30, pak 3.30, pak v 7, byla do 8 vzhůru, 8-10 spanek, v 10 u kojení zas usnula, spala do 12, pak zase kojení, sprcha, trochu mazlení, 13.30 zase usnula, ještě spí (je 14.30) a vím, že takhle to bude zase až do večera. Měla teď před pár dny sprut, byla hodně hladová, tak si říkám, jestli teď prostě nepotřebuje víc spát, aby mohla růst. :nevim: Jinak přibírá hezky, porodní váha 3320, teď má 4,5. Můj prostřední syn byl taky hrozny spáč, toho ale nešlo ani vzbudit na jídlo a pak se přišlo na srdeční vadu, která ho hodně vyčerpávala a akutně jsme šli na operaci, tak se trochu bojím.. :( i když vzhledem k historii jsem samozřejmě byla v těhotenství extrémně hlídaná a srdíčko bylo kontrolované na FECHu ve 12, 16, i 20tt. V pondělí jdeme k pedi, tak to zmíním, ale potřebuju asi uklidnit přes víkend, že to je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
10.2.23 14:46

@Em84 Ahoj, našemu je 9 týdnů a ještě před tydnem spal úplně stejně. Už jsem si říkala, jestli je to v pohodě. Teď je vidět, jak je starší, že je více vzhůru, ale taky to neni ještě hitparáda. Na bříško dáváme vždy při koupání (on den) a v den, kdy se nekoupe, tak podle toho, zda má náladu a je vzhůru. Jinak ale odkrkava si přes rameno a nosíme v tygrikovi, u obou také trénuje zvedání hlavicky. Za mě spí malá úplně v pohodě :) mamka mi vždycky říká, když se mi zdá, že se neusmiva, nezajímají ho hračky a tak, že nemůžu chtít po tak malém miminku zázraky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
11.2.23 18:14
@Em84 píše:
Holky, chtěla jsem se zeptat, jak vám miminka spinkají? Viktorka má zítra 6 týdnů, a v podstatě když nejí, tak spí. vzhůru bývá vždycky tak max hodinku, kterou trávi právě tím kojením, přebalováním nebo čekáním na říhnutí, takže jsme ani moc neměli kdy dávat na bříško. Občas ublinkává, tak ji nechci dávat na bříško po jídle. O pasení nejde, zvedá hezky hlavičku i tak, ale říkám si, jestli je normální, že tak hodně spí. Dneska je to extrém - včera usnula kolem půl 10, vzbudila se na kojení 0.30, pak 3.30, pak v 7, byla do 8 vzhůru, 8-10 spanek, v 10 u kojení zas usnula, spala do 12, pak zase kojení, sprcha, trochu mazlení, 13.30 zase usnula, ještě spí (je 14.30) a vím, že takhle to bude zase až do večera. Měla teď před pár dny sprut, byla hodně hladová, tak si říkám, jestli teď prostě nepotřebuje víc spát, aby mohla růst. :nevim: Jinak přibírá hezky, porodní váha 3320, teď má 4,5. Můj prostřední syn byl taky hrozny spáč, toho ale nešlo ani vzbudit na jídlo a pak se přišlo na srdeční vadu, která ho hodně vyčerpávala a akutně jsme šli na operaci, tak se trochu bojím.. :( i když vzhledem k historii jsem samozřejmě byla v těhotenství extrémně hlídaná a srdíčko bylo kontrolované na FECHu ve 12, 16, i 20tt. V pondělí jdeme k pedi, tak to zmíním, ale potřebuju asi uklidnit přes víkend, že to je normální

Buď ráda nás malý ma zítra 2 měsíce a nevím co je to spánek 🤷‍♀️ 🙄

• Citovat
  • Upravit
Ennela
16.2.23 16:33

…ach holky potřebuju se asi jen nejako uklidnit a vypsat…už pár dní mi je úplně na nic 🙄 malý má výraznou predilekce hlavičky samozřejmě si to dávám za vinu a nevím se s tým usmířit…včera jsme byly prvý krát u fyzio na rehabilitacii a jediny co mi řekli a ukázali je pár cvikov a polohování a zvedání…vím že nemůžu za jeden den očekávat zázraky jenom mám strach že to všechno dělám špatně a nebude to mít žádnej efekt 🤷‍♀️ myslela jsem že budeme cvičit Vojtovku na to poslouchám samu chválu ale nic takového…a doktorka mi řekla ze pokud by se to nesrovnalo a slo to s ním i dál ve vývoji hrozila by i helmicka…u dcery jsem nic takového řešit nemusela takže teď je to pro mě celé nové všechno

• Citovat
  • Upravit
11840
16.2.23 17:21

@Ennela to bude dobrý, uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
16.2.23 17:27
@Vladusxx píše:
@Ennela to bude dobrý, uvidíš…

Mám pocit že se z toho zblázním 😔 10.3. jedeme na kontrolu a ja by jsem už tak chtěla vidět změny za ten měsíc 🙏 mám celkem strach co bude dál přijde mi to hrozně málo z toho co máme dělat aby to pomohlo k zlepšení

• Citovat
  • Upravit
69
20.2.23 16:07

@Ennela jestli jsi jako já, asi už jsi sjela celý internet, abys o tom načetla kde co, ale jestli máš instagram, zkus kouknout na profil Očima dětské fyzioterapeutky, má tam nějaké cviky, na co dát pozor, kdy zbystřit a tak, tak jestli máš pocit, že ti na rehabilitaci ukázali málo a že to nebude stačit, tak možná ti to pomůže. má tam plno věcí vysvětleno tak lidsky a vyvrací i fámy, které jsi možná slyšela. Možná ti to pomůže k uklidnění. A neboj, důležité je, že se to řeší :hug: bude to dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
20.2.23 16:12

@Ennela a ještě možná koukni, jestli u vás v okolí nedělá někdo osteodynamiku, malý může mít z pobytu v bříšku zablokovanou krční páteř a může ho otočení hlavy na určitou stranu bolet, proto ji nepreferuje. Hodně miminkům to pomohlo už po první návštěvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
20.2.23 17:04

@Ennela tak ono to málo většinou stačí pokud tam není nějaký jiný důvod že tu hlavu otáčet nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí