Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veve9 píše:
Holky mám doraz prosím, mužů užívat prebiotika ( biopron 1× denne) a zároveň davat biopronove kapicky 0,25ml i miminku? Nebo mám vybrat pouze jedno užívání, buď ja nebo mimi? Aby toho zase neměl mocchceme předejít bolení bříška
děkuji moc předem za odpověď
Já s prebiotiky neporadím, ale mám tip, když už k bolení bříška dojde. V porodnici za námi přišla sestra z fyzioterapie ukázat jak správně manipulovat s miminkem apod. a říkala, že kdybychom měli koliky, nemáme trápit sebe a miminko a máme přijít, že umí úspěšně bříško zatejpovat a prdíky vyřešit. Chodí se tam jednou týdně na nové tejpování, hradí to pojišťovny, my jen platíme materiál, pár korun. Takže určitě, pokud by bylo třeba, říct si pediatrovi o žádanku a zkusila bych to. Já už jsem měla tejpovane kde co, loket, v těhotenství bedra a vždycky mi to opravdu pomohlo.
Šlo o Karvinskou nemocnici, ale věřím, že není jediná ![]()
@Em84 to máte dobrý..u mě měla fizio akorát tak největší starost aby mě upozornila že po SC nesmím 3 měsíce zvedat vic jak 5 kilo..na to sem ji odpověděla že to je nemožný požadavek který prostě nelze splnit i kdybych se rozkrajela…tak na mě vytrestila oči jak to že to musím…tak sem ji požádala ať mě naučí levitacni kouzlo že jinak nevím jak to udělat… ![]()
Holky mám otázku, jak kojíte? Jsem prvorodička a ve všem strašně tápu a nevím jestli to dělám správně. Kojim každé 3-4hod. Malý se probudí jdu hnedka kojit, pak hodku až hodku a půl lelkuje a zase 2hodky spi. 🤷♀️ kojim dohromady 30min z jednoho prsa, 15 min polohu Madonny a 15 min fotbalistu. Nekojim z obou prsou při jednom kojení. Dělám to správně?
děkuji předem za odpovědi
@Veve9 píše:
Holky mám otázku, jak kojíte? Jsem prvorodička a ve všem strašně tápu a nevím jestli to dělám správně. Kojim každé 3-4hod. Malý se probudí jdu hnedka kojit, pak hodku až hodku a půl lelkuje a zase 2hodky spi. 🤷♀️ kojim dohromady 30min z jednoho prsa, 15 min polohu Madonny a 15 min fotbalistu. Nekojim z obou prsou při jednom kojení. Dělám to správně?děkuji předem za odpovědi
Já kojim na vyžádání někdy i každou chvíli protože nás maly je velkej nespavec od narození a chce být pořád u prsa..kojim ho dovtedy dokud prso sám odmítá někdy pár minut někdy dlhsi dobu a polohy střídám podle toho jak je příjemně mě a taky nekojim z obou prsou při jednom kojeni jsem druhorodicka a taky nevím jestli to dělám všechno správně ale vím že bych se určitě nemohla řídit tým co mi říkali v porodnici to bych nás maly umřel asi hlady nebo by se uřval 🙈
@Ennela píše:
Já kojim na vyžádání někdy i každou chvíli protože nás maly je velkej nespavec od narození a chce být pořád u prsa..kojim ho dovtedy dokud prso sám odmítá někdy pár minut někdy dlhsi dobu a polohy střídám podle toho jak je příjemně mě a taky nekojim z obou prsou při jednom kojeni jsem druhorodicka a taky nevím jestli to dělám všechno správně ale vím že bych se určitě nemohla řídit tým co mi říkali v porodnici to bych nás maly umřel asi hlady nebo by se uřval 🙈
Moc děkuji 😊 ![]()
@Veve9 píše:
Holky mám otázku, jak kojíte? Jsem prvorodička a ve všem strašně tápu a nevím jestli to dělám správně. Kojim každé 3-4hod. Malý se probudí jdu hnedka kojit, pak hodku až hodku a půl lelkuje a zase 2hodky spi. 🤷♀️ kojim dohromady 30min z jednoho prsa, 15 min polohu Madonny a 15 min fotbalistu. Nekojim z obou prsou při jednom kojení. Dělám to správně?děkuji předem za odpovědi
Já to mám podobně, kojim cca co 3 hodinky, když si řekne dřív, tak dřív, když spí déle, mám už trochu problémy a nestíhám měnit vložky v podprsence
kojim už taky jen z jednoho, když jsem se rozkojovala, tak z obou. A tech 30 minut to taky bude
kojim většinou v sedě s kojícími polštářem, někdy v noci, když už jsem hodně k. o., tak v leže
@Veve9 jsem druhorodicka ale kojim poprvé…a i ohledně ostatních věcí fakt netuším jestli něco nedělám blbě.. Kojim podle toho jak prcek chce…zatím střídám obě prsa - každé cca 15 minut… malej mi u toho usíná tak se aspoň probudi a lépe pije…jinak by se za chvíli zase dožadoval a já nezvládla opečovávat i starší… navíc mezi výměnou prsou prebalim a nakapu espumisan…jinak u toho strašně vriska… Nejvíce mi vyhovuje sedět a malého mít vedle sebe na polštáři nohama pod mou ruku (na fotbalistu)
…pak si prso udrží v puse sám a já můžu aspoň jednou rukou třeba si hrát se starší
případně korigovat její pohyb v blízkosti (brášku miluje a pořád ho hladina pusinku je ale je ještě dost neohrabaná a trošku divoká a občas šťouchne do oka nebo zavrávora a upadne..)
dělej to tak jak to cítíš…pokud bude přibírat a bude mít dost pocuranych plinek tak to děláš dobře… ![]()
@Vladusxx píše:
@Veve9 jsem druhorodicka ale kojim poprvé…a i ohledně ostatních věcí fakt netuším jestli něco nedělám blbě.. Kojim podle toho jak prcek chce…zatím střídám obě prsa - každé cca 15 minut… malej mi u toho usíná tak se aspoň probudi a lépe pije…jinak by se za chvíli zase dožadoval a já nezvládla opečovávat i starší… navíc mezi výměnou prsou prebalim a nakapu espumisan…jinak u toho strašně vriska… Nejvíce mi vyhovuje sedět a malého mít vedle sebe na polštáři nohama pod mou ruku (na fotbalistu)…pak si prso udrží v puse sám a já můžu aspoň jednou rukou třeba si hrát se starší
případně korigovat její pohyb v blízkosti (brášku miluje a pořád ho hladina pusinku je ale je ještě dost neohrabaná a trošku divoká a občas šťouchne do oka nebo zavrávora a upadne..)dělej to tak jak to cítíš…pokud bude přibírat a bude mít dost pocuranych plinek tak to děláš dobře…
[/citace a pokaden
@Vladusxx píše:
@Veve9 jsem druhorodicka ale kojim poprvé…a i ohledně ostatních věcí fakt netuším jestli něco nedělám blbě.. Kojim podle toho jak prcek chce…zatím střídám obě prsa - každé cca 15 minut… malej mi u toho usíná tak se aspoň probudi a lépe pije…jinak by se za chvíli zase dožadoval a já nezvládla opečovávat i starší… navíc mezi výměnou prsou prebalim a nakapu espumisan…jinak u toho strašně vriska… Nejvíce mi vyhovuje sedět a malého mít vedle sebe na polštáři nohama pod mou ruku (na fotbalistu)…pak si prso udrží v puse sám a já můžu aspoň jednou rukou třeba si hrát se starší
případně korigovat její pohyb v blízkosti (brášku miluje a pořád ho hladina pusinku je ale je ještě dost neohrabaná a trošku divoká a občas šťouchne do oka nebo zavrávora a upadne..)dělej to tak jak to cítíš…pokud bude přibírat a bude mít dost pocuranych plinek tak to děláš dobře…
Pocuranych a pokakanych plinek má až až, pediatr chválil i stolici, ze je vidět, ze se dostane k zadnímu mléku ale přibírání není žádná sláva. Přibere max 10 až 20g denne, někdy nic. Budou nám dva týdny a ještě nejsme na porodní vaze. ( chybí cca 100g) Zhubl 10% své váhy. Mléka asi taky nemám na rozdávání, tak jsem dnes začala zase kojit z obou prsou, abych se poradně rozkojila. Pred 2 dny mléko teklo proudem a od té doby co kojim vždy jen z jednoho prsa mi mléko mizí. Nebo mi to tak prijde, maly je i protivnejsi.. mysleli jsme, ze to jsou prdiky ale asi to bude hladik. Věřím, ze už tedka bude klidnější
moc děkuji za rady a nazory. Moc mi to pomohlo
@Veve9 mě malej taky na kontrole ve 14 dnech nabral málo…jen 160g..ale mám normální doktorku, řekla že se rozji až přejde žloutenka,…no a dneska jsme byli po 14dnech na převážení..a malý má nahoře přes půl kila
přitom já mám pocit že má taky furt hlad..pricucly by byl nejradši nonstop kdybych ho nechala…ale ja odmítám být živým dudlikem
@Vladusxx píše:
@Veve9 mě malej taky na kontrole ve 14 dnech nabral málo…jen 160g..ale mám normální doktorku, řekla že se rozji až přejde žloutenka,…no a dneska jsme byli po 14dnech na převážení..a malý má nahoře přes půl kilapřitom já mám pocit že má taky furt hlad..pricucly by byl nejradši nonstop kdybych ho nechala…ale ja odmítám být živým dudlikem
Mam to stejne, maly by byl nejradsi jen u prsu, to je taky jedine, co ho zklidni
.
