Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčata nemám úplně čas to tu vše dočíst co tu přibilo (snad později) mám doma přecejen trosku ficak 🙈
A tak vsem co už to máte za sebou a držíte své poklady v náručí moc vám všem gratuluji. 🍀
Těm co ještě čekají držím moc palce ať to zvládnete (zvládnete nebojte
) a brzy se zotavite a můžete jít s ortousky brzy domu. ![]()
Všem ve skupince taktéž přeji mnoho stestí a zdraví do nového roku 😘 ☺️ 🍀
@Mystery-lady píše:
@Em84 já takyve středu uz mám datum na případný vyvolávání
Tak já jsem zpět z nemocnice, akorát mi natočili monitor, žádný Utz ani vyšetření a další kontrola v pondělí v 10. A když se malá nerozhoupe sama, tak taky ve středu 4.1. nástup na vyvolávání. Tak my budeme asi celý víkend vyvolávat sami
kdy jsi měla termín? Já podle 1.screeningu 28.12., ale podle ms 31.12., malá v úterý měla odhad 3300g, takže zas tak velká není, že by musela nutně ven, si myslím
@Em84 tak to máme úplně stejný, v pondělí kontrola, ve středu vyvolávání. Já měla termíny už 24 a 25. Já se snazim už delší dobu taknejak připravovat tělo na to, aby porodilo, ale furt to miminko ne a ne pustit
tak ti budu drzet pěsti, aby ti to vyšlo. A už se to díle alespoň nějak připravuje? Nevíš?
@Mystery-lady no naposledy v úterý jsem měla čípek prostupný pro prst, odešla zátka, mám takové to tvrdnutí, což jsou asi poslíčci
ale dá se to rozdychat a není to pravidelné. Taky držím palce, aby se ti miminko rozhodlo samo a nenechalo se přemlouvat dlouho ![]()
@Em84 ať se obě ty naše dítka už rozhodnou jít na svět. Ono jim stejně nic jiného nezbyde.. tak to máme i nalez úplně stejný
![]()
@Mystery-lady píše:
@Em84 ať se obě ty naše dítka už rozhodnou jít na svět. Ono jim stejně nic jiného nezbyde.. tak to máme i nalez úplně stejný![]()
Taky mam stejny nalez ![]()
@kri.g píše:Čtu to až teď tak nevím jestli to už máš za sebou nebo ne každopádně myslím na tebe
Tak mne ve 23:30 prdla voda a jsem v porodnici🙄 😄 ale mimo zatim nepravidelne slabe kontrakce se asi zatim k porodu neschyluje 😒 😄 tak jsem zvedava, jak dlouho tu budu.
@Ennela píše: Čtu to až teď tak nevím jestli to už máš za sebou nebo ne každopádně myslím na tebe
Jeste nemam, stale v porodnici. Ted mi dali prvni kapacku atb kvuli tomu, ze uz je to 18 hodin, co odtekla plodovka. Kontrakce mam a některé i silne dle monitoru, ale dost nepravidelne a nekds treba i po 15 minutach. Zatim to je v pohode, ale nevim, jak dlouho tu jeste jako budu muset byt 😒 😄
@kri.g píše:
Jeste nemam, stale v porodnici. Ted mi dali prvni kapacku atb kvuli tomu, ze uz je to 18 hodin, co odtekla plodovka. Kontrakce mam a některé i silne dle monitoru, ale dost nepravidelne a nekds treba i po 15 minutach. Zatim to je v pohode, ale nevim, jak dlouho tu jeste jako budu muset byt 😒 😄
Tak snad už te dlouho trápit nebude 🙏 a jeste dnes se pochvalis že to uz maš za sebou 🙂
Tak já mám cca od půl 7 kontrakce v průměru po 8 minutách, někdy po 5, někdy po 13 a špiním. Ale už to teda není jen tvrdnutí, některé jsou fakt jízda
. Dám sprchu a uvidíme, jestli pojedeme. Bojím se, že řeknou, že se dole nic neděje, muže pošlou domu ale mě si tam nechají, protože jsem po termínu ![]()
@Em84 píše:
Tak já mám cca od půl 7 kontrakce v průměru po 8 minutách, někdy po 5, někdy po 13 a špiním. Ale už to teda není jen tvrdnutí, některé jsou fakt jízda. Dám sprchu a uvidíme, jestli pojedeme. Bojím se, že řeknou, že se dole nic neděje, muže pošlou domu ale mě si tam nechají, protože jsem po termínu
Ty jo, uvidis, drzim palce ![]()
@Em84 píše:
Tak já mám cca od půl 7 kontrakce v průměru po 8 minutách, někdy po 5, někdy po 13 a špiním. Ale už to teda není jen tvrdnutí, některé jsou fakt jízda. Dám sprchu a uvidíme, jestli pojedeme. Bojím se, že řeknou, že se dole nic neděje, muže pošlou domu ale mě si tam nechají, protože jsem po termínu
Držím prsty
já jsem takhle měla nepravidelně kontrakce 3 dny s odcházející zátkou a vždy to šlo rozdychat nebo zahnat vanou a ten třetí den to už byl extrém některé boli celkem bolestivé ale pořád to bylo nepravidelně a pak jsem se teda už rozhoupala po celém dny a řekla mužovi aby mi teda zavolal sanitku že teda pojedu a uvidíme a když jsme dorazili do porodnice byla jsem na 7 cm
a to si teď říkám že kdyby jsem ještě počkala doma cca hodinu jak jsem to měla v plánu musel by me odrodit muž ![]()