TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
8.1.23 18:28
@Veve9 píše:
Holky mám doraz prosím, mužů užívat prebiotika ( biopron 1× denne) a zároveň davat biopronove kapicky 0,25ml i miminku? Nebo mám vybrat pouze jedno užívání, buď ja nebo mimi? Aby toho zase neměl moc :nevim: chceme předejít bolení bříška :kytka: děkuji moc předem za odpověď

Já s prebiotiky neporadím, ale mám tip, když už k bolení bříška dojde. V porodnici za námi přišla sestra z fyzioterapie ukázat jak správně manipulovat s miminkem apod. a říkala, že kdybychom měli koliky, nemáme trápit sebe a miminko a máme přijít, že umí úspěšně bříško zatejpovat a prdíky vyřešit. Chodí se tam jednou týdně na nové tejpování, hradí to pojišťovny, my jen platíme materiál, pár korun. Takže určitě, pokud by bylo třeba, říct si pediatrovi o žádanku a zkusila bych to. Já už jsem měla tejpovane kde co, loket, v těhotenství bedra a vždycky mi to opravdu pomohlo. ;) Šlo o Karvinskou nemocnici, ale věřím, že není jediná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
8.1.23 19:15

@Em84 to máte dobrý..u mě měla fizio akorát tak největší starost aby mě upozornila že po SC nesmím 3 měsíce zvedat vic jak 5 kilo..na to sem ji odpověděla že to je nemožný požadavek který prostě nelze splnit i kdybych se rozkrajela…tak na mě vytrestila oči jak to že to musím…tak sem ji požádala ať mě naučí levitacni kouzlo že jinak nevím jak to udělat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
8.1.23 22:09

Moc dekuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
12.1.23 15:49

Holky mám otázku, jak kojíte? Jsem prvorodička a ve všem strašně tápu a nevím jestli to dělám správně. Kojim každé 3-4hod. Malý se probudí jdu hnedka kojit, pak hodku až hodku a půl lelkuje a zase 2hodky spi. 🤷‍♀️ kojim dohromady 30min z jednoho prsa, 15 min polohu Madonny a 15 min fotbalistu. Nekojim z obou prsou při jednom kojení. Dělám to správně? :nevim: děkuji předem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
12.1.23 17:39
@Veve9 píše:
Holky mám otázku, jak kojíte? Jsem prvorodička a ve všem strašně tápu a nevím jestli to dělám správně. Kojim každé 3-4hod. Malý se probudí jdu hnedka kojit, pak hodku až hodku a půl lelkuje a zase 2hodky spi. 🤷‍♀️ kojim dohromady 30min z jednoho prsa, 15 min polohu Madonny a 15 min fotbalistu. Nekojim z obou prsou při jednom kojení. Dělám to správně? :nevim: děkuji předem za odpovědi

Já kojim na vyžádání někdy i každou chvíli protože nás maly je velkej nespavec od narození a chce být pořád u prsa..kojim ho dovtedy dokud prso sám odmítá někdy pár minut někdy dlhsi dobu a polohy střídám podle toho jak je příjemně mě a taky nekojim z obou prsou při jednom kojeni jsem druhorodicka a taky nevím jestli to dělám všechno správně ale vím že bych se určitě nemohla řídit tým co mi říkali v porodnici to bych nás maly umřel asi hlady nebo by se uřval 🙈

• Citovat
  • Upravit
870
12.1.23 18:09
@Ennela píše:
Já kojim na vyžádání někdy i každou chvíli protože nás maly je velkej nespavec od narození a chce být pořád u prsa..kojim ho dovtedy dokud prso sám odmítá někdy pár minut někdy dlhsi dobu a polohy střídám podle toho jak je příjemně mě a taky nekojim z obou prsou při jednom kojeni jsem druhorodicka a taky nevím jestli to dělám všechno správně ale vím že bych se určitě nemohla řídit tým co mi říkali v porodnici to bych nás maly umřel asi hlady nebo by se uřval 🙈

Moc děkuji 😊 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.1.23 19:14
@Veve9 píše:

Já to mám podobně, kojim cca co 3 hodinky, když si řekne dřív, tak dřív, když spí déle, mám už trochu problémy a nestíhám měnit vložky v podprsence :roll: :lol: kojim už taky jen z jednoho, když jsem se rozkojovala, tak z obou. A tech 30 minut to taky bude ;) kojim většinou v sedě s kojícími polštářem, někdy v noci, když už jsem hodně k. o., tak v leže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
12.1.23 19:25