Holky, jak to delate, kdyz mimi place, a vy se treba potrebujete najist, dojit do sprchy, uklidit… Maly pres den skoro nespi, nemuzu ho prece porad chovat nebo kojit ![]()
@xantypa80 píše:
Mam to stejne, maly by byl nejradsi jen u prsu, to je taky jedine, co ho zklidni.Holky, jak to delate, kdyz mimi place, a vy se treba potrebujete najist, dojit do sprchy, uklidit… Maly pres den skoro nespi, nemuzu ho prece porad chovat nebo kojit
No, to mě zajímá taky
. Tedy teď se mi podařilo prcka uspat, byl vzhůru od půl 9. Ale třeba včera jsem obedvala ve 4 ![]()
@aiera @xantypa80 hehe já sem uspala teď při procházce kočárem…oba…jinak skoro celé dopoledne mladší mimo mou náruč řval a starší zase chtěla si nutné hrát…a lozit po mě a říkat říkanky…no už od doby co se narodila první mi celkem funguje dát do autosedačky a houpat…takže jednou rukou houpu druhou krmím starší nebo sebe…případně mám malého v šátku a vařím nebo nahráním starší na nočník a tak
a když nic nefunguje tak prostě mám na prsu a vše ostatní musí počkat…teda krom toho když starší potřebuje prebalit nebo jíst…ale na to mám případně v záloze odsate moje mléko které dám z lahvičky a to většinou zabere…že se docucne a usne… Někdy taky pomůže těsně zavinutí v zavinovacce. Do sprchy chodím když obě děti spí…uklízím jen to nejnutnější když má chlap volno a jde se starší na procházku pokud teda nejdeme spolu s oběma detma…velký úklid prichazi pak o víkendu když si starší berou mí rodiče na celý víkend…to je obrovská pomoc
Příspěvek upraven 13.01.23 v 16:16
@xantypa80 píše:
Mam to stejne, maly by byl nejradsi jen u prsu, to je taky jedine, co ho zklidni.Holky, jak to delate, kdyz mimi place, a vy se treba potrebujete najist, dojit do sprchy, uklidit… Maly pres den skoro nespi, nemuzu ho prece porad chovat nebo kojit
Já když potřebuju jíst mám malého v houpatku zapnu mu hudbu, vibrace a do toho ho houpu nohou, sprchují se zásadně jenom večer když je muž doma a deti spí kdy jediný režim který prcek ma je ten večerní kdy mi v půl 8,8 spí 2-3 hoďky do kojeni ale někdy to samozřejmě poruší, a uklízím tak že neuklizim nic velkýho teď tu mám mámu s brachom ještě do neděle tak mi docela dost pomáháji a příští týden se asi už zblázním 🙈
Já mám ještě doma chlapa, takže se u mimca protočíme ale jak to budu dělat potom, netuším
houpatko doma nemáme, ale je to dobrý typ, začnu už po nějakém koukat
jaké mate doma vy?
holky a budete některá šatkovat? Já nejsem příznivce šatkovani ale bude to asi hodně,,pohodlne”. Ale je mi jasné, ze když dam jednou malého do šátku, bude se pak dožadovat neustále. ![]()