@Veve9 jsem druhorodicka ale kojim poprvé…a i ohledně ostatních věcí fakt netuším jestli něco nedělám blbě.. Kojim podle toho jak prcek chce…zatím střídám obě prsa - každé cca 15 minut… malej mi u toho usíná tak se aspoň probudi a lépe pije…jinak by se za chvíli zase dožadoval a já nezvládla opečovávat i starší… navíc mezi výměnou prsou prebalim a nakapu espumisan…jinak u toho strašně vriska… Nejvíce mi vyhovuje sedět a malého mít vedle sebe na polštáři nohama pod mou ruku (na fotbalistu) :)…pak si prso udrží v puse sám a já můžu aspoň jednou rukou třeba si hrát se starší ;) případně korigovat její pohyb v blízkosti (brášku miluje a pořád ho hladina pusinku je ale je ještě dost neohrabaná a trošku divoká a občas šťouchne do oka nebo zavrávora a upadne..)

dělej to tak jak to cítíš…pokud bude přibírat a bude mít dost pocuranych plinek tak to děláš dobře… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
12.1.23 21:14
@Vladusxx píše:
@Veve9 jsem druhorodicka ale kojim poprvé…a i ohledně ostatních věcí fakt netuším jestli něco nedělám blbě.. Kojim podle toho jak prcek chce…zatím střídám obě prsa - každé cca 15 minut… malej mi u toho usíná tak se aspoň probudi a lépe pije…jinak by se za chvíli zase dožadoval a já nezvládla opečovávat i starší… navíc mezi výměnou prsou prebalim a nakapu espumisan…jinak u toho strašně vriska… Nejvíce mi vyhovuje sedět a malého mít vedle sebe na polštáři nohama pod mou ruku (na fotbalistu) :)…pak si prso udrží v puse sám a já můžu aspoň jednou rukou třeba si hrát se starší ;) případně korigovat její pohyb v blízkosti (brášku miluje a pořád ho hladina pusinku je ale je ještě dost neohrabaná a trošku divoká a občas šťouchne do oka nebo zavrávora a upadne..)dělej to tak jak to cítíš…pokud bude přibírat a bude mít dost pocuranych plinek tak to děláš dobře… ;) [/citace a pokaden
@Vladusxx píše:
@Veve9 jsem druhorodicka ale kojim poprvé…a i ohledně ostatních věcí fakt netuším jestli něco nedělám blbě.. Kojim podle toho jak prcek chce…zatím střídám obě prsa - každé cca 15 minut… malej mi u toho usíná tak se aspoň probudi a lépe pije…jinak by se za chvíli zase dožadoval a já nezvládla opečovávat i starší… navíc mezi výměnou prsou prebalim a nakapu espumisan…jinak u toho strašně vriska… Nejvíce mi vyhovuje sedět a malého mít vedle sebe na polštáři nohama pod mou ruku (na fotbalistu) :)…pak si prso udrží v puse sám a já můžu aspoň jednou rukou třeba si hrát se starší ;) případně korigovat její pohyb v blízkosti (brášku miluje a pořád ho hladina pusinku je ale je ještě dost neohrabaná a trošku divoká a občas šťouchne do oka nebo zavrávora a upadne..)dělej to tak jak to cítíš…pokud bude přibírat a bude mít dost pocuranych plinek tak to děláš dobře… ;)

Pocuranych a pokakanych plinek má až až, pediatr chválil i stolici, ze je vidět, ze se dostane k zadnímu mléku ale přibírání není žádná sláva. Přibere max 10 až 20g denne, někdy nic. Budou nám dva týdny a ještě nejsme na porodní vaze. ( chybí cca 100g) Zhubl 10% své váhy. Mléka asi taky nemám na rozdávání, tak jsem dnes začala zase kojit z obou prsou, abych se poradně rozkojila. Pred 2 dny mléko teklo proudem a od té doby co kojim vždy jen z jednoho prsa mi mléko mizí. Nebo mi to tak prijde, maly je i protivnejsi.. mysleli jsme, ze to jsou prdiky ale asi to bude hladik. Věřím, ze už tedka bude klidnější :srdce: moc děkuji za rady a nazory. Moc mi to pomohlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
12.1.23 21:50

@Veve9 mě malej taky na kontrole ve 14 dnech nabral málo…jen 160g..ale mám normální doktorku, řekla že se rozji až přejde žloutenka,…no a dneska jsme byli po 14dnech na převážení..a malý má nahoře přes půl kila :dance: přitom já mám pocit že má taky furt hlad..pricucly by byl nejradši nonstop kdybych ho nechala…ale ja odmítám být živým dudlikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
13.1.23 11:31
@Vladusxx píše:
@Veve9 mě malej taky na kontrole ve 14 dnech nabral málo…jen 160g..ale mám normální doktorku, řekla že se rozji až přejde žloutenka,…no a dneska jsme byli po 14dnech na převážení..a malý má nahoře přes půl kila :dance: přitom já mám pocit že má taky furt hlad..pricucly by byl nejradši nonstop kdybych ho nechala…ale ja odmítám být živým dudlikem

Mam to stejne, maly by byl nejradsi jen u prsu, to je taky jedine, co ho zklidni :(.

Holky, jak to delate, kdyz mimi place, a vy se treba potrebujete najist, dojit do sprchy, uklidit… Maly pres den skoro nespi, nemuzu ho prece porad chovat nebo kojit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
13.1.23 11:45
@xantypa80 píše:
Mam to stejne, maly by byl nejradsi jen u prsu, to je taky jedine, co ho zklidni :(.Holky, jak to delate, kdyz mimi place, a vy se treba potrebujete najist, dojit do sprchy, uklidit… Maly pres den skoro nespi, nemuzu ho prece porad chovat nebo kojit :,(

No, to mě zajímá taky :). Tedy teď se mi podařilo prcka uspat, byl vzhůru od půl 9. Ale třeba včera jsem obedvala ve 4 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
13.1.23 13:26

@aiera @xantypa80 hehe já sem uspala teď při procházce kočárem…oba…jinak skoro celé dopoledne mladší mimo mou náruč řval a starší zase chtěla si nutné hrát…a lozit po mě a říkat říkanky…no už od doby co se narodila první mi celkem funguje dát do autosedačky a houpat…takže jednou rukou houpu druhou krmím starší nebo sebe…případně mám malého v šátku a vařím nebo nahráním starší na nočník a tak :lol: a když nic nefunguje tak prostě mám na prsu a vše ostatní musí počkat…teda krom toho když starší potřebuje prebalit nebo jíst…ale na to mám případně v záloze odsate moje mléko které dám z lahvičky a to většinou zabere…že se docucne a usne… Někdy taky pomůže těsně zavinutí v zavinovacce. Do sprchy chodím když obě děti spí…uklízím jen to nejnutnější když má chlap volno a jde se starší na procházku pokud teda nejdeme spolu s oběma detma…velký úklid prichazi pak o víkendu když si starší berou mí rodiče na celý víkend…to je obrovská pomoc

Příspěvek upraven 13.01.23 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
13.1.23 16:07
@xantypa80 píše:
Mam to stejne, maly by byl nejradsi jen u prsu, to je taky jedine, co ho zklidni :(.Holky, jak to delate, kdyz mimi place, a vy se treba potrebujete najist, dojit do sprchy, uklidit… Maly pres den skoro nespi, nemuzu ho prece porad chovat nebo kojit :,(

Já když potřebuju jíst mám malého v houpatku zapnu mu hudbu, vibrace a do toho ho houpu nohou, sprchují se zásadně jenom večer když je muž doma a deti spí kdy jediný režim který prcek ma je ten večerní kdy mi v půl 8,8 spí 2-3 hoďky do kojeni ale někdy to samozřejmě poruší, a uklízím tak že neuklizim nic velkýho teď tu mám mámu s brachom ještě do neděle tak mi docela dost pomáháji a příští týden se asi už zblázním 🙈

• Citovat
  • Upravit
870
14.1.23 06:24

Já mám ještě doma chlapa, takže se u mimca protočíme ale jak to budu dělat potom, netuším :nevim: houpatko doma nemáme, ale je to dobrý typ, začnu už po nějakém koukat :mavam: jaké mate doma vy? :kytka: holky a budete některá šatkovat? Já nejsem příznivce šatkovani ale bude to asi hodně,,pohodlne”. Ale je mi jasné, ze když dam jednou malého do šátku, bude se pak dožadovat neustále. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí